. .. .. .. .. .. .
. .

Prosba o radu - kura v plynovej rure :( - RECEPT 54914

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 271322 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Prosba o radu - kura v plynovej rure :(


[ recept č. 54914 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

Zdravim Vas vsetky sikovne kucharocky. Vopred sa ospravedlnujem, ze som sem musela dat tuto ziadost a nie nejaky chutny receptik, ale uz naozaj neviem, na koho sa obratit. Chcem Vas poprosit, tie, ktore niekedy boli nutene pripravovat jedla v plynovej trube, ci by ste mi mohli poradit. Hrou osudu musim momentalne pripravovat jedla v plynovej a neviem v nej upiect kura. Obycajne kura! Nedari sa mi utrafit teplota. Nema stupne, len tri znazornene plamienky maly -stredny-silny. vcera som piekla kura na strednom plameni 2 hodiny (!!!!) pod alobalom za obcasneho podlievania a potom este 15 minut zapekala do cervena. Lenze ked som ho skusala, zo stehenneho klbu vytiekla krv! Skoro ma porazilo, ja uz skutocne neviem, co robim zle. Dakujem Vam a este raz prepacte za tento prispevok, nevedela som, kam to mam dat.


Pekny dnik :)
<< Čokoládová torta | Prosba o radu - kura v plynovej rure :( | Tortička pre dvojičky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta V. (Ivett221) ID 271322 (5.9.2013, 14:27)
Dakujem Vam vsetkym, velmi ste mi pomohli!!!! Ste poklady (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (5.9.2013, 6:05)
a ešte jedna možnosť-sáčok na pečenie-môžeš v ňom piecť aj kura,aj mäso,nemusíš podlievať,len sa drž návodu a budeš ho mať krásne šťavnaté a chrumkavé,krásny deň (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.9.2013, 19:59)
Ja som tiež mala pred pár rokmi plynový sporák. Kura som piekla ale rozporcované od začiatku, aby som sa nemusela babrošiť s porcovaním upečeného, keď je to žeravé, šmykľavé, zaprple sa človek... Dávala som to do pekáča nasolené, s trochou masla a oleja, podliate asi 1,5 dl vody a zakryté. Zo začiatku som nechala na najvyššom stupni - cca 1/2 hodiny. Potom som kontrolovala, podliala a teplotu som dala o niečo menšiu, ale stále zakryté...ešte 1/4 hodky. Potom som namiešala zasa kúsok roztopeného masla s olejom a pridala som nejaké sušené bylinky (provensál apod.), kura som podliala trochou piva, potrela častou maslovej gebuzinky a piekla cca 10 min... Potom som dala preč vrchnák, pooblievala vlastnou šťavou,alebo natrela gebuzinkou a piekla som už odkryté .... už len 10 minút - to musí byť už mäkké, že sa rozpadáva.
Ale kura môžeš piecť aj 4 hodiny pri 120°C... tiež zakryté... a je to vraj fajn. Neskúšala som ešte, videla som v TV.
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (4.9.2013, 19:32)
Ten prepínač na plyn má len tri polohy? Nedá sa nastaviť na polohu trebárs medzi ten stredný a silný plamienok? Ja mám tiež plynovú rúru, je tam naznačených 8 stupňov, ale dá sa nastaviť trebárs na 6 pol stupňa. Ja mám na kura sklenený pekáč s pokrývkou, pečiem na vyššej teplote prikryté a podliate a pred koncom pečenia odkryjem a nechám zapiecť kožku. Nedávam do rúry nijakú nádobu s vodou.
ODPOVEDAŤ
Iveta V. (Ivett221) ID 271322 (4.9.2013, 20:00)
Zuzka, da sa nastavit na polohu medzi plamienkami, to som zabudla napisat. kedze som piekla na strednom plameni a nevyslo to, nabuduce budem musiet piect medzi strednym a silnym plamienkom. Ten skleneny pekac je dobry napad, vlhkost neunika a nemusim sa natahovat s dalsim plechom s vodou. Vdaka (F)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (5.9.2013, 12:56)
Rado sa stalo, Ivetka, a ešte jedna poznámočka - dobrou pomôckou do plynovej rúry je teplomer. Ja som si ho nedávno zaobstarala a je fajn vedieť, aká je teplota na určitom stupni. Nie je to veľká investícia a pomôže. Kura som zvykla piecť aj v hlinenom rímskom pekáči, ale deti ho skántrili...pukol, keď ho strčili do horúcej rúry. Kura z neho bolo ako sen mäkučké...
ODPOVEDAŤ
Blanka V. (JASI) ID 22856, mimibazar.sk/jasi (4.9.2013, 15:13)
Ahoj (F)
svokra má plynový sporák a v rúre už pečie úplne všetko :-) :-)
aj koláčiky na ktoré mala do nedávna elektrickú
ona tam má 6 stupňou a všetko pečie na 6-tke,nechá rozpáliť a potom vloží pekáč,
či s kuriatkom alebo koláčikom,a ešte tam má na samom spodu nádobku zo starého obedára a tam má vodu,neviem či som poradila ale prajem veľa šťastia pri pečení
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
a vôbec sa nieje za čo ospravedlňovať :-$ :-$
ja než som sa naučila variť na plynovom sporáku vyletel von nejedem hrniec ,-) ,-)

(L) (flower) (hello) (flower)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (4.9.2013, 14:45)
Tiež som mala plynovú rúru,myslím,že by si si mala nastaviť na silno a častejšie podlievať a kontrolovať,odporúčila by som radšej rozpoliť alebo rozštvrtiť a pri kĺboch narezať.Lepšie sa prepečie.Dúfam,že nabudúce bude upečené k tvojej spokojnosti.
A nie je hanba pýtať sa.Vždy je to lepšie ako niečo sFICKAŤ.Želám ti veľa úspechov aj pri varení. (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta V. (Ivett221) ID 271322 (4.9.2013, 15:30)
Dakujem Vam, ste strasne zlate, obavala som sa, ze ma tu babule ukrkaju, ze sem davam blbosti (N) Vcera som ani ja nemala daleko od toho, aby plech s celym kurcatom pristal niekomu na ulici na hlave!! Kuriatko som kupila krasne a chcela som ho spravit na masle a jablckach, a to sme este mali navstevu, skoro som sa odstrelila, ked som to rozkrojila!!!! Predtym som mala vsetko vysusene, tak uz aj ja som sa naucila ten stary trik s plechom plnym vody a maso uz sa vobec nevysusuje. Zato mam teraz tento problem, no hroza!!!! Ale ste super, nabuduce to skusim, ako ste mi povedali!! (L) (L) (L) (L) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Iveta V. (Ivett221) ID 271322 (4.9.2013, 15:13)
Dakujem krasne!!! (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu