. .. .. .. .. .. .
. .

Ultrarýchle rožkové pirôžky (pirohy, perky) - RECEPT 6432

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 839 návštěvníkov)


Ultrarýchle rožkové pirôžky (pirohy, perky)


[ recept č. 6432 zo dňa  ]


Ultrarýchle rožkové pirôžky (pirohy, perky)


POTREBNÉ PRÍSADY

rožky, mlieko, polohrubá múka, plnka a posýpka

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je úplne geniálne jednoduchý, rožky nakrájame na kolieska, dáme do misy a zalejeme mliekom, tak aby boli nasiaknuté a mokré, ale aby neplávali v mlieku. Potom prisypávame múky toľko, koľko hmota príjme, kým sa cesto nelepí. To je všetko, potom už len vyvaľkáme a plníme lekvárom, alebo na slano, trebárs so salámovou plnkou a špenátovou zálievkou, alebo s údeným mäsom a s kyslou kapustou..... ako máte chuť alebo stav v komore...... a akým spôsobom robievate pirôžky či perky alebo urobiť iba ako guľky plnené ovocím, potom ani vaľkať netreba ale treba ich aj uvariť... a posypeme posýpkou. Ja som tento super recept dostala od mojej krtstnej mamy a skúsila som dnes a to len so štyroch rohlíkov, že to bude trochu ako sladká bodka po obede, ale nakoniec bol z toho obed, také množstvo z toho bolo...plnka bola lekvárová a posýpka maková...krstná robila guľky plnené jahodami s tvarohovou posýpkou....ak vám zvýšia rožky, tak skúste, možno sa ostatná rodinka poteší, tak ako tí moji chlapi a za moment bolo všetko fuč:o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

takže rožteky nakrájame na kolieska, ja som mala štyri...
necháme chvíľočku nasiaknuť, že vraj čím dlhšie tým lepšie, ale tých 10-15 minút úplne stačí
zasypeme polohrubou múkou, miesime a postupne pridávame múky koľko treba a môžme trošinku prisoliť, stačí štipka soli
ešte treba prisypať múky aby sa cesto nelepilo (vajicko netreba)
cestíčko je hotové, veľmi dobre sa s ním pracuje, ja som musela pridať asi tak 400g múky
vyvalkať, povykrajovať, ako ste zvyknuté ...
pirôžky pripravené ...
tak šup s nimi do hrnca s posolenou vodou
tóooľkoto ich bolo (asi 40 kusov) a z odrezkov ešte šúľance...
Dobrú chuť!
ešte že som aspoň jeden ochutnala, lebo za moment boli preč:o)))a malej ani nezostali, ale jej to našťastie nevadí, stačí jej pomáhať a šuľkať cesto, ako vie len dvojročné dieťatko ....a aj tak má radšej mäsko alebo chlebík s cibuľou:o)))
pridávam ďalšie foto....knedlíčky plnené marhuľami so strúhankou, pridala som tam namiesto polohrubej HRUBÚ múku a tiež sú suprové, také mäkšie, no mňam
pridávam ešte jednu fotku....tak tu sú z toustového grahamového chleba.....ide to.....schválne som ich cvakla ešte neposypané, aby to bolo lepšie vidieť.....tieto su plnené slivkovým lekvárom a boli následne posypané makom.....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Brokolicovo - syrová polievka | Ultrarýchle rožkové pirôžky (pirohy, perky) | vyprážané struky zo zelenej fazuľky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 252 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (23.11.2015, 10:41)
už som ich dlho nerobila, tak v stredu bude repete, aj so slivkovym lekvarom,aj s čučoriedkami :-) :-) :-) :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2022, 8:05)
(F)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (jansam) ID 243759 (7.9.2015, 22:34)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2022, 8:05)
(F)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (natasa1981) ID 26112 (5.7.2014, 15:33)
Dokonale cesto |:o) a ja som veeelmi vdacna, ze mam konecne take, ku ktoremu sa urcite budem vracat (Y) (Y) ^o) . Robila som ako slivkove gulky a mne sa robili aj za usami ,-) (clamp). Jednoznacne uz iba toto vase cesticko (L) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.7.2014, 23:05)
Dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (11.5.2014, 20:03)
:-)velmi su dobre, tento tyžden idem zasa nato (zajic) :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2022, 8:06)
(L)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (27.4.2014, 17:34)
Kočky, dajte všetky surovinky na cesto do pekárničky(keď ju máte) ,program cesto-15 min. a nemusíte sa cesta ani dotknúť..Až potom pri spracovávaní...
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2022, 8:05)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia Š. (Lulka) ID 3209 (25.4.2014, 15:30)
vyzerajú super,iste vyskusam,dakujem,mozem sa opytat ta sranda,z coho sa ti take pekne perky spravili dostat napr.v TEscome,alebo kde?ako si to mam pytat? vykrajovacku na perky??? díííík
ODPOVEDAŤ
Marta R. (marta6297) ID 162997 (1.1.2016, 22:41)
... ja som pred rokmi kupila v domacich potrebach, tusim je to na pirohy, uz som viac nepozerala, ale urcite dostat v sortimente medzi umelymi hmotami ... :)
ODPOVEDAŤ
Slávka B. (sajka1980) ID 60566 (30.1.2014, 11:46)
Lucka...výborné pirôžky (Y) (Y) (Y)....ďakujem za chutný receptík...celej rodinke chutilo (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2022, 8:06)
(F)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (22.9.2013, 19:46)
(Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Timea Ü. (dadulovamamina) ID 165681 (2.8.2013, 22:49)
Ahoj Lucka, ja sa ich zajtra chystám spraviť na obed, len som zabudla kúpiť slivkový lekvár, môže byť aj klasický domáci marhuľový aj keď je redší, nevytečie mi ? Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Chefkoch) ID 135461 (5.6.2013, 20:32)
Robili sme dnes na večeru a receptík veľmi chválime! Rýchly a jednoduchý. Cesto som skúšala dvakrát, lebo na prvý raz som doň dala málo múky, ale druhýkrát už bolo všetko OK. Rožteky odporúčam nakrájať na kocky a poliať vlažným mliečkom, lepšie sa potom zapracúvajú do cesta. Skúšali ste žienky robiť tieto pirohy aj s bryndzou? Ako chutia, resp. ako sa správne robí bryndzová plnka aby nevytiekla?
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:17)
Ďakujem, teším sa |:o)do bryndzovej plnky sa dávajú varené postrúhané/pasírované zemiaky (L)
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (6.6.2013, 11:00)
robila som toto cesto aj na bryndzové pirohy, plnku robím vždy z bryndze a z uvarených zemiakov, je pevná a nikdy mi nevytečie :)
ODPOVEDAŤ
Miriam K. (tapka) ID 17499, mimibazar.sk/tapka (10.4.2013, 22:03)
Super u nás velmi oblúbenééé (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:17)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (12.3.2013, 14:35)
vynikajuco - syte jedlo 3-4ks zjem a som plnaa muz zjedol cca 10kusov a jajkal ake ma plne brucho ale nezatazene :-D :-D :-D :-D (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:22)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (4.11.2012, 10:29)
Robila som ich uż niekoľko krát a doporučujem (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:23)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária Z. (majka111) ID 9514 (4.11.2012, 9:42)
Robila som ich uz viac krat su fakt dobre a aj z mraznicky ked spravim viac (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:23)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Naďa H. (brblosko) ID 157312 (10.8.2012, 20:49)
no tak to by aj mna zaujímalo či sa to dá urobiť aj z úplne suchých rožkov....
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:20)
ide to aj zo suchých rožkov http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5769 |:o)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (Michalka.Ke) ID 61705 (11.7.2012, 21:26)
Pirohy sa vydarili na jednotku (Y) (Y) (Y), manželovi s povidlami a nám s malým s tvarohom, ale po hoďke vykrajovania malou formičkou som to vzdala a s povidlami som urobila veľké. Zo šiestich rožkov mi vyšlo 30 malých a 20 veľkých ,-) Takže od teraz len veľké :-D
... ešte jeden dotaz, asi ako dlho ich robíte, ja som ich varila po vyplávaní na povrch 10 min. a tie veľké dokonca až 15 min.,lebo som sa bála, aby neboli surové. Ale ako to tu čítam, asi by stačilo aj menej :-|
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:27)
ono záleží na tej veľkosti, ja keď som si neistá, tak jeden ochutnám, ale určite im neuškodilo to dlhšie varenie (L)dakujem ,teším sa že sa podarili a chutili (L)
ODPOVEDAŤ
adriana m. (adula75) ID 57756 (10.7.2012, 22:26)
určite vyskúšam, mňam (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (10.7.2012, 20:19)
:-) :-) :-) :-) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:29)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (31.5.2012, 22:06)
(Y) (Y) (Y)aj ja som to par krat robila, su (Y) (Y) (Y),a veru mam chut aj na zajtra ,-) (zajic) (zajic) (zajic) (L) |:o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:28)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Želmíra M. (zelkam) ID 48937, mimibazar.sk/zelkam (28.5.2012, 7:46)
(Y) (clamp) vyzerá to super...takže idem skúšať ....myslíš,že by sa to podarilo aj z úplne vysušených rožkov(ako na strúhanku) alebo sú lepšie len také "odstáte" rožky,ktoré sa dajú pokrájať na kolieska? ...zalievala si aj s vodou-ktoré sú lepšie?...ďakujem za odpovede
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:21)
tu je recept zo suchých rožkov http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5769
ODPOVEDAŤ
Celkom: 252 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu