. .. .. .. .. .. .
. .

Rýchla žemlovka - RECEPT 5310

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 23860 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Rýchla žemlovka


[ recept č. 5310 zo dňa  ]


Rýchla žemlovka


POTREBNÉ PRÍSADY

1 sendvič /krájaný je najlepší, môže byť aj vianočka, výborné aj z makovníka/, 2 vanilínové cukre, 2 lyžice práškového cukru, 1 škoricový cukor, 0,5 l mlieka, 2 vajcia, jablká, med, asi tak 50 g masla - poctivé obyčajné. Namiesto vianočky, resp. sendviča je výborné ako obmena makovník, klasika kúpený, nakrajáť, preložiť jablkami, teda postup úplne rovnaký, ako s vianočkou . .. . výborné, určite vyskúšajte :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Sendvič máme nakrájaný, ak nie nakrájame. V jednej miske si zmiešame asi tak 0,5 l mlieka, 2 vynilínové cukre /ak máme vianočku, stačí aj 1 vanil.cukor/, 2 lyžice práškového cukru, 2 vajcia. V druhej miske si zmieškame očistené a na tenké mesiačiky nakrájané jablká, 1 škoricový cukor a asi tak 1-2 lyžice medu, poriadne premiešame. Maslo si rozpustíme. Zapekaciu misu vymastíme maslom. A teraz začneme. Nakrájané plátky sendviča namáčame z obidvoch strán v mliekovej zmesi (ale rýchlo musíme namáčať, aby sa nám plátky sendviča nepremočili, takže šup jedna strana a rýchlo šup druhá strana a vyberáme) a namočené ukladáme na dno zapekacej misy, pokým nemáme vyloženú celú zapekaciu misu. Na tieto plátky sendvica navrstvíme rovnomerne jablkovú zmes (tá bude vlastne v strede), jablká trochu pustia šťavu (vylejte aj šťavu, žemlovka bude šťavnatá) a zase na vrch ukladáme a zakrývame plátkami namočeného sendviča až pokým jablká úplne nezakryjeme sendvičom. Keď to máme takto celé poukladané, vrchnú vrstvu sendviča pokvapkáme rozpusteným maslom (maslo dajte obyčajné, vrch bude krásne zlatý a chrumkavý) Takto celé ja to ešte zakryjem alobalom a dám do predhriatej rúry piecť asi tak polhodinu, po polhodine zložím alobal a nechám zapiecť tak asi odhadom 10 minút, to budete vidieť podľa toho, ako sa vám ten vrch s maslom pekne do zlata zapeká. Čerstvá je veľmi dobrá, vrch je chrumkavý, stred šťavnatý a krááásne to doma rozvoniava. Upečenú posypeme práškovým cukrom. Ja túto žemlovku robievam dcére, zbožňuje ju, máte ju rýchle hotovú, povedala by som aj s robotou a pečením taká hodinka :-) Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Suroviny
Pripravené na ukladanie do zapekacej misy. Rúru už máme zapnutú, aby bola vyhriata. Jablká nakrájané a zmiešané so škoricovým cukrom a medom (asi 1-2 lyžice), mlieko zmiešané s 2 vajciami, 2 vanilinovými cukrami a 2 lyžicami práškového cukru. Maslo rozpustené a zapekacia misa je vymastená maslom.
Spodná vrstva namočeného sendviča a na túto vrstvu vysypeme nakrájanú jablkovú zmes. Kto má rád, môže do jablkovej zmesi prisypať hrozienka (dcéra ich nemá rada, takže ja nedávam). Sendvič namáčame tak, aby bol poriadne namočený v mlieku až premočený, ale aby sa nerozpadol. Ja ukladám ešte sendvič aj medzi dierky, čo vzniknú medzi plátkami sendviča.
Stredná vrstva - vysypaná jablková zmes, na ktorú ukladáme vrchnú vrstvu namočeného sendviča. Mlieko, ktoré ostane vylejte na vrchnú vrstvu sendviča, ale nesmie to plávať, tak aby to bolo premočené, potom keď vyberiete už hotovú žemlovku, tak bude stred pekne šťavnatý :-) a až keď vylejete to zvyšné mlieko, potom poliať rozpusteným maslom, pekne na každý plátok sendviča, ja ešte rozotriem lyžicou.
Takto to vyzerá už v konečnej fáze, na vrchu sendvičová zmes, poliata rozpusteným maslom. Ešte pred zakrytím alobalom.
A takto už šup do rúry :-) na takých 30 minút.
Po 30 minútach pečenia to vyzerá takto. Dáme dolu alobal a necháme ešte zapiecť tak 10 minút, na vrchu sa urobí taká chrumkavá opečená kôrka a celý byt už krááásne rozvoniava :-)
Finito . . . upečené, všade krásna vôňa a môžete servírovať. Ja ešte posýpam práškovým cukrom. Pokiaľ bol sendvič poriadne ponamáčaný v mlieku, stredná jablková vrstva je šťavnatá.
Pripravené na papkanie :-) Ja túto žemlovku robievam dcére, má ju strašne rada.
Mňam.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Karamelové rezy na oblátke | Rýchla žemlovka | Fajnový cisársky trhanec - rodinný recept >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (8.8.2010, 21:19)
Maminky, trošku som tento recept obmenila, výborná je aj s makovníka. Postup je rovnaký, akurát namiesto vianočky, sendviča sa dáva makovník, je to (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína O. (kisasonka) ID 18090, mimibazar.sk/kisasonka (22.11.2008, 15:21)
(jezisek)Maminky aj nemaminky, táto žemlovka je bohovskáááááááá (Y). Už som ju robila 3 krát a zakaždým veľmi chutila (zajic), zjedla sa len taký lupot ;-). Skutočne odporúčam! (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (25.11.2008, 14:23)
Katuška som rada, že chutilo . . . aj u nás ide dosti na odbyt . . . u mňa a u detí . . . (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Mária T. (MT Decor) ID 41811, mimibazar.sk/MTDecor (8.10.2008, 8:56)
(Y) (Y) (Y)
MNAMKY, PODOBNU ROBYM AJ JA, MUSI TAM BYT MASIELKO, VTEDY JE SUPROVA, NIEKEDY SOM ROBYLA BEZ NEHO A NEVONALA TAK SUPER A AJ CHUTOVO BOLA INA AKO KED SA TAM DA MASIELKO. A NA JABLCKA DAVAM AJ SKORICU,ABY TO VONALO.

TUTOOOOOOOOOO ODPORUCAM VYSKUSAT VSETKYM BUDE UUUUUUUZASNA. |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (1.11.2008, 21:03)
Ďakujem . . . a krásne rozvoniava a najviac mňamky je úplne čerstvo upečená, už len (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu