. .. .. .. .. .. .
. .

Jemné maslové pečivo - RECEPT 59941

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 35829 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Jemné maslové pečivo


[ recept č. 59941 zo dňa  ]


Jemné maslové pečivo


POTREBNÉ PRÍSADY

Tento vyše storočný recept pochádza z Rakúska. Trochu ťažšie sa s cestom pracuje, ale výsledok stojí za to. Našla som spôsob, ako to ide ľahšie. Na cesto sa položí potravinárska fólia alebo papier na pečenie a vaľkanie ide ako po masle :) Je to moje najobľúbenejšie vianočné pečivo. Je veľmi jemné a na jazyku sa priam rozplýva. Na prípravu potrebujeme len tri suroviny: 200 g maslo, 60 g práškového cukru a 300 g hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme cesto. Necháme ho aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary.
Pečieme na 180 stupňov asi 10 min.
Potrieť marmeládou a spolu zlepiť po dva kusy. Obaliť v práškovom cukre, do ktorého pridáme aj jeden vanilínový cukor.
<< pretekárska prilba | Jemné maslové pečivo | medovníkový džbán >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Halina M. (anilah) ID 93483 (27.11.2016, 18:30)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (2.12.2016, 20:06)
(koule) (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.11.2016, 16:17)
(koule) (zima) (santa) (snehulak)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (26.11.2016, 20:31)
:-) ,-) (koule)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (15.11.2016, 9:04)
asi by bolo treba presne napisat,ci rama alebo maslo,to su dve odlisne veci,a kedze ide o stary recpt,asi to rama nebude :-)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (upravené 15.11.2016, 11:09)
Je to z rakuského receptu, tu používam Ramu na pečenie. https://www.rama.at/produkte/rama-wuerfel/9000144000103
Vôbec to nerieš, použi maslo, preto som ho dala do zátvorky. :-)
Keby sme išli do detailov, tak ani to klasické maslo z obchodu pred vyše sto rokmi nepoznali. Naši prarodičia si doma vyrábali maslo priamo z mliečka od kravičky. To by bola určite iná chuťová kategória :)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (16.11.2016, 8:34)
myslim,ze maslo-zivocisny tuk,sa inak sprava pri spracovani ako rama,rastlinny tuk,to som myslela,ze treba napisat jednoznacne,aby potom niekto nebol vysledkom sklamany,o inej chuti ani nehovorim
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (upravené 16.11.2016, 11:34)
Jáááj, ale nemyslím, že by mal byť problém. Robila som to so spomínanou ramou, aj s maslom. Ale..., tak som to upravila. :) Inak sú fantastické, u nás sa zjedia vždy ako prvé (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu