. .. .. .. .. .. .
. .

Čerešňový džem - RECEPT 5673

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


Čerešňový džem


[ recept č. 5673 zo dňa  ]


Čerešňový džem


POTREBNÉ PRÍSADY

čerešne, kryštálový cukor, želírovací prostriedok

POSTUP PRÍPRAVY

...nuž, ani toto nie je recept na klasický, pravý a nefalšovaný džemík ako od mamicky alebo babicky........no možno pomôže aj iným nebáť sa urobiť si vlastný džem....nieje to vôbec také ťažké...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

čerešne umyjem a odkôstkujem.....to je riadna babračka....približne odvážim, najjednoduchšie je odvážiť najprv samotný hrniec a potom celé odvážiť a odpočítať váhu hrnca, aspoň ja keď nezabudnem to tak robím, aby som nemusela presýpať ovocie na váhu a naspäť:))
zasypem cukrom, na 1kg čerešní alebo aj višní dám 0,5kg cukru
premiešam a nechám stáť zopár hodín, alebo do druhého dňa a bacha aby nikto nad tým nejedol, poprípade neslintal, tak to radšej prikry čistou utierkou-ale kludne mozte tento krok vynechat a varit lekvar hned...
na druhý deň to takto vyzerá, teraz zamiešam prípravok na želírovanie a dám variť, ešte pred varením to možem chvílu pomixovat ručným ponorným mixérom....alebo keď ponorný nieto, tak pomixovat len čast....poprípade pomlieť ......my máme radi keď tam nájdeme aj kusy čerešní....ja som robila jednu várku nepomixovanú a druhú polomixovanú.....
varím 3-5 minút
odoberiem penu, o tú sa skoro pobili chalani, a za horúca naplním do fľašiek a na 5 minút otočím hore dnom
tento čerešňový džem som robila s týmto prípravkom a dokonca som sa dočítala, že je s rastlinným želírovacím prostiedkom a použila som ten 2:1 (su aj ine, vid recept na jahodovy dzem, na kazdom je aj navod na pouzitie)
naplnené fľašky, tu sú tie nemixované džemíky
a takto vyzerá ten druhý (mixovany)
tu je este raz ten kuskovy:))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jahodový džem | Čerešňový džem | Vanilkové mlieko s obláčikmi >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
martina k. (tinka911) ID 182019 (22.6.2015, 23:49)
Dobrý večer.Keď tie čerešne chcem ísť hneď variť,tak ako dlho by sa mali variť?? *-) *-) :^)
ODPOVEDAŤ
Alexandra G. (slopica) ID 135022, mimibazar.sk/slopica (24.6.2013, 15:40)
a netreba ani sterilizovat flase pred tym ?
ODPOVEDAŤ
Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (27.6.2011, 13:24)
na túto lakotku sa chystáme zajtra ,-)
(cinky) mi snáď nazbiera aj odkvôstkuje čerešne (pst) (pst) (pst) a idem na to (L) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (20.6.2011, 17:43)
(L) (clamp) (L) (clamp)ďakujem
ODPOVEDAŤ
slavka b. (slawi75) ID 113183 (18.6.2011, 13:28)
Ceresnovy by som si dala tiez ale nemame ceresne :-( ,ja som robila marhulkovy a jahodkovy a presne tak ako ty Lucka. Ja ich ale rozmixujem durch lebo ak ich natieram na kolace a torty tak ich mam radsej hladke.Zasoby na zimu suv plnom prude ,-)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751, mimibazar.sk/tyncatrnca1 (18.6.2011, 13:04)
(Y)super (clamp)hned idem robit mam ceresne tie tmave vykostkovane a nevedela som ako na dzem ,-)dakuijem za recept detom bude isto chutit (jidlo) (hello) (hello) (hello) (hello) (flower)paaaaaaaaaaaaaaaaaa (hello) (hello) (hello) (hello) (child6)
ODPOVEDAŤ
Lucia M. (molucia) ID 25475, mimibazar.sk/molucia (13.6.2011, 11:54)
júúj super nápad.-)
veľmi pekne ďakujem zainšpiráciu :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana H. (kendi) ID 73633 (7.6.2011, 20:36)
Zbožňujem rýychle recepty... čerešničky boli v chladničke od predvčera, na odkôstkovanie mám parádnu mašinku, tento týždeň ju mali v Kauflande za 5€ - je to paráda, deti kontrolovali vypadnuté čerešne a prekladali ich stlačené - skontrolované na kôstku do iného hrnca.. už ležia na sporáku pod cukrom a čakajú, že ich dorobím do parádneho džemu.. pomixujem kvôli 10-mesačnému a ďakujem za super recept.. želírovací s receptom som našla v zásobách (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia M. (molucia) ID 25475, mimibazar.sk/molucia (13.6.2011, 20:41)
aj ja som si ho chcela kúpiť,no žial nedostala som ho :-(
takže dnes som krvopotne odkôstkovávala, až ma prst bolí
ale džemík sa už chladí, a za tú námahu to stálo :-) mňam
ODPOVEDAŤ
Petra B. (zabuliatko2) ID 98580 (6.6.2009, 12:49)
tak ceresnicky sme odkostkovali, a este sa chcem spytat kde ich nacukrene v hrnci skladovat? v ladnicke, ci len tak v kuchyni?
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 13:24)
ja to mám len tak v kuchyni, niekde v rohu na linke, ale môže sa hneď variť lekvár...tiež mám od včera vykôstkované a zacukrené čerešne ;-)len som ich musela nechať prevariť, lebo už boli tak prezreté, že by nevydržali a večer som už nevládala, nemala som ani prichystané poháriky, tak som to odložila na dnes....ale za chvíľu idem na to (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (zabuliatko2) ID 98580 (6.6.2009, 13:39)
no aj ja by som ich uz teraz robila kludne, len este do obchodu musime skocit pre ten zelirovaci prostriedok...hadam v tescu bude...

a to potom mam naozaj len 3-5 minut varit, ked tam dam ten prostriedok?
pytam sa preto lebo som to nikdy nerobila :-$

a potom za horuca sa do da do poharov dobre zavrie, a to je vsetko? a kolko tak vydrzi ten dzem potom? ja si pametam, ze ked som bola mala tak mamina davala pohare do truby este...
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 18:29)
horúce naplníš, zavrieš a otočíš hore dnom na 5-10minút, hotovo. ja mám ešte zopár z minulého roka, vydržia určite (Y)na tom prostriedku je návod, každá značka má svoj postup, najradšej kupujem tie 2:1, (na značke nezáleží, kupujem tie najlacnejšie) tam ide pol kila cukru na kilo ovocia, potom je taký akurát sladký, aspoň pre nás, ten 3:1 tam ide menej cukru, tak lekvár je aj menej sladký, takže vyberaj podľa vašej chuti (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.6.2009, 10:37)
mňaaaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 13:26)
(L)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (zabuliatko2) ID 98580 (6.6.2009, 9:04)
ahojte, a mozem na tento dzem pouzit aj prezrele ceresne? mame plny kosik, chutovo su mnam a neviem co s nimi...ze na zavaranie nie su uz dobre...
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (6.6.2009, 9:23)
(F) Peťka môžu byť aj prezreté ale pozor aby neboli nahnité (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 13:26)
(Y)veru, pravda, ja mám teraz také isté ;-)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (3.6.2009, 7:00)
takýto džem robievam aj ja :-) je perfíš (Y) (Y) (Y) ja však čerešne meliem a varím takú hodinku a pol :-$ užasný je z tmavých čerešní (Y) a samozrejme aj víšní :-) (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 13:29)
(Y)z tých tmvých je krásny veru (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (Anewa) ID 21309 (2.6.2009, 23:10)
Súúúúper. Si šikulka. Ďakujem. Konečne som skončila a dufam, že sa podaril. Pa (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (drink)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 13:27)
(hello)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
helena m. (helenka57) ID 36632 (15.6.2008, 10:52)
Ďakujem Vám vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo"s tým slintaním"
Prajem príjemný deň.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.6.2008, 13:04)
;-)dakujem, som zvedava ako to dopadne (L)budem sa tesit |:o)
ODPOVEDAŤ
maja J. (majkape) ID 24476 (12.6.2008, 17:17)
(clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.6.2008, 13:02)
(L)
ODPOVEDAŤ
Petra d. (dalilka) ID 7354, mimibazar.sk/dalilka (12.6.2008, 15:11)
Aj mne sa tentorok super vydaril, som na seba hrda, len sa chcem opytat ten Quittin kde dostanem kupit???, ten 3:1 uz asi musi obdsahovat asi aj umele sladidla, ja poznam len ten Oetker.
ODPOVEDAŤ
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (12.6.2008, 15:18)
hocikde v každých potravinách, ale teraz sú zrejme vypredané... 3:1 je najdrahší, lebo najviac šetrí cukor... v Hypernove sú aj také že Labetta, či Želírfix, sú rovnako dobré a lacnejšie... (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.6.2008, 18:29)
ja som ho kupila v Reme, ale pravda, ze moze byt vypredany :-Sa to ze je 3:1 znamena na 1kg ovocia len 350g cukru oproti 2:1 kde ide na 1kg ovocia 500g cukru a su aj 1:1 a tam ide na 1kg ovocia 1kg cukru, takze je drahsi ako Lenka vravi, pretoze setri cukor a dzemik je potom ale aj menej sladky, takze kazdemu podla chuti, ale je to super vec, lebo sa neodpari varenim ziadna stavicka a vsetko sa vlastne zuzitkuje a usetri sa aj cas aj energia (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
petra k. (kolicek) ID 918, mimibazar.sk/kolicek (8.6.2008, 17:15)
no ved presne to sa mne stavalo, varim poctivo, pri dvoch malych detoch cely vecer az do noci a potom sa aj polovica pokazi, na to naozaj nervy nemam..... :-@...takze diky za velmi dobru radu! pa (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janette Ž. (pupava) ID 3257 (8.6.2008, 11:13)
Presne takto robím džemíky aj ja.No veru nie su to tie pravé ale su dobré aj tak. (Y) (Y) (Y) (jablka)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.6.2008, 11:40)
sú výborné a pri týchto sa nemusím triasť, či sa náhodou nekazia ^o)ako sa pamätám, mamu išlo občas poraziť 8-| 8o|ke´d jej začali chytať plieseň +o(a to varievala po troškách celé hodiny v malom kastróliku a celé hodiny :^)na to ja veru nemám čas ani nervy ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu