. .. .. .. .. .. .
. .

Francúzsky jablkový koláč - RECEPT 8081

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov)


Francúzsky jablkový koláč


[ recept č. 8081 zo dňa  ]


Francúzsky jablkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

100 g hladkej múky * 100 g polohrubej múky * štipka soli * 100 g masla * 1 žĺtok * 2 PL vody *** 5 šťavnatých jabĺk * 3 PL hnedého cukru * 50 g rozpusteného masla *** 3-4 PL marhuľového alebo broskyňového džemu * 2 PL tuzemáku (umu) * pár kvapiek mandľovej arómy

POSTUP PRÍPRAVY

Tenký, krehký jablkový koláč, vraj francúzsky hit.
Toto krehké cesto je bez cukru. Výhoda takéhoto cesta je v tom, že sa nelepí a koláč nezhorkne a nestrvdne.
No a v konečnom dôsledku má aj menej kalórií. :-)
Ako na to? Klik na obrázkový postup.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Z múky, soli, masla, žĺtka a vody spracujeme cesto,
2. ktoré dáme aspoň na pol hodinku odpočívať do chladničky.
3. Medzitým umyjeme 5 šťavnatých jabĺk,
4. ošúpeme ich, očistíme a nakrájame ich na tenké plátky - mesiačiky.
5. Ak sme cesto nechali v chlade dlhšie, nevadí. Treba ho trošku prehniesť, aby nebolo tuhé a aby sa s ním dobre pracovalo. Cesto vyvaľkáme a prenesieme do formy, okraj vyformujeme prstami. Cesto na okraji stačí vyvýšiť len trošku, koláč bude nízky. Cesto popicháme vidličkou.
6. Na cesto naukladáme do kruhu mesiačiky jabĺk, tak aby sa prekrývali.
7. Plátky jabĺk uložíme cez seba aj do ďalšieho kruhu. Do stredu uložíme polovičné plátky.
8. Jablká posypeme cukrom a
9. pokvapkáme roztopeným maslom. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na strednej priečke 45 minút pri 200 ˚C.
10. Kým sa koláč pečie, pripravíme si "glazúru". V miske zmiešame džem,
11. tuzemák a
12. pár kvapiek mandľovej arómy. Ak máte doma amaretto, tak ho použite namiesto tuzemáku a arómy.
13. Zmesou koláč rovnomerne natrieme a vrátime ho do rúry o priečku vyššie - pod gril. Tu si treba odsledovať ako vám pečie gril. Odporúčam kontrolovať po prvých 3 minútach, nech sa koláč nepripáli.
14. Takto vyzerá koláč vytiahnutý spod grilu. O tom ako krásne vonia sa musíte presvedčiť sami pri pečení. :-)
15. Mňááám. Len sa tak za ním zaprášilo.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Veľká žemľa so zemiakovým šalátom | Francúzsky jablkový koláč | Varená modelovacia hmota na torty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Mária Š. (rozpravka) ID 66272 (8.1.2017, 9:42)
Je naozaj úžasný. Robím ho veľmi rada. Dnes ideme na oslavu a chystám sa urobiť ho s malou obmenou - dám tam domáce rozmrazené borovnice a čučoriedkový džem z ockovej záhradky.

Ďakujeme za recept
ODPOVEDAŤ
Mária B. (majinab) ID 185525 (26.10.2015, 14:03)
http://www.imagehosting.cz/images/p11906sts.jpg

(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia M. (luciamk) ID 172070 (9.11.2014, 13:46)
Koláčik je fantastický, jednoduchý a mňam (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (upravené 9.11.2014, 17:18)
... dnes vyskúšam - nakoľko som sa dnes odhodlala variť francúzsku kuchyňu - francúzska cibuľačka, Beef Bourguignon a samozrejme tento úžasne vyzerajúci koláčik ... |:o)
ODPOVEDAŤ
Beata M. (BeusaM) ID 129824 (5.2.2014, 17:03)
(plavec)
ODPOVEDAŤ
lenka W. (lenkaw) ID 5420 (24.11.2013, 19:15)
Je to po prvi krat co tento kolac peciem a je viborni (clamp) [A] (flower) (pack) (drink) (dance) (santa) (child6) (child5) (child4) (child3) (child2) (child1) (X) (Z) (@) (&) (wash) (G) (child9) (^) (*)
ODPOVEDAŤ
Lucie K. (kroluc) ID 273703 (14.10.2013, 21:18)
Strašně dobré a jednoduché to je (Y) Až na ty popáleniny jazyka, jak se člověk nemůže dočkat než ochutná ,-) Děkuji za úžasný recept (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (2.10.2013, 17:59)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (2.10.2013, 15:14)
vyskusame cez vikend,musim pochvalit aj popis a fotopostup (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela H. (Gabča85) ID 196921 (2.10.2013, 13:59)
Super receptík.Tento koláč je neskutočný, ja ho robím každú chvíľku!!! ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Barbora B. (barborec) ID 264207 (18.6.2013, 9:43)
Ďakujem za výborný receptík [A] Ja som takýto jedla vo francúzskej kaviarničke, ale tak na tento sa nemôže hrabať (L). Mne v ceste cukor nechýbal, a ešte som troška posypala škoricovým cukrom, mal obrovský úspech :) Ešte raz ďakujem (X)
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (zanaha) ID 46048, mimibazar.sk/zanaha (10.4.2013, 18:18)
Ďakujem moc za tip, mali sme kopec jabĺk a tak som konečne nepiekla klasiku, ale niečo špééééci. veľké MŇAM (H (H)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.3.2013, 21:43)
(clamp) (clamp) (clamp) (C)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.3.2013, 19:55)
|:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Ivana V. (ivavidova) ID 98286 (2.3.2013, 13:53)
Ahoky, je možné, že keď som do cesta použila namiesto hladkej múky špaldovú celozrnnú múku, tak preto som mala cesto také sypké? Inak všetko som mala podľa postupu. Ale inak bol veľmi chutný.
ODPOVEDAŤ
Ivana V. (ivavidova) ID 98286 (2.3.2013, 13:53)
Ahoky, je možné, že keď som do cesta použila namiesto hladkej múky špaldovú celozrnnú múku, tak preto som mala cesto také sypké? Inak všetko som mala podľa postupu. Ale inak bol veľmi chutný.
ODPOVEDAŤ
Mária B. (Ria52) ID 217005 (9.11.2012, 15:00)
(Y) (Y)Chcem sa opytat tento kolac sa musi piest pod grilom. (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária Z. (majka111) ID 9514 (4.11.2012, 9:37)
Uz som ho robila viac krat a vzdy to bol uspech :))))) jeden z nasich oblubenych (Y) (Y) :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Barbora Š. (barla) ID 172540 (1.6.2012, 12:14)
Ja ho idem robiť už 3-krát, tiež mi prvý krát chýbalo trocha cukru v ceste, takže som si do cesta pridala trošinku cukru a múku som dala celozrnnú s bielou pol na pol a poviem vám, bol GENIALNY (Y) (Y) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)....dnes idem robiť verziu s čučoriedkami, tak dám vedieť, ako to dopadlo (hello)
ODPOVEDAŤ
Lenka J. (lexyia) ID 54161 (21.5.2012, 14:42)
vyskusala som, no musim priznat, ze i ked nie som moc na sladke, velmi nam chyba cukor v ceste. Takze nabuduce urcite trocha do cesta pridam a taktiez aspon pol lyzicky prasku do peciva, pretoze cesto bolo az prilis tenke...
ODPOVEDAŤ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu