. .. .. .. .. .. .
. .

Medovníky - hneď mäkké - RECEPT 9727

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 31604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 86 návštěvníkov)


Medovníky - hneď mäkké


[ recept č. 9727 zo dňa  ]


Medovníky - hneď mäkké


POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky * 3 vajcia * 125g masla *125g medu * 190g práškového cukru * 1 kávová lyžičky mletej škorice * 4 roztlčené klinčeky (poprípade aj viac, ak máte radi medovníčky voňajšie...) * 1 zarovnaná lyžičky sódy bikarbóny * 2-3 polievkové lyžice kakaa (nemusí byť) * 1 rozšľahané vajíčko na potretie * olej+ hrubá múka na plech

POSTUP PRÍPRAVY

Dlho som hľadala recept na medovníčky, ktoré by sa dali hneď po upečení jesť a zároveň, aby pri sa pri pečení nerozliali, ale držali tvar. Tento recept spĺňa obidve kritéria a navyše sú medovníčky aj prudko jedlé, takže ich robievam už každé vianoce a zatiaľ ma nesklamali:) Môžte si vybrať z dvoch postupov - jednoduchého krátkeho alebo podrobnejšieho obrázkového, kde som napísala aj moje skúsenosti s pečením medovníčkov.... Tu je postup v skratke: *Cukor a maslo pokrájané na malé kúsky vymiešame, postupne pridávame vajcia. Nakoniec pridáme trochu zohriaty med. K tejto mase postupne pridávame múku, ktorú sme predtým zmiešali s koreninami, sódou bikarbónou a kakaom. Spracujeme hladké cesto, ktoré necháme cez noc odležať v chlade (ak sa dá, aj dlhšie). Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme medovníčky. Tieto potom ukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi 10 min. Po upečení ich zdobíme cukrovou polevou alebo čokoládou.*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Studené maslo si nakrájame na menšie kúsky, pridáme práškový cukor a vymiešame...
K maslovo-cukrovej hmote postupne pridávame vajíčka, pričom nám vznikne redšia hmota ako na obrázku.
Do hmoty pridáme trošinku zohriaty med (nie horúci!!!) a všetko spolu zamiešame.
Vznikne nám takáto zlato-žltá hmota...
Hladkú múku preosejeme a pridáme jednu malú zarovnanú lyžičku sódy bikarbóny.
Do múky tiež pridáme škoricu....
A tiež rozdrvené hlavičky klinčekov...
Ja pridávam tiež kakao 2 alebo 3 polievkové lyžice. (prispejem z mojich skúseností, že ak pridáte originál čierne holandské kakao - ale fakt to musí byť originál - myslím to v tmavomodrom obale s vyobrazením holandského dievčatka, tak medovníčky budú extra tmavé a trošinku tvrdšie a čokoládovejšie - môj priateľ má práve také najradšej, ak pridáte obyčajné kakao tak sa nič nestane - medovníčky budú len trošku tmavšie).
Múku so zamiešaným koreninami, sódou bikarbónou a kakaom postupne pridávajte k zlato-žltej hmote...Ja najskôr miešam lyžicou a keď je už cesto priveľmi tuhé, tak až potom ho vymiesim rukou...Ak sa vám cesto priveľmi lepí na prsty, môžte pridať trochu múky, cestu to neuškodí.
Výsledné cestíčko by malo vyzerať nejako takto...Spravidla je skôr lepkavejšie, ale nemusí to tak vždy byť, za tie roky čo medovníčky pečiem som zistila, že cestíčko veľmi ovplyvňuje kvalita múky, druh kakaa, druh a pravosť medu (ak použijete pravý med - bude o dosť sladšie a lepkavejšie). Jedno je však isté bez ohľadu nato, aké cesto sa vám podarilo, a to je podstatné: medovníčky sa vždy podaria, sú mäkké a vždy chutia výborne! Cestíčko vložíme do mikroténového sáčku alebo poriadne zabaľte do potravinovej fólie a dajte na noc, ale kľudne to môže byť aj na týždeň do chladničky. Vyberieme ho v predstihu pred pečením, aby stihlo zmäknúť a vaľkáme na pomúčenej doske alebo ako ja - na papieri na pečenie bez pomúčenia. Ak nebudeme zdobiť cukrovou polevou, tak medovníčky pred pečením potierame rozšľahaným celým vajíčkom. Pečieme na vymazanom a múkou vysypanom plechu približne 10min. (závisí od veľkosti a hrúbky medovníčkov). Dobrú chuť a krásne vianoce!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< MEDOVNÍKOVÝ DOMČEK :) | Medovníky - hneď mäkké | Slané kešu koláčiky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Oľga A. (olinaaa) ID 105706, mimibazar.sk/olinaaa (20.12.2013, 20:25)
ako minulý rok tak i tento rok má tieto medovníky nesklamali úžasný receptík ďakujem za vloženie (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (16.12.2012, 10:39)
práve ich robím *-) *-) dúfam, že to dopadne dobre :-) :-) :-) :-) :-) :-) želám krásne vianoce (kolednici) (kolednici) (kolednici) (kolednici) (banky) (banky) (banky) (banky) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek), veľa darčekov (darecek) (darecek) (darecek) (darecek) (darecek) a všetko dobré do nového roku (novy rok) (novy rok) (novy rok) (novy rok) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (17.12.2012, 13:16)
Evka, dopadli dobre (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) ešte čakajú na dcéru. tá ich bude zdobiť (X) (X) (X) (X) (X)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (17.12.2012, 15:12)
Juuuj, tak to som moc rada (Y) (Y) (Y) este som ti zabudla popriat nadherne sviatky a stastny novy rok (L) (stromecek) (novy rok) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (17.12.2012, 12:41)
Ahoj Anka, tak ako to dopadlo?? :-) :-) :-) (L) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (andel)
ODPOVEDAŤ
Michaela M. (misenka155) ID 241623 (10.12.2012, 19:42)
Evka, veru aj su :-) este raz dakujem za vyborny receptik, a podobne krasne sviatky prajem aj ja :-)))) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Michaela M. (misenka155) ID 241623 (9.12.2012, 19:22)
taaak a mozem potvrdit, su fakt makke :-)))))))))robila som na skusku ich pred 2tyzdbami, sa pojedli a dalsi traja si pytali rdecept :-) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp)
dnes som dorobila ale z dvojitej davky :-) (Y) (Y) (Y)
jedny maju priridny look :-p a tie druhe som plnila slivkovym lekvarom, namacalo do cokolady a ozdobila [A] [A] [A] [A] [A] [A]
Inak medovniky som piekla prvykrat v zivote a podarili sa, je to skvely receptik a vrelo ho odporuuucam..ine medovniky ani piect nebudem |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.12.2012, 14:18)
Juj, no to ma strasne tesi Miska (radost) (radost) (radost) Vdaka za komentarik Vsak su fajne? Hmmm, tie lekvarove s coko musia byt vyborne :-p :-p :-p Krasne sviatky prajem (L) (L) (L) (L) (stromecek) (stromecek) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (27.11.2012, 10:29)
(Y) (pernicek)vyskušame, (L) (L) (L) (L) (andel) (stromecek) (darecek)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (27.11.2012, 13:53)
(L) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Veronika Grebáčová (kvetka22) ID 1456, mimibazar.sk/kvetka (27.11.2012, 8:56)
Ahoj, chcela by som sa spytat na koľko stupňov peciete tieto medovniky? A treba ich potriet vajickom po vybrati z rury?
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (27.11.2012, 13:52)
Ahoj (hello) Zatial som ich vzdy piekla iba v plynovej rure - tam sa nedali nastavit stupne. Ale v klasickej elektrickej - tak zhruba na 170°C. Potieram ich celym rozslahanym vajickom PRED pecenim. Ak sa zdobia aj bielkovou polevou, nepotieram vobec (L)
ODPOVEDAŤ
Katarina F. (katarinka79) ID 22164, mimibazar.sk/katarinka79 (30.11.2011, 13:34)
Práve hľadám recept na medovníčky a tento sa mi pozdáva najviac zo všetkých, v piatok si pripravím cesto a v sobotu sa bude piecť, len mám otázočku, ako zvyknete zdobiť medovníčky? teda ja sa nechystám na také to zdobenie bielou polevou, dávate napr. orech navrch alebo niečo iné?
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (1.12.2011, 15:30)
ahoj Katka. medovnicky zdobim rozne, najcastejsie vsak orieskom alebo cokoladou alebo nedavam nic - to volam prirodny look, kedze na zdobenie bielou bielkovou polevou som stale akosi "lava" :-$ ,-) Zalezi na tebe, co ti vyhovuje a aj chuti viac. Ale ak sa rozhodnes zdobit tou bielkovou polevou, tak ich nepotieraj pred pecenim vajickom, lebo by ti poleva z medovnickov rychlo opadala. Tak nech sa vydaria dla predstav!! (L) (L) (L) (pernicek) (pernicek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (Monique2008) ID 209826 (29.11.2011, 10:06)
vcera vecer som dopiekla cast cesta a dnes rano mojmu drahemu balila do roboty ku kavicke. vobec nie su ako kamen takze som veeeeeeeeeeeelmi rada (L) dakujem
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (30.11.2011, 12:46)
Monika, to je prijemne info, ze sa ti medovnicky podarili. Prajem krasne predvianocne pripravy!!! (L) (L) (L) (L) (jezisek)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (16.12.2010, 14:01)
(Y) Evka, ja som už roky používala presne tento tento receptík s málinko menej medu, bez kakaa a trochu inak pripravené.....minulý rok som ho pripravila bez kakaa, ale presne podľa tvojho postupu, no fantázia a teraz som
piekla z jedného kila svetlé a z jedného kakaové - tiež sú fantastické, pridala som 2 PL rumu. No chváááááááááááálim, supiš recept a hlavne ten postup,
sú mäkulinké, môžem každému len odporučiť (clamp) (clamp) (clamp)
a chystám sa na tvoju štólu, už mám všetko nakúpené (andel) (andel) (andel) (banky)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.12.2010, 19:05)
jooj Zelka, tesim sa velmi, prevelmi, ze receptik ma u teba taky uspech |:o) |:o) |:o) |:o) Ja som ich tiez robila minuly tyzden a musim povedat, ze tentokrat sa mi asi prvykrat lepilo cesto, co sa mi nikdy nestalo a to uz robim roky, ale ja som nepridavala ziadnu muku naviac, ale pekne krasne som ho take lepkave dala do chladnicky a na druhy den ked odstalo sa absolutne nic nelepilo, praveze sa s nim super pracovalo - bolo ako plastelinka a po upeceni boli medovnicky super makkucke (zajic) (zajic) (zajic). dakujem za mily komentarik a budem drzat palce, aby sa ti aj stolicka podarila a bola si spokojna (andel) (andel) (andel) (L) (L) (L) (L) (pernicek) (pernicek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (katapla) ID 40156 (9.12.2010, 13:32)
Dakujem za recept, vcera som si pripravila cesto, dnes sme vykrajovali. Podarili sa, a to aj napriek tomu, ze som pridala este aspon 100g muky navyse (cesto sa velmi lepilo, asi sme mali ozaj kvalitny medik).
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.12.2010, 20:27)
Katarínka, tak medovníčky sa napriek lepivému cestíčku podarili (radost) (radost) (radost) tak potom super (Y) (Y) (Y) verím, že vám doma vytvoria tú pravú predvianočnú náladičku (pernicek) (jezisek) (andel) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika P. (gala) ID 61223, mimibazar.sk/gala (22.12.2009, 20:28)
Medovnicky su fakt super. Je pravda ze cesto bolo na zaciatku dost lepkave, vobec sa mi to nezdalo ale dala som na radu vyckat, po dvoch dnoch (skor som sa k tomu nedostala ;-) ) bolo cesto suprove, krasne sa s nim pracovalo, tak hladko a este teraz mi byt vonia za medovnikmi. A chutia vynikajuco (jezisek). Dakujeem (andel)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (22.12.2009, 22:34)
Veronika ďakujem (L) (L) (L) tak som rada, že si sa nedala odradiť lepkavým ciestkom a pekne počkala a teraz si domka môžete vychutnávať sladučké medovníčky (pernicek) (pernicek) (pernicek) :-) :-) a aj my sme mali celý byt prevoňaný - aj ja som voňala ako medovníček ;-) ;-) ;-) krásne sviatky prajem (L) (L) (L) (andel)
ODPOVEDAŤ
Maria R. (mena) ID 11292, mimibazar.sk/mena (21.12.2009, 9:01)
Skvely receptik (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) Daaakuuujeeem (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.12.2009, 13:16)
Mária za málo - nech vám medovníčky chutnajú (L) (L) (L) a ďakujem za pochvalu (hello) (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Katarína C. (chvastulka) ID 129212 (20.12.2009, 8:47)
Dneska som ich piekla a súú naozaj perfektné.Dakujem za vyborny recept. |:o) (Y) . Mama povedala ze ona take medovniky nikdy neurobila :-D
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (20.12.2009, 9:31)
Katka, to sa ti veľkej poklony dostalo od maminy (Y) (Y) (Y) som sa dobre zasmiala ;-) ;-) teším sa, že vám doma chutia (jezisek) a ďakujem za pekný komentárik (L) (L) štastné a veselé (kolednici) (darecek) (koule)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (19.12.2009, 19:57)
Evi práve sa chystám zamiesiť tieto medovníčky (pernicek) ide tam obyčajná múka ? A tej sódy kávovú či čajovú lyžičku :-) ;-) Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (19.12.2009, 20:23)
Ahoj Gabika (hello) hladká múka - je jedno aká, či špeciál, ale odporúčam nepoužívať múky hypermarketových sietí - už sa mi vďaka nim spľundravilo nejedno cesto :-S A čo sa sódy týka, tak ja už mám v tých lyžičkách mischung - ktorá je čajová a ktorá kávová ;-) ;-) takže som zrejme myslela tú väčšiu - pre lepšie porozumenie si pozri môj recept na štólu - tam je v obrázkovom postupe odfotená lyžička - tak tú som myslela :-) Držím palce, budem rada, keď mi potom napíšeš, ako sa zadarili medovníčky (pernicek) (pernicek) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.12.2009, 0:54)
Ďakujem Evička za radu :-) Už sú zamiesené (dance), zajtra pečiem aj s mojou pomocníčkou ^o) (X) som zvedavá aké budú (pernicek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.12.2009, 21:14)
Evi tak dne sme mali medovníkový deň :-) (pernicek) napiekli sme ozdobili :-) bude sa mi o nich [A] snívať (pernicek) moja malá zdobila až mi pri tom zaspala :-) a sú výborné (L) (L) (L) (L) (L) (L) ja nabudúce určite vyskúšam bez kakaa :-) Ked sa mi podarí nafotím :-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (20.12.2009, 21:18)
jej, Gabi aj som na teba myslela, že ako si dopadla s medovníčkami :-) :-) a veľmi si ma potešila touto správičkou (L) (L) čítam, že máš aj šikovnú pomocníčku (X) :-) a fotečke sa taktiež poteším (andel) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.12.2009, 22:13)
(P) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21511&user=22107

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21512&user=22107
ODPOVEDAŤ
Martina B. (Tinusha) ID 7952, mimibazar.sk/tinusha (18.12.2009, 22:44)
Evi, velka vdaka za skvely recept. (F) (F) (F) Konecne sa mi medovniky podarili a nie su tvrde ako kamen. Minuly rok som si cesto kupila a s medovnikmi som mohla okna rozbijat. S tymto cestom sa mi aj vyborne pracovalo. Korenie som kupila hotove na medovniky a aj take su mnam. Uz len tieto budem robit.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21447
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (18.12.2009, 23:14)
Martinka, ďakujem za pochvalu (L) (L) (L) super správička od teba (Y) veľmi som sa jej potešila, že sa tak zadarili (child1) nech vám tie krásne napečené medovníčky vytvárajú domka tú pravú predvianočnú atmosféru (jezisek) (kolednici) (banky) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Emilia B. (eemily) ID 53635, mimibazar.sk/eemily (14.12.2009, 13:27)
Ďakujem za super recept, piekla som medovníčky prvý krát a fakt sa mi podarili. Myslím, že netreba nič na recepte meniť, vôbec nie pridávať múku, ono je trochu lepkavé len pri spracovávaní, keď ho o dva dni vyberiete z chladničky, je akurát, už nelepí. Jednu vec, čo môžem odporučiť, je dať kľudne viac rozdrvených klinčekov, aby ešte krajšie voňali. Inak nemajú chybu. ďakujem a prajem krásne voňavé a chutné vianoce. (stromecek) Emília
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (14.12.2009, 18:05)
jooj, to mám zase radosť (dance) (dance) (dance) :-) ďakujem za pekný komentárik (L) (L) (L) S tou múkou je to tak, že niekedy treba pridať a niekedy nie. Ja som ich nedávno robila tiež a zistila som, že keď sa dá domáci med - cesto je lepkavejšie a omnoho sladšie. Veľa závisí aj od kvality múky...A máš pravdu aj s tými klinčekmi - kľudne viac, ako komu vyhovuje, medze sa nekladú... :-) Nech vám medovníčky spríjemňujú sviatky a taktiež prajem prekrááásne vianoce!!! (pernicek) (pernicek) (kolednici) (andel)
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (Zuzik135) ID 128187 (13.12.2009, 12:23)
Ďakujem veľmi pekne za zverejnenie tohto receptu. V pečení som v podstate začiatočníčka a až s týmto receptom sa mi podarilo upiecť pekné a chutné medovníčky. Ešte raz VELKA VDAKA (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.12.2009, 12:57)
Zuzka za málo (L) (L) (L) som veľmi rada, že si bola s receptíkom spokojná (pernicek) (pernicek) (pernicek) Prajem krááásne sviatky (jezisek) (banky) (andel)
ODPOVEDAŤ
Henka Sáhó (Henyneny) ID 27609, mimibazar.sk/henyneny (9.12.2009, 18:29)
Ahoj Evicka,Medovniky su genialne dnes som ich robila.Perfektne su akurat do cesta treba pridat trosku viacej muky ale fakt su super odporucam velmi velmi a toto bude moj kazdorocny recept medovnikov.Velka vdaka.

Henka (Y) (clamp) (jezisek)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (9.12.2009, 19:54)
Henka, ani nevieš ako sa teším, že sa receptík u teba aj u ostatných kočiek tak skvele ujal (radost) (radost) (radost) a keď ešte píšeš, že sa receptík u teba udomácnil aj pre budúce vianoce, tak to je pre mňa pocta :-$ :-$ Krásne vianoce prajem a nech sa vám teda doma dobre papajú (pernicek) (pernicek) (pernicek) (jezisek) (andel)
ODPOVEDAŤ
Miroslava D. (pyštenka) ID 73503 (9.12.2009, 15:57)
Dobrý deň Evka ,dnes som piekla tie vaše medovníčky,sú perfektné (clamp) (clamp),hneď boli mäké a chutia (jezisek) božsky, (zajic) mojamalá si aj pochutnala aj mi pomohla a ešte väčšiu radosť mám ja budem posúvať daľej tento recept.Prajem pekné vianoce (banky) (andel) (stromecek) (andel) (stromecek) (novy rok) Mirka
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (9.12.2009, 16:26)
Mirka, to je fantastická správička - mám veľkú radosť (dance) (dance) (dance) že ťa receptík nesklamal a že ste si domka aj s (child9) pomaškrtili (zajic) (zajic)
Rovnako aj ja vám želám krásne pohodové sviatky (L) (banky) (andel) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (Miona) ID 127280 (8.12.2009, 11:51)
Tak moje cesto je akurat v chladnicke kde bude cakat na zajtrajsiu velku chvilu |:o) tiez som ho mala trosku lepkave a pridala som muku...tak nevem nevem ci to bol dobry napad ako som tak citala vase prispevky...uvidime. Ale vonia krasne (clamp) tesim sa (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (8.12.2009, 11:56)
Ahoj Ľudka, tak dúfam, že budeš spokojná, no dúfam si tej múky zase nepridala nejak moooc, lebo to vieš že všetkého veľa škodí :-) :-) Budem rada, keď potom dáš vedieť, ako sa ti vodilo... (L) (L) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu