. .. .. .. .. .. .
. .

Božská jesenná Pavlova .... penová torta s ganache a karamelizovanou hruškou - RECEPT 59850

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Božská jesenná Pavlova .... penová torta s ganache a karamelizovanou hruškou


[ recept č. 59850 zo dňa  ]


Božská jesenná Pavlova .... penová torta s ganache a karamelizovanou hruškou


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 malé (priemer cca 15 cm) alebo dve väčšie (priemer cca 25 cm) tortičky : na korpus - 3 bielky, 160g jemného krupicového cukru, 1 kopcovitá ČL kukuričného škrobu, 2 ČL octu ... na ganache : 100 ml sladkej smotany a 100 g kvalitnej horkej čokolády, 15g masla ... 2 hrušky, 80g kryštálového cukru alebo hnedého či kokosového cukru, cca 0,5 - 1 dl vody

POSTUP PRÍPRAVY

korpus : rúru vyhrejeme na 150°C ... bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme kukuričný škrob a ocot ... na plech vystlaný papierom na pečenie rozvrstvíme do kruhu korpusy (buď menšie alebo väčšie), pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút (ja som robila menšie tortičky, pri väčších pridáme pár minút - pokiaľ nie je vrch korpusov jemne ružový) - neotvárame !!! ... po upečení dvierka na rúre pootvoríme a necháme v rúre vychladnúť (cca 2-3 hodiny) ... ganache : smotanu privedieme do varu, pridáme polámanú čokoládu, odstavíme z ohňa a rozmiešame na hladkú hmotu, pridáme maslo, premiešame a necháme jemne vychladnúť ... do hrnca alebo hlbšej panvice dáme cukor, zalejeme vodou, privedieme k varu a vložíme ošúpané a rozkrojené hrušky, varíme cca 15 minút, hrušky by mali chytiť jemne hnedú farbu (lepší efekt je s tmavým hnedým cukrom) ... a je tu finále : na korpus dáme ganache, položíme hrušku, dozdobíme a potom už doprajeme chuťovým pohárikom lahodnú kombináciu jemného nadýchaného bezé cesta, čokolády a šťavnatej hrušky ... mňam ... výborná kombinácia
<< Jemná krstinová pre Adelku | Božská jesenná Pavlova .... penová torta s ganache a karamelizovanou hruškou | Naked cake s macronkami a pralinkami... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu