končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
RYŽA A CESTOVINY |
Kuracie kari rizoto so syromPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie masko 200g (moze byt aviac aj menej...), 1az 2 hrnceky ryze (alebo 2 varne sacky ryze), kari korenie, syr (ja som pouzila smotanovy taveny trojuholnickovy ale moze byt aj iny), mala cibula, olej, sol, mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Tak vcera vecer som trosku improvizovala, kedze moje dieta "podstivo" odmietalo jest cely den :o.. Podarilo sa mi toto celkom chutne rizoto, ktore zachutilo aj a jej... (alebo to bolo len tym vyhladovanim??? :( ) Postup som nefotila, kedze to bola chvilkova improvizacia ;) Takze kuracie masko si narezeme na rezanceky resp. kocky, cibulu nasekame nadrobno. Na oleji si oprazime cibulku, po chvilke pridame masko a opecieme ho. Masko osolime a okorenime ciernym korenim a kari koreni (kazdy si ho pridajte podla chuti, my davame tak striedmejsie)... Ked je masko opecene podlejeme vodou a do hrnca dame syr (2-3 trojholnicky alebo podla chuti) a nechame ho tam roztopit. Na koniec pridame zaparenu ryzu dosolime alebo dovegetime ak treba, dolejeme vodou tak aby bola vyse ryze. Hrniec prikrijeme a varime 10-15 min. na miernom ohni... Ak nam voda uz ubudla a ryza este nie je makka dolejte troska vody... Ak mate ryzu vo varnych sackoch, tie si dajte osobitne uvarit a nakoniec ju pridajte k masku, ale az vtedy ak tam nemate prilis vela tekutiny ;). nechajte si ju odparit ... Posypeme petrzlenovou vnatou (nemusi byt) a podavame.... Oplati sa jest teple ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so 4 druhmi syrovPOTREBNÉ PRÍSADY 400g cestovin (hocijake vacsie cestoviny, napr. kolienka, spiralky, ...), 250g cerstvych sampinonov, 1 lyzica olivoveho oleja, zmes roznych tvrdych syrov (3 druhy) cca 300g, 3 lyzice plnotucneho mlieka alebo 12% smotany, 250g mladých spenatovych listov (mozu byt aj mrazene), 30g nasekanych vlasskych orechov, sol, cierne korenie, 50g plesnoveho syra Niva POSTUP PRÍPRAVY Na zaciatok si uvarime cestoviny podla navodu... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.7.2007, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny fettucciny s lososom a smotanou / Fettuccine Paglia e Fieno al SalmonePOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie: 400g cestoviny fettuccine (dlhe siroke rezance), 300g lososa (z konzervy alebo cerstvy), 150 ml smotany, 1 strucik cesnaku, 5 lyzic extra panenskeho olivoveho oleja, petrzlenova vnat, sol, cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Vraj original taliansky recept ;) Cestoviny uvarime podla navodu v osolenej vriacej vode. (Cestoviny nepremyvat vodou, iba scedit ! ) Ocisteny strucik cesnaku opecieme na olivovom oleji (tu mi z receptu nebolo jasne, ci cesnak treba nechat cely, ja som ho nadrobno nakraja...). Lososa narezeme na mensie kusky pridame do oleja. Na slabom ohni ho asi 5 min. nechame povarit. Potom pridame smotanu, osolime , okorenime a nechame chvilu povarit. Hotove scedene cestoviny pridame k omacke, premiesame. Ozdobime petrzlenovou vnatou. Vhodne je k tomu biele vinko ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |