. .. .. .. .. .. .
. .

Jablková bábovka - RECEPT 8229

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Jablková bábovka


[ recept č. 8229 zo dňa  ]


Jablková bábovka


POTREBNÉ PRÍSADY

200 g očistených a nahrubo nastrúhaných jabĺk, 4 vajíčka, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, 200 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva.

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Jablká nastrúhame na hrubé rezance. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom (asi dve lyžičky cukru si nechajte na vymiešanie bielkov) a vanilkovým cukrom do peny, pridáme nastrúhané jablká, škoricový cukor a premiešame.
Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov s pridaním zvyšného cukru.
Až potom pridáme do jablkovej zmesi múku zmiešanú s práškom do pečiva, poriadne premiešame
a opatrne vmiešame vyšľahaný sneh.
Naplníme formu na bábovku, zarováme a dáme piecť na 180° C. Asi po 15-tich minútach, keď je už vrch dozlatista upečený, zakryjeme alobalom a ešte chvíľu dopečieme.
Po upečení necháme chvíľku vychladnúť vo forme a potom preklopíme. Vychladnutú posypeme práškovým cukrom.
Nenáročný a veľmi jemný koláčik...*Dobrú chuť*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< pro Pepíčka k vítání občánků | Jablková bábovka | Zapečené zemiaky s brokolicou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (1.3.2010, 20:41)
Aďka bábobka bola |:o) |:o) |:o) výborná, prišla nečakaná návšteva a ani som ju nestihla (P), výborná (L) (L)- ďakujem za receptík (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.3.2010, 11:08)
Henka [A] , ako vždy, veľmi si ma potešila (radost) Ďakujem krásne za pochvalu (F) (F) (F), som rada, že bábovečka nesklamala a hlavne, že vám chutila (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana Ď. (plotas) ID 95692 (19.8.2009, 20:53)
ahoj adrianka musím priznať poobede som ju piekla a teraz nam zostal na stole len jeden kúsok čo k tomu dodat...veľmi dobrá a rýchla bábovka dakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.11.2009, 11:02)
Ďakujem Ivanka, som rada, že bábovečka chutila (zajic) A nemáš za čo ďakovať, rado sa stalo :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (10.11.2008, 6:48)
(F) (F) (F) robila som ju v sobotu s menšou zmenou. Múky som dala len 150g a dala som 50g mletých orechov. Piekla som na plechu. Po vychladnutí som natrela džemom a posypala nastrúhanou čokoládou. Bol to výborný koláčik (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.11.2008, 8:03)
Helenka, ďakujem (F) (F) (F) Fíha, to musela byť dobrotka (zajic) vyskúšam aj ja. Ďakujem (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.11.2008, 19:27)
Adi, robila som ju ešte minulý týždeň a musím povedať, že bola suprová (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ja som ju ani nestihla odfotiť, tak sa po nej zaprášilo (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) inak je vhodná aj pre tie čo držia 90 dňovku ako ja (smich) (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 7.11.2008, 21:30)
;-) Evi, ďakujem (F) Mrežovník, kysnutý jablčník a táto bábovka boli u nás po (jablka) nenahraditeľné :-) :-) Som veľmi rada, že chutilo. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna P. (Fialinka) ID 48133 (3.11.2008, 11:03)
Dobrý deň chcela by som sa opýtať, či z jabĺk vytlačíte šťavu, alebo nie?
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.11.2008, 11:19)
Dobrý deň Mariannka, šťavu nevytláčam, dávam rovno nastrúhané (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna P. (Fialinka) ID 48133 (4.11.2008, 10:08)
Ďakujem (L) Vyskúšam (flower)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.11.2008, 18:12)
Nie je za čo, budem držať palce (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (2.11.2008, 21:00)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=376196
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.11.2008, 9:07)
Emi (K), veľmi ma teší, že sa Ti vydarili, sú krásne (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (Lennus) ID 35722, mimibazar.sk/lennus (29.10.2008, 9:56)
Bábovka je výborna,práve ju mlsáme (zajic) (hello) (hello) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.10.2008, 13:53)
:-) Ďakujééééém, teším sa, že sa vydarila a hlavne, že chutí (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (Lennus) ID 35722, mimibazar.sk/lennus (26.10.2008, 7:13)
Aďka,ty používaš hrubu muku a v ostat.receptoch je hlatka.Aky je v tom rozdiel keď je to upečené,máš to cesto ty jemnejšie.Idem dnes totiš bábovku piecť a neviem aku muku bude lepšie pridať.Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.10.2008, 7:42)
Leni, väčšinou používam do zákuskov polohrubú múku - cesto je také nadýchanejšie. Ale konkrétne do tejto si daj hrubú - kvôli tomu, že tam nejde žiadny tuk, len jablká, nebude s touto múkou "ubitá". Je ako pierko. Skúšala som aj s polohrubou, ale nie je to už ono. Budem držať palce (L)
ODPOVEDAŤ
tereza M. (Terujaja) ID 52420 (26.10.2008, 6:49)
[A]
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.10.2008, 7:42)
:-) (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (25.10.2008, 23:17)
Aďka ďalší super receptík (Y) vyzerá perfektne, tak jemnulinko, hoc je neskoro dala by som si kúsoček ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.10.2008, 7:44)
;-) ;-) ;-) Ďakujem Mirka (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.10.2008, 7:44)
Hodilo mi dvakrát komentár *-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu