. .. .. .. .. .. .
. .

Ríbezlový sirup - RECEPT 6048

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 7599 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Ríbezlový sirup


[ recept č. 6048 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

---

POSTUP PRÍPRAVY

PROSÍÍÍÍM ak máte niektorá recept na ríbezlový sirup, napíšte mi. Tento rok mám veľa ríbezlí:)))

ĎAKUJEM
<< JEDNODUCHÝ KOLÁČ ZO STRÚHANÝCH JABĹK | Ríbezlový sirup | Sójové mäso s ryžou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miroslava D. (MirkaDi) ID 59621, mimibazar.sk/mirkadi (17.7.2012, 12:34)
1 liter šťavy, 1,6kg cukor, 10g kyselina citrónová...

1. Ríbezle umyjeme pod tečúcou vodou, očistíme a vylisujeme. Šťavu necháme chvíľu odstáť, aby sa usadil kal a potom ju precedíme.

2. Čistú šťavu dáme do nádoby a na miernom ohni ju zohrievame. Počas zohrievania prisypeme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme kyselinu citrónovú a ihneď odstavíme z ohňa.

3. Znova precedíme a naplníme do čistých, ohriatych fliaš, ktoré dobre uzatvoríme. Uložíme na chladné, tmavé a suché miesto.
ODPOVEDAŤ
Daša K. (baracuda) ID 72044 (25.7.2009, 22:49)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Dana I. (deliill) ID 20870 (1.7.2008, 7:33)
Ovocná šťava (malinová, jahodová, ríbezľová):
Potrebujeme:
1,5 kg ovocia
2 l vody
50 g kyseliny citrónovej
cukor
Petol

Príprava:
Ovocie pomačkáme, pridáme 2 l vody, 50 g kyseliny citrónovej a necháme stáť 24 hodín. (Ríbezle môžu aj 2-3 dni).
Prepasírujeme cez sitko, alebo cez plátno. Ak je šťava veľmi hustá a ťažko sa cedí, pridáme ešte vodu, aby
bolo spolu 5 l šťavy aj s pridanou vodou. Na 1 liter uvedeného roztoku pridáme 80 dg cukru a na 5 l šťavy
1 Petol.
Tento recept mam od svojej babicky a iny ani nepouzivam.
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (fibca) ID 14661 (2.7.2008, 21:24)
Patrim medzi novacikov co sa tyka zavarania a skladovania zasob. preto sa pytam, prosim ta co je to Petol?
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (30.6.2008, 17:13)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1796&user=760
mozes skusit aj toto *-) (L)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1797&user=760 alebo toto
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (30.6.2008, 16:03)
Ríbezľový sirup II

3 kg ríbezlí, 1,5 l vody, 2,5 kg cukru, 1 lyžičku kyseliny citrónovej.

Zrelé ríbezle umyjeme a odstopkujeme, Odšťavíme ich, pridáme vodu a kyselinu citrónovú. Dobre premiešame. Necháme odstáť 24 hodín. Obsah precedíme cez látku a necháme odkvapkať. Pridáme cukor a miešame pokým sa neroztopí. Sirup vlejeme do suchých fliaš, previažeme hustou bielou látkou.
ODPOVEDAŤ
Adriana L. (adkake) ID 3240, mimibazar.sk/adkake (30.6.2008, 15:55)
Ahoj, ak by si ten recept zohnala, aj ja by som mala zaujem :-$ :-$ :-$ dakujem krasne..... *-) tiez totiz neviem co s ribezlami ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Lucifer) ID 7599, mimibazar.sk/lucifer (4.7.2008, 8:58)
Ahoj, pozri si komentáre na moju prosbu, snáď pomôžu aj tebe
Lucia
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu