. .. .. .. .. .. .
. .

Orechové rezy so žĺtkovou polevou - RECEPT 56982

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 135570 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Orechové rezy so žĺtkovou polevou


[ recept č. 56982 zo dňa  ]


Orechové rezy so žĺtkovou polevou


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 280g práškový cukor, 180g polohrubá múka, 250 g pomleté vlažské orechy, 250 g Hera (pred použitím ju treba nechať zmäknúť), 6 bielkov, 1/2 prášku do pečiva, marhuľový džem. Žĺtková poleva: 6 žltkov, 200 g práškový cukor, 1 vanilínový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Našla som zopár receptov na tento koláčik, ale prispôsobila som si ingrediencie aj postup, tak ako to mne vyhovovalo.

Najskôr si vyšľaháme 6 bielkov do tuhého snehu. Zvyknem dat za štipku soli a pár kvapiek vody. Dáme do chladničky.
Vo veľkej mise zmäknutú Heru vyšľaháme s 280 g cukru. Potom primiešame múku s kypriacim práškom a orechy. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto pečieme na 180 °C cca 35 minút. Treba pichnúť špajdlou, či je cesto hotové.

Tesne pred dopečením cesta rozmixujeme 6 žltkov s práškovým a vanilínovým cukrom. Ak je tuhé, pridávame po malých lyžičkých vodu, aby sme vedeli polevu na koláč poliať.

Na ešte teplý koláč natrieme marhuľový džem, vylejeme polevu a necháme stuhnúť (polevu zaschnúť). Keďže je poleva so žltkov, koláčik skladujeme v chladničke.
Ak chceme urýchliť zaschnutie polevy, stačí nechať nachvílu koláčik v rúre na cca 50 °C.

Dobrú chuť:)
<< Sparglovy pretlak | Orechové rezy so žĺtkovou polevou | Mimoň >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu