. .. .. .. .. .. .
. .

zemiakový závin - RECEPT 9600

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 15757 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


zemiakový závin


[ recept č. 9600 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Dievčece neviete mi poradiť môj nebohý otec pochádzal z Devínskej tam piekli zemiakovú štrúdlu, mama nevie ako sa to robí ale stále ju spomína. Na neviem na aké cesto sa nastrúhali varené zemiaky , osladilo sa to a ešte na to išli nejaké koreniny. Keby ste niektorá vedela recept bola by som neskutočne rada, ale asi najviac by som potešila moju mamičku. Vopred ďakujem:)

POSTUP PRÍPRAVY

:):):):):):)
<< Nebeske medove rezy - starodavny recept | zemiakový závin | Zasnežené vanilkové guličky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (Popka) ID 40159 (28.11.2012, 14:53)
Anka, zo zemiakového cesta pripravujem závin, ktorý sa dá robiť aj na sladko, aj na slano. Pochádza zo Záhoria. Možno bude podobný tomu, čo hľadá Tvoja maminka. kuk http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49881&user=40159
ODPOVEDAŤ
Miriam I. (miriammiminka) ID 251499 (17.9.2012, 22:01)
Ahoj krsná, chceš štrúdľu alebo závin ? Tu máš recept na závin :
Zemiakový závin s makom
POREBUJEME Cesto: 250 g zemiakov, 500 g hladkej múky (podľa potreby i viac), 250 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vajce, 1 ČL kypriaceho prášku Plnka: pomletý mak, práškový cukor, trochu mlieka Na potretie: 1 žĺtok

AKO NA TO:

1. V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Potom ich očistíme a najemno postrúhame. Do misky dáme preosiatu múku, maslo, práškový cukor, kypriaci prášok, postrúhané zemiaky a celé vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.

2. Do trochy vriaceho mlieka prisypeme pomletý mak s cukrom. Premiešame a necháme vychladnúť. Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2 cm. Potrieme vychladnutou makovou plnkou a zvinieme do závinu.

3. Záviny preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 až 35 minút pri teplote 180 °C. Po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

papapa Miminky
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (28.10.2009, 8:16)
ja robievam takúto, len je iba na slano
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1204&user=5741
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (*emica*) ID 115925 (27.10.2009, 20:44)
Štrúdlové cesto :
Z hladkej múky asi 30dkg , 1 vajíčka, štipky solia ,štipky pr. cukru a vlažnej vody, v ktorej je lyžička octu spravíme vláčne, hladké cesto. Nemiesime, ale ako keby sme ho nadvihovali.
Potom zohrejeme hrniec nad plynom a prikryjeme ním cesto na doske. Cesto odpočíva pol hodinu.Bochníček potrieme olejom a trochu roztiahneme. Potom ho preložíme na pomúčený obrus a vyťahujeme.Kraje orežeme a naložíme plnku. Zatočíme pomocou obrusa. Alebo sa nebabreme s cestom a kúpime si hotové štrúdlové cesto.

Plnky:
Zemiaková: Uvarené zemiaky roztlačiť, nechať vychladnúť, rozsypat po štúflovom ceste, poliať 1kyslou smotanou, a zatočiť

Jablkovo maková:Jablká(vytlačiť šťavu),mak, olej, kr. cukor podľa chuti.Počas pečenia potierame štrúdlu olejom. Toto nie je môj recept, poradili mi ho kolegyne.
ODPOVEDAŤ
Martina K. (martinka0852) ID 75170 (30.12.2008, 22:17)
Dobry deň, našla som tento recept, dúfam že pomôže:


Zemiakové štrúdle

750 g zemiakov uvarených v šupke, 200 g hladkej múky, soľ, maslo (husacia, alebo kačacia masť), mak, krupicu, sezam.

Uvarené zemiaky ošúpeme, prelisujeme, pridáme múku, osolíme a vypracujeme cesto, ktoré sa nám nesmie lepiť. Urobíme z neho šúľok, ktorý rozdelíme na štyri časti. Každú časť na tenko rozvaľkáme, potrieme maslom, posypeme makom alebo krupicou, alebo sezamom. Zvinieme do rolády, uložíme na vymastený plech, potrieme maslom a upečieme do chrumkava. Zemiakové štrúdle podávame ako samotné jedlo, alebo ako prílohu k domácej fazuľovej polievke.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu