. .. .. .. .. .. .
. .

SYROVÉ PAGÁČIKY - RECEPT 53361

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 254041 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


SYROVÉ PAGÁČIKY


[ recept č. 53361 zo dňa  ]


SYROVÉ PAGÁČIKY


POTREBNÉ PRÍSADY

múka, vajcia, soľ, cukor, droždie, smotana, syr, Hera, olej, posýpka

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame kilo polohrubej múky, 2 kyslé smotany, 20 dg nastrúhaného Eidamu, 2 vajcia, 1 roztopenú Heru, 2 lyžice oleja, lyžica sušenej pažítky, 2 lyžičky soli, kocku droždia rozpustenú v 2,5 deci vlažného mlieka s lyžičkou cukru a necháme hodinu vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajíčkom a posypeme posýpkou (rasca, sezam, ľan, mak, slnečnica). Pečieme dozlatista asi 10 minút pri 180 stupňoch.
<< na 3-oslavu | SYROVÉ PAGÁČIKY | Jarný reďkovkový šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (30.12.2014, 19:47)
(novy rok)
ODPOVEDAŤ
daniela b. (daniela2369) ID 263617 (22.4.2013, 11:29)
chutnééé...ale na 1kg múky som pridala viac syra :-)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (esi) ID 32080 (22.4.2013, 7:07)
Tak, pagáčiky som včera urobila. Sú presne také ako na obrázku. V kuchyni vyvoňávali jedna radosť. Boli ozaj dobré, len... pre nás trochu málo výrazné chuťovo. Ivan, ty taký šikovníček, poraď čo do nich dať. Myslela som, že miesto polovice Hery keby som dala trebars kačací tuk. Ale určite ich budem ešte robiť. :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Ivan K. (ikzm1) ID 254041 (24.4.2013, 19:21)
:-$ Chuť zvýrazňujem posýpkou, mám spravený mix: slnečnica, mak, sezam, ľan, hrudková soľ z mlynčeka, celá rasca. Ešte je dobré použiť oštiepok, budú mať údenú príchuť. Syra netreba dať veľa, aby neboli tvrdé. Dosť záleží aj od kvality múky. U nás sa po nich vždy len zapráši...
ODPOVEDAŤ
Eva S. (esi) ID 32080 (21.4.2013, 7:27)
Určite ich vyskúšam dnes alebo zajtra. Napíšem ako sa osvedčili, ale prvý dojem je dobrý a u mňa je to základ. :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.4.2013, 6:12)
(zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu