. .. .. .. .. .. .
. .

Bielková poleva na medovníčky s praktickými radami - RECEPT 59092

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 56069 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


Bielková poleva na medovníčky s praktickými radami


[ recept č. 59092 zo dňa  ]


Bielková poleva na medovníčky s praktickými radami


POTREBNÉ PRÍSADY

Recept na bielkovú polevu je v podstate len jeden-bielko a cukor, niekto ešte pridáva solamyl či citrónovú šťavu. Ja používam len bielok a výhradne považský práškový cukor. Veľmi dobre si pamätám, ako ťažké bolo pre mňa ako začiatočníčku odhadnúť správne množstvo cukru. Praxou sa mi osvedčil tento vzorec: množstvo cukru = cca 5,5 násobok váhy bielka, napr. na 20 g bielka použijem približne 110 g cukru). Ak je poleva veľmi hustá a pri nanášaní sa trhá, treba pridať trošku vody alebo bielka. Ak je veľmi riedka, pridať cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Práškový cukor preosejem tak, že zvyšky cukru na sitku po každom preosiatí odložím, lebo obsahujú kryštáliky, ktoré upchávajú otvor zdobiaceho vrecúška. Cukor s bielkom miešam na najnižších otáčkach el. šľahačom metličkami na hnetenie cesta 7- 10 minút. Cukor nedávam hneď celý, množstvo cukru závisí od veľkosti bielka. Nechám chvíľku odstáť, aby sa poleva zbavila prebytočného vzduchu. Polevu, s ktorou práve nepracujem, zakryjem potravinárskou fóliou, príp. mokrou utierkou, aby nevysychala. Poleva na druhý deň už nemá tú správnu konzistenciu.

Hustota polevy
Správnu hustota polevy skúšam na prste. Poleva na kontúry je hustá, nesteká z prsta, drží tvar. Ak je však príliš hustá, odpadáva z medovníkov. Polevu tejto hustoty používam aj na zdobenie toriet. Poleva na písanie musí byť veľmi hustá.

Na polievanie medovníkov je vhodná redšia poleva, ktorá sa má tiahnuť ako na nitku. Polevu na polievanie získam zriedením studenou vodou (po kvapkách), nesmie však byť príliš riedka, aby nestekala z medovníčkov. Aby poleva nestekala, tvar pomocou kornútika olemujem hustou polevou a potom iným kornútikom nanášam redšiu polevu. Pre krásny lesklý vzhľad, treba medovníky vložiť asi na 15 minút do teplovzdušnej rúry rozohriatej na cca 50 C a so spustenou ventiláciou. Obyčajnú, nie teplovzdušnú, rúru je potrebné nechať pri sušení jemne pootvorenú, aby poleva nepopraskala.

Poleva na bodky musí byť hustejšia ako na polievanie a redšia ako na kontúry.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

chalúpky
snehuliaci


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< sushi | Bielková poleva na medovníčky s praktickými radami | Kniha >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka B. (Lenulik6) ID 184725 (3.12.2016, 10:57)
Dobry den, chcela by som sa opytat, ci sa maju potierat vajickom medovnicky ked sa zdobia bielkovou polevou. Lebo ja zdobim na nepotrete a na potrete som este neskusala. Kto ma skusenosti? Dakujem
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (14.12.2015, 20:11)
(Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (6.12.2015, 20:09)
(L)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (6.12.2015, 12:09)
krááása (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (^) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.12.2015, 12:49)
(pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (kolednici) (vanoce) (jezisek) (banky)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (4.12.2015, 22:26)
(Y) (Y) (Y) (Y) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu