. .. .. .. .. .. .
. .

ŠAMROLE alebo HABOŠE - RECEPT 6949

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 6660 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)


ŠAMROLE alebo HABOŠE


[ recept č. 6949 zo dňa  ]


ŠAMROLE alebo HABOŠE


POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto,3-4 ks vajíčka,hladka muka,kryštalovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Listkové cesto rozvalkam na cca 3 mm cesto a dlžka by mala byť cca 35 cm a obtačam to okolo kovových ruriek

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Lístkové cesto si vyvalkám na cca 3 mm hrúbku a dlžku cca 35 cm pasik a obtáčam na železné rurky.
Takto to vyzerá ked je to obtočené na kovových rúrkach.Ked mám všetky rúrky obtočene ,tak ich potriem žltkom ,celé dookola .
Potom si natrem plech trochou oleja a dám papier na pečenie,na ktorý poukladám šamrole a šup s nimi do rúry na cca 165 C podla rury a cca 20 minut ,ked su peknučko zafarbene do čevena ,tak ich vyberiem a po chviločke ich sťahujem z kovových rúrok.
Asi takto to vypada ,ked su šamrole upečené ,ešte nenaplnené.
a takto vyzeraju ,keď sú naplnené.Plnka postup :vajička si odelime žltok od bielka ,žltkom sme natierali šamrole ked sme ich išli upiecť a bielka,ktore ostali využijeme na penovu plnku.Ja dávam na 1 bielko 60g kryštáloveho cukru ,bielka si vyšlaham dotuha ,ked mam 4 bielka ,tak dám 240g kryštalového cukru .Dám si do hrnca vodu nech mi začne vrieť a dám nad to misku s vyšlahanymi bielkami na sneh,postupne šľahám nad parou mixerom a pridavam kryšt.cukor postupne po lyžičkách až kým sa cukor uplne neroztopí.Ja to mixujem vkuse cca 15-20 minut a cukor je kráásne rozpusteny a penova snehova plnka je hotova ,môžem plniť šamrole.Nič náročné a velmi chutné.Dobru chuť,určite si pršteky oblížete.Neodfotila som sneh ked som ho šlahala nad parou ,tak len takto v postupe,keby ste niečomu nepochopili,kludne sa pytajte.Rada pomôžem a na koniec šamrole už len pocukrovať praškových cukrom a dobrotka je na svete.
A takýto som mala vysledok.Asi z jedneho listkoveho cesta ich vyjde 20 až 24 ks.Ja som ich robila z listkoveho cesta z Tesca mrazene a z dvoch ks mi vyšlo 47 ks.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pecene kuracie stehna mojho priatela :) | ŠAMROLE alebo HABOŠE | Zeleninovo-horcicova pomazanka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Zuzana K. (malinkazk) ID 221423 (17.6.2013, 14:03)
Ahoj Miška, takže bielka najprv vyšlahať dotuha a potom presunúť túto misu nad paru z hrnca s vodou a pridávam postupne cukor. Na pare šlahať ďalších 15-20 min cca. Dobre rozumiem? ,-) :-|

Plánujem ale skúsiť túto plnku na haboše, len tak premýšľam, keď robievaš haboše drží ti plnka vo výške dobre? Koľko bielok by som tam asi mala dať? (pack)
Ďakujem krásne za odpoveď.
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (17.12.2012, 20:38)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (11.4.2011, 10:54)
Dobrý den chcem sa spýta kde je chyba ked robím šamrole a občas mi to bielko trochu tečie....na druhy den a tak.
ODPOVEDAŤ
Božena F. (vec) ID 103755 (21.6.2010, 7:24)
poproším o radu, všetko je super, len mne nejdú sťahovať šamrole z trubičiek. Treba tie plechové trubičky najprv namastiť? Neviem na to prísť, a sťahujem ich vychladnuté?
Ďakujem ta radu
Božena ^o)
ODPOVEDAŤ
Jana D. (deszki) ID 13988 (24.2.2010, 15:46)
výborné, dnes som ich robila..... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (15.2.2010, 23:14)
šamronky milujem (Y) (Y) (Y) (F) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Tatiana Č. (tankka) ID 36579 (15.2.2010, 22:52)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
(Y)Skvelý receptík, šarolky boli úžasné (Y) ĎAKUJEME (L)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dada F. (džamka) ID 18807, mimibazar.sk/dzamka (29.12.2009, 21:58)
Miška, dnes som ich robila 1.x, no a už sú aj preč ;-). Prišla návšteva a len tak sa po nich zaprášilo (zajic). Boli vynikajúce (Y). Ďakujem za perfektný postup, veľmi jednoduché, rýchle. Určite som nerobila naposledy (hello).
ODPOVEDAŤ
Ľubka Ž. (zabicka1611) ID 84006 (14.12.2009, 19:30)
ahojky..kde sa daju kupit tie kovove rurky?? :-o
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (27.11.2009, 8:50)
baby, môžem ich spraviť - piecť už dnes a budem plniť v nedeľu?? Zajtra nie som doma...ď. (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (30.11.2009, 18:14)
ŠAmrole som robila prvýkrát, dopadli na 1***, mala som veľký úspech s nimi, a vôbec to nie je zložitý recept, pečenie a nakrúcanie bolo pre mňa zábavou a takisto plnenie, určite sa k nim onedlho vrátim!!!
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (21.3.2009, 18:31)
No Miska. ;-)Dnes som robila samrolky :-p :-p :-p :-pboli fakt super.Vyslo mi z dvoch lineckych asi 30ks.trvalo to dlho kym boli hotove a kratko kym sa zjedli (smich) (smich) (smich) (smich) (smich)Aj trubicky bolo (Y) (Y) (Y) (Y)vobec neboli tvrde...Dakujem pekne za rady (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (20.3.2009, 15:18)
Práve ich idem vyskúšať..Kúpila som si 3 lístkové cestá..Tak hádam sa podaria. *-) *-) Už som ich kedysi robila a boli super..Len som zabudla, ako som robila ten sneh..Ale zjedli sa všetky (jidlo) (jidlo) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)Tak idem piecť..ďakujem za recept (clamp) (Y) (kytara) (kytara) (kytara)
ODPOVEDAŤ
Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (20.3.2009, 21:36)
Hotovo..Je ich 42 kúskov..Recept je super a sneh sa vydaril..Sú (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)Oslava môže začať (D) (D)
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (15.3.2009, 20:06)
*-) *-) *-)nerozumiem naco je tam v surovinach pisana hladka muka :^)
ale chcela som sa opytat ako to urobite aby vam tie trubicky trosku zmäkli?ja som to robila raz a boli tvrde.a este neviem vyslahat sneh nad parou...vzdy sa mi uvari :-@ :-@ :-@ :-@ (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (16.3.2009, 20:45)
Ahoj maminka Marianka,takže je to jednoduche ja robievam šamrole z lístkoveho cesta a je to rýchle a velmi dobre ,všetkým čo ich jedli chutia a všetci si oblizovali pršteky (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)Ta hladka muka je tam na to ked idem vyvalkať listkove cesto ,tak na dosku si dam hladku muku aby sa mi cesto nelepilo a na kovove tubičky pred tým ako idem pasiky obtačak okolo kovových trubičiek ,tak kov.trubičky predtým cele prejdem rukov s hladkou mukou.Potom ich ponatieram metličkou len žltkami cele dookola a dám do rury upiecť do zlatista nie moc lebo oni sa potom moc vysušia a su tvrde alebo nie tak tvrde ale ked sa papenkaju tak sa moc trusia. 8-| 8-|No a ten sneh to je velmi jednoduche.Najskor bielka vyšlaham do tuha ,aby boli uplne huste ked otočim misku dole hlavou aby sneh držal a nevypadol a potom postupne pridavam navažený praškovy cukor po 2 lyžičkách ,samozrejme si dam do hrnčeka vodu a ked vre tak na vrch položím misku zo snehom a pridavam prašk.cukor a šlahačom mixujem na najvyššej rychlosti a stále šlaham až kým nemyniem posledne zrnko navaženeho prašk.cukru.šlahám až kým nie je masa taka naťahovacia ,taka tuha cca 15 minut a potom plním do šamroliek .Ak mate ešte nejake otazočky ,tak sa kludne pytajte,rada pomožem .Pekny večer a vela štastíčka pri šamrolkách.

Miška a Rebečka (pusa)
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (17.3.2009, 8:04)
vypada to jednoducho :-$ja som ich raz robia,cesto bolo tvrde,pena vobec neviem ako sa mi podarila vyslahat nad parou,potom som to este skusala dva krat do nejakeho zakuska a uvarila som to nad tou parou :-@ale nemozem povedat ze3 by mi tie samrole nechvalili,zjedli sa,len som chcela vediet ten sneh preco sa mi uvari a ako to mam piect aby nebolo cesto tvrde (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (17.3.2009, 19:13)
Mariannka ,dufam že som aspon pomohla a uvidite ,že už sa vam podaria urobiť na jedničku s hviezdičkou .Tak vyskušajte len ked budete piecť trubičky tak ich v rure nenechajte moc vysušiť potom su tvrde a po zahryznutí sa rozsýpaju .Ked sa začnu trochu červenať na povrchu vybrať z rury a vtedy su fajnove. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (18.3.2009, 8:58)
(L) (L) (L) (L)dakujem,potom dam vediet ci sa podarili (flower)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (18.3.2009, 21:11)
Mariannka vela štastia v pečení a ja verim ,že sa podaria,tešime sa (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela P. (marcela7) ID 59102 (22.9.2008, 14:28)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (26.9.2008, 12:59)
dakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
petra K. (Artep) ID 10529 (22.9.2008, 14:22)
Ahoj. Ja strašne,strašne ale strašne túžim vykúzliť to čo vidím na foto. Mám ich rada a keď ich máme doma(samoška kupované ) tak sa o ne bijem so švagrom. Ale teraz mu vypálim rybník :-D..prosím len informáciu, kde sa kupujú tie kovové rúrky a koľko si ich mám kúpiť?
Moc ďakujem za odpoveď a určite dám vedieť, keď vyčarujem šmarholky. (witch)
Petra
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (26.9.2008, 12:58)
jeeej Peťka prepačte ale nevšimla som si ,že ste sa nakukli na moje šamrolky. ;-) ;-) ;-) ;-)Tie kovove rurky som kupila v elektre alebo tam kde predavaju kuchynske potreby ,železiarstvo .Ja ich mám doma 25 ks ale kludne vám stači aj menej lebo nie je to lacna zaležitosť. (L) (L) (L) (L)Tak dufam ,že som nepisala neskoro a tešim sa na vaše šamrolky vela štastia a nech sa podaria. (pusa)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (16.9.2008, 8:31)
(Y) (Y)presne takto ..robím aj ..Já :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (16.9.2008, 18:44)
však je to suprovééééééééé,to su moje najoblubenejšie kolačiky ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)lek keby to nebola až taká kalorická bomba (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)tak by som ich zjedla aj plny plech. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (15.9.2008, 23:38)
MIŠKE ďakujem aj touto cestou za úúúžasný recpetík, perfektný popis a tú veľkú ochotu, keď som potrebovala poradiť. ĎAKUJEEEEEEEEEEEEEEM, si pokladík.
... a šamrolky len a len odporúčam. Nie je nad ten pocit, keď viete, že túto fantastikuš pochúťku ste si ukuchtili samy (^) (^) (^) |:o) |:o) |:o) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (16.9.2008, 18:38)
JééééééJ Martinka ,som velmi rada ,že sa šamrolky podarili a to hned na prvy pokus ,ste šikulka a som rada ,že všetkým chutili .Velmi rada som poradila a poradim aj druhy krát,ak samozrejme budem vedieť (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (7.9.2008, 9:02)
tak to moc děkuju,za podrobný popis,protože všude píšou sníh šleháme,ale už nepíšou čím jestli metle nebo mixér...... (L)
můj manžel je strašně ujetý na kremrole,my tomu říkáme trubičky (zajic)
ale nevim jak to chutná z listového těsta,to jsem asi ještě nejedla *-)
¨neva,vyzkouším,protože už vím jak na ten sníh,který mi dělala problémy,takže ukládám,jste šikulááááá (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (7.9.2008, 15:43)
jeeeee p.Jitka ,tak to ste ma mooooc potešila ,že som vam pomohla a čakam aby ste ma informovala ako sa vam podarili ked ich budete robiť :-) :-) :-) :-) :-)už sa tešim na vysledok a keby ste niečo potrebovala poradiť,tak vam rada pomôžem ak samozrejme budem vedieť. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)tak dobru chuť (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (22.12.2008, 22:47)
Miška,zrovna jsem je dodělala,ale dala jsem si načas co?
Jenomže jsem až do štědrého dne bez manžela tak jsme mu je s dětma udělaly n uvítanou (Y)To bude koukat (radost)
Jen jsem do sněhu dala ještě trochu krystalu aby to trošku chroupalo,já to tak ráda,ale zas ne moc,takže dík,je to super,už se toho nebojím (cinky) pá a krásné svátky (andel) (kolednici) (hello)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (3.9.2008, 17:24)
pre amina557: Myslím, že je sú fajn aj bez ručne robeného lístkového cesta. Tá polka dňa strávená pri výrobe lístkového cesta za to myslím že nestojí...
ODPOVEDAŤ
Mária A. (amina557) ID 56541 (20.9.2008, 9:34)
Nemyslím,že šamrolky z kupovaného cesta nie sú dobré,ale iba,že sú chutnejšie z domavyrobeného.Pri výrobe cesta nie je potrebné stráviť pol dňa,jedná sa o pár minút.
Listkove cesto robim podla tohto receptu.

1.cesto: 30 dkg hladkej muky special
6 zltkov
2 lyzice octu
1 dl mlieka
stipka soli

Z uvedenych surovin vypracujeme cesto ako na strudlu,aby sa nam nelepilo na
prsty.Cesto rozdelime na 2 casti a nechame na doske odpocivat,pokym vyrobime
2.cesto.

2.cesto:30 dkg hladkej muky special
2 palmely /alebo palmariny,hera,ci helia/-vyberieme ich z
chladnicky tesne pred spracovavanim
Do muky si postruhame obidve palmely a spracujeme na cesto.Toto cesto si
taktiez rozdelime na polovice.
Na dobre pomucenej doske rozvalkame cesto cislo 2 na velkost A4,rozvalkame
si aj cesto cislo 1 na tu istu velkost a pomocou valceka prenesieme na cesto
cislo 2.Cesto zvinieme ako zavin a dame do mikrotenoveho sacku do
chladnicky.To iste urobime aj s druhymi castami ciest.
Po troch hodinach cesto vyberieme a prevalkame a znovu zvinieme ako
zavin,opat dame do chladnicky .Cesto moze v chladnicke oddychovat 3-4 dni
,ale mozme z neho robit aj na druhy den. Kazde cesto rozrezieme na polovice
a rovnomerne rozvalkame .Na samrolky si pokrajame rovnake pasy ,ktore
natocime na trubicky a potrieme ich zltkom s trochou mlieka.Pecieme ich pri
250 stupnoch C asi 10 minut.Rura musi byt vopred dobre vyhriata.

Plnka:
3 dcl bielkov
70 dkg praskoveho cukru
Nad parou vyslahame tuhy sneh.Ked je sneh uz dost husty zlozime ho z pary
dolu a pridame 2PL octu alebo citronovej stavy a este chvilu slahame.

Z tejto davky vyjde asi 52 samroliek.
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (20.9.2008, 10:19)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)jeeeeeej vy ste nakukli naspäť do mojho albumu ,som rada ,že ste mi receptik napisala ,určite vyskušam a dám info len sa chcem opytať keby som si vopred urobila cest aku dlhu dobu ho môžem mať uskladnene v mraziaku.Dakujem moc sa tešim . (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Mária A. (amina557) ID 56541 (20.9.2008, 12:39)
Do mraznicky som ho este nikdy neskúšala dávať,hoci som aj chcela.Vyrobila som si viac dávok cesta,ale všetko som minula skôr než som ho stihla dať zamraziť.
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (22.9.2008, 13:57)
Preto ma to napadlo sa vas opytať lebo listkove si davam bežne do mraziaka ,ved človek nikdy nevie čo a kedy bude potrebovať. *-) *-) *-) *-)ale aj tak vam dakujem za super receptik,určite vyskušam. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (4.9.2008, 21:27)
Dobry večer,viem ,že ste pisali pre amina 557 ale chcem sa opytať vy viete receptik na doma robenom listkovom ceste?ak je to jednoduche a take vyborne ako pisala ta pani ,tak by som sa to rada naučila. :-) :-) :-) :-)dakujem ste mila a za receptik určite budem povdačná. (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária A. (amina557) ID 56541 (27.8.2008, 22:53)
Michaela,keby ste si vyrobila lístkové cesto sama doma,to by len boli vynikajúce šamrole.
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Kubicko) ID 6660, mimibazar.sk/kubicko (27.8.2008, 23:04)
tomu verim ,tak by boli ešte užastnejšie .Dajte mi receptik rada sa to naučim (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu