končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Ivka V. (iviatko) ID 262 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 304 návštěvníkov) Ryzovy nakyp /mozno zachuti aj malopapkacom/[ recept č. 705 zo dňa 14.12.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: - 350 g ryže (klasickej, nie tej vo varných vreckách) - liter mlieka - 20 g masla (ja tam švacnem aj viac, je to chutnejšie) - 80 g práškového cukru - 1 balíček vanilínového cukru - 3 vajíčka (ešte ich nerozbíjajte, budeme ich deliť na žltú a tú bielu mazľavú časť) - lyžicu práškového cukru (to pôjde do snehu) - hrozienka - čerešňový kompót (alebo aj iný, ale ja to mám najradšej s čerešňovým) - štipku soli POSTUP PRÍPRAVY Ryžu zalejeme mliekom, postrašíme soľou a uvaríme do "ryžoskoroúplnemäkka". Treba občas pomiešať, ochutnať a hlavne sledovať, aby neprihorela kvôli nedostatku mlieka. Mám vyskúšané, že ten liter na to množstvo ryže je akurát a keď sa všetko mlieko „stratí“ a ostane pekná hustá kaša, ryža je uvarená tak, ako má byť. Pre istotu ale treba mať poruke ešte nejaké mlieko na prípadné doliatie. *Zapneme rúru, aby sa vyhriala, kým budeme pripravovať ryžu. *. Odstavíme z ohňa, necháme trošku vychladnúť, ale naozaj iba trošku, s teplou kašou sa pracuje lepšie ako so studenou. Do ryže vmiešame maslo, cukor, vanilínový cukor a tri žĺtky. * Z troch bielkov (mali by byť studené) si ušľaháme sneh a také dve tretiny primiešame k ryži. Zvyšok zatiaľ odložíme do chladničky. * Do ryže ešte primiešame odkvapkané čerešne (šťavu si necháme v chladničke) a celé to vylejeme do maslom vymastenej zapekacej misy. * Celé dielo poručíme do rúk všemocnej rúry a necháme ho tam piecť asi 40 minút – kým okraje nezačnú slabučko hnednúť. Vyberieme z rúry, ktorú ale ešte nevypíname. * Z chladničky vytiahneme odložený zvyšok snehu, pridáme k nemu lyžicu cukru a ak treba, ešte trošku prešľaháme. Navrstvíme na nákyp a šupneme do rúry ešte na takých 10-15 minút, kým snehová čiapočka nechytí ružovohnedú farbu. * Ja to dávam na tanier teplé, nie horúce a polievam si to studenou šťavou z čerešňového kompótu, ktorú riedim 1:1, keďže ryža je už dosť sladká. Okraje aj povrch je nádherne chrumkavý a vnútro je ako ryžový koláčik, žiadna nepríjemná, mazľavá hmota. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ryza zaliata mlieckom Treba miesat, lebo mozete vyhodit hrniec ;) uz skorouvarena :) Toto vsetko vmiesame do kase, teda vajicka len 3 a najlepsie bez skrupin ;), ceresne bez pohara a kostiek atd ;) mnam, ja by som to uz nemusela ani zapekat... Uz nalozene a pripravene na tepelny kupel. asi o 40 minut vyberieme a oblecieme zupan v podobe snehu z bielkov. konecneeeeeee :) sneh sme este chvilku zapiekli a mozeme slintat, kym vychladne. pooblievame ceresnovou stavickou a sup do bruska, dobru chut :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 77 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
adriana m. (adula75) ID 57756 (1.11.2016, 18:32) | |
super receptík, určite vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (6.12.2013, 12:16) |
od detstva som neznášala toto jedlo.. vďaka tomu to receptu som mu prišla na chuť...práve ho znova robím...vďaka |
ODPOVEDAŤ |
hana h. (hankazk) ID 90615 (16.11.2013, 22:50) | |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (16.11.2013, 19:19) |
vrelo všetkým odporúčam, ja už iný nerobím len podľa tohto receptíku, za čo veľmi pekne ďakujem samozrejme ovocie kombinujem podľa chuti |
ODPOVEDAŤ |
Marcela K. (A+H+J) ID 108931, mimibazar.sk/ahj (16.11.2013, 17:34) |
ODPOVEDAŤ |
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (3.11.2013, 23:17) | |
ODPOVEDAŤ |
Simona T. (ciniminis) ID 43286, mimibazar.sk/ciniminis (21.7.2013, 16:25) |
ODPOVEDAŤ |
Simona T. (ciniminis) ID 43286, mimibazar.sk/ciniminis (4.6.2013, 22:49) |
ODPOVEDAŤ |
Rattus N. (gyroida) ID 260643 (22.11.2012, 17:54) |
Super nakyp, niekolkokrat odskusany, vzdy vynikajuci! |
ODPOVEDAŤ |
Petra Z. (Petra3) ID 18029, mimibazar.sk/petra3 (13.11.2012, 22:10) |
paráda , zajtra si pochutíííme |
ODPOVEDAŤ |
Františka G. (Fanny.g) ID 227184 (11.10.2012, 13:22) | |
Ďakujem za receptík, akurát končím, tešíme sa všetci | |
ODPOVEDAŤ |
Daniela L. (dadikaa1) ID 99277 (5.9.2012, 18:33) |
..už konečne aj ja musím okomentovať robievam ho už dlho, proste najlepšíííííí aký som kedy jedla a robila tiež dávam viac masla a bez hrozienok a pokaždé je behom chvíľky fuč výborný recept |
ODPOVEDAŤ |
Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751, mimibazar.sk/tyncatrnca1 (30.6.2012, 17:28) | |
máš moj obdiv je fakt výborný ja som nedala doň len hrozienka a broskyne som pridala len na tanier naši majú radi ovocie trochu chrumkave ale je super a všetko v jednom hrnci ďakujem dnes som ho skúsila tina | |
ODPOVEDAŤ |
Michaela T. (Michula) ID 132625 (8.5.2012, 11:49) | |
robievame presne taky isty len s marhulkami....vyyyborny... Aj dnes sa uz pripravuje.... | |
ODPOVEDAŤ |
Daniela L. (dadikaa1) ID 99277 (4.4.2012, 14:50) |
..úúúúžasný, už ho robím po niekoľký krát a pokaždé nevydrží ani pol hoďku....ja tam dávam viac masla a je to fakt chutnejšie |
ODPOVEDAŤ |
Zuzi S. (svistinka) ID 43856 (21.3.2012, 12:51) |
robila som ho minule a vsetkym chutil, zajtra urobim na obed |
ODPOVEDAŤ |
Lenka K. (lenocka84) ID 19390, mimibazar.sk/lenocka84 (upravené 8.2.2012, 18:00) |
uzasny je, uz sme sa do neho pustili, mnam mnam, zaradime do jedalnicka |
ODPOVEDAŤ |
miroslava r. (fiška) ID 207163 (16.1.2012, 14:26) |
Ďakujem za super recept. Už síce nie som "malopapkáč", ale tento nákyp je úžasný |
ODPOVEDAŤ |
Lenka F. (yamilla) ID 13291 (2.11.2011, 19:15) |
práve ho mám v trúbe a neviem sa dočkať, kedy bude hotový.....misku, kde som to miešala som zlízala jedna radosť.. ...je to môj prvý ryžový nákyp, tak dúfam, že odteraz bude pravidelnou súčasťou môjho jedálnička |
ODPOVEDAŤ |
Lucia B. (luciabilena) ID 167998 (27.10.2011, 11:26) |
Dakujem za super jednoduchy a chutny recept...bol fantasticky. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 77 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |