. .. .. .. .. .. .
. .

Figové miňonky - RECEPT 59960

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 104195 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Figové miňonky


[ recept č. 59960 zo dňa  ]


Figové miňonky


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO č. 1 - 6 ks vajcia, 5 PL múka polohrubá, 2 PL kakaa, 6 PL cukor krupica, 2 ČL prášok do pečiva, 1 PL olej, CESTO č. 2 - 3 ks vajcia, 75 g cukor krupica, 1 ČL instantná káva (prášok), 100 ml voda, 100 g masla,100 g čokolády, 150 g múka polohrubá, 1/2 bal prášok do pečiva, 2 poháre džemu, 250 g figy sušené, MLIEČNY MARCIPÁN - 100 - 150 g mlieko sušené Laktino zelené, 100 - 150 g cukor práškový, 1 ks bielok, 1 - 2 ČL sirup kukuričný,amaretto,30 g maslo, ČOKOLÁDOVÁ POLEVA - cca 200 g čokoláda várová, tuk

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Cesto 1: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, keď je sneh pevný, pridáme žĺtka + olej, premiešame a nakoniec múka (môže byť aj špaldová) + kakao + PDP. Vylejeme na plech vyložený papierom. Upečieme na 180°Celzia cca 15 - 20 minút. Figy zalejeme vriacou vodou, necháme chvíľku odstáť, potom scedíme.


Cesto 2: Kávu zalejem vriacou vodou, pridáme do nej maslo + čokoládu, necháme rozpustiť, dobre vymiešame. Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme cukor, potom žĺtka + čokoládovú zmes + múka (môže byť aj špaldová) + PDP, vylejeme na malý plech vyložený papierom na pečenie a dáme na 180°C piecť 15 - 20 minút.


Vychladnuté druhé cesto potrháme, pridáme pokrájané figy, malý pohár džemu a premiešame. Ja som pridala aj nasekané orechy, ktoré mi ostali z pečenia čokoládových tyčiniek, bolo ich cca 40 g.


Prvé cesto otočíme, odstránime papier, potrieme džemom a navrstvíme figovú plnku, uhladíme a dáme do chladu.


Pripravíme si mliečny marcipán, ja som robila zo sto gramov, ale mala som ho len-len, takže nabudúce určite zo 150 g. Kukuričný sirup som kúpila v zdravej výžive a mám ho len na tento účel, osvedčil sa mi viac ako med, pridávam postupne, amareto veľmi opatrne, ak vám marcipán ostane riedky, neostáva nič iné len pridať mlieko a cukor. Rozvaľkáme ho na požadovanú veľkosť a pomocou valčeka ho prenesieme na vrch figovej plnky.


Dáme do chladu. Potom pokrájame na kocky.


Pripravíme si čokoládovú polevu rozpustením čokolády a tuku vo vodnom kúpeli, čokoláda musí byť hustá. Tu som použila ceru, ale keď som robila pre nás, dávala som kokosový tuk. Kocku si pomocou vidličky namočím a dám na tácku vyloženú papierom na pečenie. Dáme do chladu.


Stuhnuté kocky som ešte dozdobila pomocou tej istej čokolády a malých ozdôb. Opäť dáme stuhnúť, potom vložíme do mufinkových košíčkov.


Nachystané na oslavu.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Orandž kocky 2 | Figové miňonky | Zeleninová ryža s tempehom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Irena C. (Ira59) ID 148829 (23.11.2016, 13:45)
zaujímavéééé, tie ale musia byť dobré, určite vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)perfektný postup a veľmi pekne urobené, nazdobené, parádne koláčiky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.9.2017, 14:14)
Ďakujem Ti, Irenka, fakt sú veľmi dobré, moja svatka ich miluje, na vianoce jej ich robievam. (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu