Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 354 návštěvníkov)
Štangličky
[ recept č. 8315 zo dňa 29.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTÍČKO: 20dkg práškového cukru, 20dkg mletých orechov, 1 žítok, 1 PL ríbezľového lekváru-zmiesiť
GLAZÚRA: 1 bielok, 10dkg práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy-vyšľahať
POSTUP PRÍPRAVY
Tak isto ako chriapky aj tento receptik máme od našej omamy.....Cestíčko vymiesiť, rozdeliť na dve časti a vytvorit valček a vyvalkať na obdľžnik, na ktorý rozotrieme do tuha vyšľahanú glazúru, pokrájať mokrým nožom na tyčinky, preložiť na plech vyložený papierom a piecť/sušit v rúre. Z uvedenej dávky by vám malo vyjsť aspoň 40 kusov, záleží na hrúbke cestíčka a aké široké ich nakrájate.
pani Natálka z českého MMB má odskúšané : pokud se vám podaří je vytáhnout o chvíli déle a jsou tvrdší, zkuste do nádobí s tyčkama vložit rozkrojené jablíčko-někde jsem to vyčetla a opravdu mi změkly.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
cesticko je uplne jednoduche, ak sa vam nechce nahodou spojit, tak treba dlhsie miesit, vacsinou sa potom spoji, ak ani vtedy nie, tak mozno pridat este zltko alebo lekvar |
|
vytvorime si dlhsi valcek.... |
|
a ten vyvalkame asi na sirku 10cm, hrubka asi 4-5mm |
|
do tuha vyslahame bielok s cukrom a citronovou stavou |
|
takto... |
|
polovicku natrieme na jeden vyvalany plat a druhu na druhy plat |
|
pokrajame na štangličky hrúbka asi 1-1,5 cm a dame na plech |
|
a dame piect , vlastne viacmenej ususit do rury, zalezi na vasej rure , ale priblizne na 120-150stupnov a treba sledovat, ci nezacinaju tmavnut, cas priblizne do 30 min.,mali by byt skoro biele, tak ako na dalsom obrazku.Treba ich nechat na plechu vychladnut a potom podobrat lopatkou a tak prelozit. |
|
bližší pohľad na upečené štangličky....sú výborné, všetci si ich zamilujú...tak ako u nás. Dobrú chuť! |
|
takéto sa podarili včera mojej mame:o)))že vraj sa jej také krásne podarili po prvý krát v živote a to ich robí roky rokúce:o)))))))ale zas oproti minuloročným vyššie na obrázku sú tvrdšie. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 160 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (22.12.2016, 10:15) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Klaudia P. (bambaata) ID 22405 (21.12.2016, 22:51) |
Výborné!!!! |
ODPOVEDAŤ |
Marta M. (Masajka) ID 72870 (15.12.2016, 20:56) |
perfektne |
ODPOVEDAŤ |
| Janka H. (jankahr) ID 214951 (8.12.2015, 13:41) |
tieto vianoce oskúšame a ešte otázočka - kolko dní dopredu ich mám urobiť? |
ODPOVEDAŤ |
| Liba B. (babibi) ID 213130 (21.12.2014, 15:43) |
|
ODPOVEDAŤ |
Danka M. (dnka) ID 60791 (21.12.2014, 13:17) |
|
ODPOVEDAŤ |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (19.12.2014, 19:44) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Katarína V. (davido) ID 66059, mimibazar.sk/davido (18.12.2014, 14:15) |
Chystám sa ich dnes robiť len nemám ríbezľový lekvar ,môžem daj napr čučoriedkový džem?alebo slivkové povidla ? či poraďťe |
ODPOVEDAŤ |
| Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (6.12.2016, 22:54) |
cucoriedkovy v pohode, slivkovy nie |
ODPOVEDAŤ |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (3.12.2014, 11:03) |
|
ODPOVEDAŤ |
Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927, mimibazar.sk/nikol2204 (22.12.2013, 14:30) |
Vynikajuce,takyto recept mame este od mojej prababky Vesele Vianoce |
ODPOVEDAŤ |
| Alena K. (EMALA) ID 11458 (20.12.2013, 20:24) |
Sú famozne,jednoduchá,rýchla príprava.Mňa zaujalo aj to,že tam nešla múka.Ďakujem za skvelý recept. |
ODPOVEDAŤ |
Viera K. (ravot) ID 122672 (16.12.2013, 18:18) |
|
ODPOVEDAŤ |
Mária K. (oriešok) ID 69457 (16.12.2013, 17:11) |
Už sa pečú. Dúfam, že budú chutiť. |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (16.12.2013, 16:16) |
Chcem vyskusat, no trochu sa obavam, ked tam nie je muka.. |
ODPOVEDAŤ |
| Viera K. (ravot) ID 122672 (16.12.2013, 18:18) |
Veronika nemusíš sa báť že tam neni múka chutove sú výborné ja ich pečiem roky |
ODPOVEDAŤ |
| Sandra C. (Sandra13) ID 11360, mimibazar.sk/sandra13 (14.12.2013, 19:15) |
wáááw, aká vôňa sa mi tu šíííri po byte , skvelý recept, hneď na prvý krát som robila radšej dvojitú dávku...OPLATÍ SA!!! Ďakujem za skvelý receptík a prajem šťasné a veselé Sandra |
ODPOVEDAŤ |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (12.12.2013, 17:23) |
|
ODPOVEDAŤ |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (12.12.2013, 13:03) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Eva S. (sanci) ID 124237 (9.12.2013, 6:11) |
Lucka, a múka do cesta nejde ? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.12.2013, 10:55) |
Evi, nie nejde tam múka |
ODPOVEDAŤ |
| Maja G. (mrka2) ID 29128 (2.12.2013, 19:20) |
joj,az mi slinky tecu, no ked deti zaspia,tak idem na to! |
ODPOVEDAŤ |
| | Maja G. (mrka2) ID 29128 (2.12.2013, 21:17) |
no su bozske.. sladkeeee ale jujujuuuj. mnam zase priberiem |
ODPOVEDAŤ |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (18.11.2013, 20:02) |
Lucka, recept je úúúplne rovnaký, ako mám v zošite od mojej mamy a tá ho zdedila od starej mamy... Ešte i pod rovnakým názvom. Nepochádza náhodou Tvoja mamina z Oravy? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.11.2013, 22:17) |
Katka, moja stará mama bola z Kysúc, ale ktovie kde prišla k receptu, Orava nie je odtiaľ tak ďaleko, kto vie či sa nejakí naši predkovia nepoznali |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 160 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |