. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
Cestoviny s cottage a brokolicou (17) 31.1.2022, 17:21
Cestoviny z jedného hrnca (4) 22.4.2020, 20:57
spagety s cuketovym pestom (4) 9.3.2019, 13:55
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 728 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,73 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

CESTOVINY "CARBONARA" (vysoko návykové!)



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny (origoš to majú byť špagety, ale my viac ľúbime penne), slaninka, šľahačková smotana, syr na strúhanie, šampiňóny, olej, PL masla, biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny si uvaríme al dente, budú sa ešte prehrievať v omáčke, tak aby sa nám nerozvarili. Na panvici usmažíme slaninku na oleji a masielku. Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky.
Zalejeme smotanou a necháme prebublať až kým nám smotana nezhustne a nezmizne z nej polovica. Na záver pridáme za hrsť syra.
Do omáčky vložíme cestoviny a prehrievame, kým sa nám omáčka nenalepí na cestoviny..trasieme panvicou.
Finito..toto je tiež náš obľúbený, rýchly a hlavne moooc jedlý obedík.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 653 návštěvníkov)

sylvia g. (sylvia g) ID 3463 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (247) posledné: 4.5.2016, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

(Zapekane) syrove cestoviny s brokolicou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny (1-1,5 balika - pre rodinu,prip.ked varime "aj na zajtra") * brokolica (1 hlavicka) * parky / spekacky / kuracie maso / sunka (co mame doma - co nam chuti) * por (1 mensi alebo polovicu vacsieho - prip.podla chuti) * tvrdy syr * OMACKA: 1 smotana na varenie * 2 syry v crievku (ja mam na varenie najradsej tie tescacke - su lacne a trosku redsie ako tie ostatne - rychlejsie sa roztopia) * mlieko podla potreby (my mame radi redsie omacky, takze som dala asi 7 dl) * cesnak (3 struciky) * trosku solamylu na zahustenie (cca 1CL) * sol, vegeta, cier.korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Viem,ze je tu uz par receptov na zapekane cestoviny, ale tak inspiracie nie je nikdy dost ;o)
A komu sa nechce zapekat, nemusi, su vyborne aj bez toho, len tak s omackou

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 118 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (101) posledné: 25.3.2015, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Hovädzie na horčici a tarhoňa z mikrovlnky



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie (alebo bravčové) stehno, olej, lyžička plnotučnej horčice, cibuľa, rasca, soľ, strúhanka na zahustenie, tarhoňa

POSTUP PRÍPRAVY

Tarhoňa - netrápte sa s ňou na sporáku - za 10-15 minút ju mám hotovú v mikrovlnke (záleží od výkonu). Cestovinu opražím na oleji, presypem do sklenenej misy, nalejem vody, musí presahovať cestovinku aspoň o 1,5-2 cm, osolím ---NEZAKRÝVAM --- (ak zakryjete, vykypí Vám) - a v mikrovlnke nechám na plný výkon na 10 minút. Ak by sa Vám zdala ešte tvrdá, doliať aspoň 1 dl vody, premiešať a vtedy zakryť - nechať v mikrovlnke ešte na chvíľku - asi 4 min. Fantastická - ani tvrdá, ani rozvarená, a hlavne ani mazľavá. Tu nič nepokazíte. Ale radšej vždy menej vody, ako viac. Na sporáku mi ju vždy chytilo odspodu, potom zasa dávať každú chvíľu pozor, či mám dosť vody - takže som si to zjednodušila.

Hovädzie stehno nakrájam na kocky, na oleji spražím cibuľu, pridám mäsko, osolím, pridám rascu, podlejem, udusím do mäkka. Pridám plnotučnú horčicu, zahustím troškou strúhanky /nie múkou/, trošku nechám prevrieť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (89) posledné: 24.5.2014, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Rýchla syrovo-šunkovo-slaninová omáčka na špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

plátok masla (cca 1 cm z celého masla), 1 PL olivový olej, cibuľa, 20 dg šunky, 15 dg slaniny, 2 tavené syry v črievku, 10 dg eidam (alebo iný syr vhodný na strúhanie), mlieko, smotana na varenie, solčanka, bazalka (ak je čerstvá, ak nie - tak poslúži aj sušená - ako v mojom prípade)

POSTUP PRÍPRAVY

...návod na rýchlu večeru či obed - omáčka je hotová, kým sa uvaria špagety - takže cca 10 minútová záležitosť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 195 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (74) posledné: 28.6.2016, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Návod ako uvariť ryžu v tlakovom hrnci za 6 minút



POTREBNÉ PRÍSADY

Ryža, také jednoduché jedlo a predsa ho mnohé mamičky majú problém urobiť. Ja som sa naučila robiť ryžu v rúre, ale minulý rok som objavila tlakový hrniec. Dostala som ho pod stromček a manžel mi ukázal ako sa v ňom dá urobiť rýchlo a chutne ryža. A samozrejme aj iné veci.

POSTUP PRÍPRAVY

Vlastne ani nejde o to, ako sa ryža robí, ale ako sa robí v tlakovom hrnci. Celé to netrvá viac ako 6 minút. Je to hlavne o šetrnosti energie, ale aj času.
Poznáte to, nemáte čas sledovať a nakúkať do rúry, navyše mám skúsenosť, že v rúre sa to robí vždy aspon 3/4 hodinu, nevravím o tom kým sa rozohreje.
Takže:
1. Nalejeme si naspodok hrnca olej, a pridáme umytú ryžu. Osolíme, a zalejeme vodou. Ja pomer dávam od oka, ale ak chcete, toľko koľko ryže, tak raz toľko pohárov vody, len o jeden menej. Napríklad, pri troch pohároch ryže, 5 pohárov vody. Ja to meriam tak, že keď vložím prst do ryže, mala by byť voda aspoň jeden cm nad ryžou. 1,5 cm je tiež ok. V tomto tlakovom hrnci to až tak nevadí, ak je vody menej, v pare ryža väčšinou dojde.
2. Zapneme sporák, hrniec uzavrieme a dáme na najsilnejší oheň aký máme. Počkáme kým začne poriadne syčať, stíšime na najmenší oheň a necháme takto 3-4 minúty. POZOR nie VIAC!!
3. Po 4 minútach vypneme plyn a ryža pekne za 20 minút dôjde sama. Máte čas skočiť pre detská do škôlky, prípadne sa ísť venovať niečomu inému bez toho aby ste sa báli, že vám zhorí ryža.
4. Šetríte naozaj plyn, prípadne elektriku. Minule som bola nútená robiť ryžu v normálnom hrnci a v rúre, až mi bolo ľúto tej energie.
5. No a aby som nezabudla, keď potom otvoríte hrniec, ryžu premiešajte, nech sa dobre naberá. Za 2 roky klop klop sa mi ani raz nestalo, že by bola ryža surová, alebo mazľavá, prípadne nedorobená.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Norika F. (1fifinka1) ID 649 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (73) posledné: 15.5.2019, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

TUNIAKOVE CESTOVINY, uuuuplny skvost :-))) za 10 minut



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme konzervu tuniaka v oleji, nie vo vlastnej stave, v oleji a najlepsie v olivovom. Ja pre troch ludi pouzivam dve konzervy CALVO alebo ISABEL. Sladku 33% smotanu, dva pretlaky paradajkove, najchutnejsie su od HAME a cesnaku kto kolko ma rad, my hodne a sol.

POSTUP PRÍPRAVY

Vezmite si panvicu, s vyssimi bocnymi okrajmi, nieco ako wok panvica a vylejte tam smotanku, pridajte tuniaka, pretlak a pree4tlaceny casnak a vsetko zmiesajte. Dajte na plamen a nechajte prejst varom a odstavte, nevarte dlho, lebo velmi omacka zhustne. Uvarte cestoviny 500 g, najlepsie penne alebo musle a vmiesajte do omacky, podla chuti dosolte a podavajte.
Nasa mala sa naje vzdy toho ako drevorubac.
DOBRU CHUT.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 186 návštěvníkov)

Vladimira H. (vladka29) ID 40298 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (66) posledné: 2.3.2019, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

***RYZA-pecena v rure***



POTREBNÉ PRÍSADY

***2,5 pohara gulatej ryze***5 poharov vody***1 cibula***1 kocka slepacieho bujonu***1K.L. vegety***sol Toto mnozstvo je tak pre 5-6osob

POSTUP PRÍPRAVY

Ja robievam ryzu len takto. Vzdy je stavnata a nikdy sa nepripecie :)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov)

alije k. (alka36) ID 79302 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (61) posledné: 15.2.2016, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tarhonove "rizoto"



POTREBNÉ PRÍSADY

Tarhona * leco (3 dl pohar) * mrazena zelenina (kukurica,mrkva,hrasok) * maly paradajkovy pretlak * slepaci bujon (asi pol kocky,alebo podla chuti a mnozstva) * cesnak * olej * sol * mlete cier.korenie * susena (cerstva) bazalka * oregano * tvrdy udeny syr

POSTUP PRÍPRAVY

Toto rizoto som robila uz niekolko-krat v domnienke,ze robim len tak z hlavy recept od Lucky H. ID 5741 ,ale dnes som prisla na to, ze to vlastne vobec nie je ono :o) Takze vkladam dalsiu verziu "rizota" z oblubenej tarhone. A Lucka, dakujem za insipiraciu ;o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (65) posledné: 30.12.2016, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

ŠPECLE s tvarohom a slaninkou ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Selské nudle - ŠPECLE * tvaroh * kyslá smotana * slaninka * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché recepty bývajú najlepšie. Pridávam môj obľúbený receptík. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 10.2.2015, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Najlepsie zapekane cestoviny, na 1*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny (najlepsie vrtulky) - mrazena zelenina (napr.kukurica,mrkva,hrasok,ja davam aj mrazeny listovy spenat) - sampinony (konzerva alebo cerstve) - maslo (ziadna Rama,Perla a pod. NAOZAJSTNE maslo) - tvrdy syr - cibula - vajicka (na 1 balik cestovin tak 5-6 ks) - trosku mlieka alebo smotany (nemusi byt) - sol, korenie, bujon (nemusi byt)

POSTUP PRÍPRAVY

nie je to nic komplikovane,akurat je tam par vychytavok,ktore toto jednoduche jedlo robia uzasnym.

takze, uvarime si cestoviny,nie uplne domakka,tak al dente. medzitym si na MASLE (naozajstnom vonavom masle) opecieme cibulu a zeleninu, mozeme trosicku podliat,ja tam hodim na ochutenie aj kocku slepacieho bujonu,prip.staci dobre osolit,ovegetit, a prikryte podusime do makka.
cestoviny si trosku poolejujeme a nasypeme vrstvu do vymastenej a struhankou vysypanej formy - napr. jenskeho skla. osolime a dame vrstvu zeleniny. vrstvy opakujeme,kolko nam vyjde, navrch idu cestoviny. na ne poukladame platky masla a PRIKRYTE dame zapiect do rury vyhriatej na cca 180stupnov na 15-20 min. potom vyberieme a zalejeme osolenymi rozslahanymi vajickami (ja davam na 5 vajec asi 1 dl mlieka,nie je to zaliate az do vrchu). na vrch nastruhame syr a uz ODOKRYTE zapekame este asi 20 min. kym sa vajicka zrazia a syr roztecie,nemusi zhnednut. no a to je vsetko :o)

povodne som tento recept nechcela zverejnovat,ale myslim,ze by bola skoda sa s nim nepodelit ,o) verim,ze bude chutit,lebo cestovinky nie su vobec vysusene,ale super stavnate.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 26.7.2013, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 728 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,73 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu