. .. .. .. .. .. .
. .

Margarétková torta s banánmi a parížskym krémom - RECEPT 56575

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 35516 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Margarétková torta s banánmi a parížskym krémom


[ recept č. 56575 zo dňa  ]


Margarétková torta s banánmi a parížskym krémom


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: Vajíčka, polohrubá múka, kryštálový cukor, prášok do pečiva ( do tmavého cesta – kakao) Počet kusov vajíčok podľa veľkosti tortovej formy. Všetky ostatné ingrediencie rovnaký počet lyžíc ako vajíčok. Pri tmavom korpuse, nahradiť múku kakaom. Napr. stredná forma 6 ks vajíčok, 6 lyžíc polohrubej múky ( tmavý korpus: 4 lyžice múka, 2 lyžice kakao), 6 lyžíc kryštálový cukor, 1 PDP. Krém: ( jedna dávka) ¼ litra mlieka, 200 g kryštálového cukru, 2 žĺtka, 2 menšie hrste hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 2 celé maslá (2x250 g) – aspoň 82% tuku 2-3 banány, 2 čučoriedkové džemy - ja som mala z Lidlu

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Najskôr si urobíme svetlý korpus - postupujeme zo 6 vajec. Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom. Z bielkov urobíme sneh, vylejeme ho na žĺtka, múku zmiešame s PDP a postupne vmiešavame do zmesi až kým nie je hladká. Pečieme pri 180 st C tak cca 25 minút.
Tmavý korpus zo 4 vajec, 4 lyžíc cukru, múky som dala 3 lyžice a 1 lyžicu kakaa, PDP asi 2-3. Tiež pečieme pri 180 st C asi 20-25 minút.
Vyrobíme krém: všetko zmiešať, uvariť a keď začne hustnúť postupne prisypávať kakao – 50 g. Potom dať vychladiť do vodného kúpeľa. Po vychladnutí zamiešať maslá.

Svetlý korpus prekrojíme na polovicu. Na korpus natrieť poriadne lekvár – čučoriedkový, na to poukladať banány. Na druhý korpus - tmavý- natrieť plnku a obrátiť plnkou na banány. Potom postup znova zopakovať až kým torta nie je hotová.

Dobrú chuť
<< na 50-tku | Margarétková torta s banánmi a parížskym krémom | Leopardia tortička >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (8.4.2014, 21:15)
kráásna :-)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (8.4.2014, 20:11)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (8.4.2014, 16:42)
nádherná (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (7.4.2014, 18:16)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (^) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu