Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Jemné maslové pečivo
[ recept č. 59941 zo dňa 14.11.2016 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento vyše storočný recept pochádza z Rakúska. Trochu ťažšie sa s cestom pracuje, ale výsledok stojí za to. Našla som spôsob, ako to ide ľahšie. Na cesto sa položí potravinárska fólia alebo papier na pečenie a vaľkanie ide ako po masle :) Je to moje najobľúbenejšie vianočné pečivo. Je veľmi jemné a na jazyku sa priam rozplýva. Na prípravu potrebujeme len tri suroviny: 200 g maslo, 60 g práškového cukru a 300 g hladkej múky
POSTUP PRÍPRAVY
Zo surovín vypracujeme cesto. Necháme ho aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na 180 stupňov asi 10 min. Potrieť marmeládou a spolu zlepiť po dva kusy. Obaliť v práškovom cukre, do ktorého pridáme aj jeden vanilínový cukor. |
| Halina M. (anilah) ID 93483 (27.11.2016, 18:30) |
|
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.11.2016, 16:17) |
|
ODPOVEDAŤ |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (15.11.2016, 9:04) |
asi by bolo treba presne napisat,ci rama alebo maslo,to su dve odlisne veci,a kedze ide o stary recpt,asi to rama nebude |
ODPOVEDAŤ |
| | Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (upravené 15.11.2016, 11:09) |
Je to z rakuského receptu, tu používam Ramu na pečenie. https://www.rama.at/produkte/rama-wuerfel/9000144000103 Vôbec to nerieš, použi maslo, preto som ho dala do zátvorky. Keby sme išli do detailov, tak ani to klasické maslo z obchodu pred vyše sto rokmi nepoznali. Naši prarodičia si doma vyrábali maslo priamo z mliečka od kravičky. To by bola určite iná chuťová kategória |
ODPOVEDAŤ |
| | Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (16.11.2016, 8:34) |
myslim,ze maslo-zivocisny tuk,sa inak sprava pri spracovani ako rama,rastlinny tuk,to som myslela,ze treba napisat jednoznacne,aby potom niekto nebol vysledkom sklamany,o inej chuti ani nehovorim |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (upravené 16.11.2016, 11:34) |
Jáááj, ale nemyslím, že by mal byť problém. Robila som to so spomínanou ramou, aj s maslom. Ale..., tak som to upravila. Inak sú fantastické, u nás sa zjedia vždy ako prvé |
ODPOVEDAŤ |