. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥* - RECEPT 52661

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


*♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥*


[ recept č. 52661 zo dňa  ]


*♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

Na preferment: 150 ml vlažnej vody, 150 g hladkej múky špecial, 2 g droždia (čerstvé), 1 čL cukru *************** Ďalej: 150 ml vody, 1 čL cukru, 35 g oleja, 2,5 čL soli, 50 g ražnej múky, 300 g pšeničnej hladkej múky T650, 10 g čerstvého droždia Na potretie: trocha vaječného bielka, 1 PL mlieka, hrubá soľ, rôzne semienka (nič z toho nie je povinné, stačilo by potrieť len vodou),

POSTUP PRÍPRAVY

1) Suroviny na preferment vložíme do misy a ručne ich vymiesime. Prikryjeme a necháme stáť 10 - 12 hodín
pred výrobou bagiet ( najlepšie večer predch. dňa)
2) Do nádoby DP nalejeme vlažnú vodu, olej, pridáme preferment, potom obidve múky a do jedného z rohov
soľ a do druhého rozmrvené droždie s cukrom.
3) Spustíme program CESTO
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, v rukách ho prehnetieme a rozdelíme na 4 časti.
5) Z každej časti sformujeme šúľky bagiet a dáme ich na plech s PNP kysnúť asi 30 - 40 min, zakryté utierkou
6) Pred pečením bagety nakrojíme žiletkou alebo ostrým nožom a potrieme zmesou vyšľahaného bielka s
mliekom a môžeme posypať obľúbenými semienkami alebo soľou podľa chuti (ale nie je to vyslovene nutné)
7) Bagety dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme ich 15 minút, potom znížime teplotu na 170°C a ešte
chvíľu dopekáme ( u mňa 7 minút so zapnutým len spodným ohrevom)
Inšpirovala ma cathleen na toprecepty.cz http://www.toprecepty.cz/recept/32606


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravené na kysnutie
po vybratí z rúry....
. chrumkavé ako z reklamy :-) a vnútri páperové
Dnešná mňamková večera... šunku som varila včera večer. Táto je z takého malého kúska, ktorý sa mi nezmestil do šunkovaru, tak som ju varila len tak vo fresh fólii a mikroténovom sakli. Túto malú som obalila v mletej paprike.
tu je druhá, varená v šunkovare ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< MARGOT rezy | *♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥* | Svet mickey mouse >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miroslava T. (Babkamt) ID 219188 (3.10.2014, 8:55)
Krásne bagety (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (jansam) ID 243759 (2.10.2014, 18:36)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (1.9.2014, 16:20)
Dobry den, skusala som bagetky a chutovo vyborne. Len mne z daného mnozstva vysli 3 bagetky. 4 by uz boli take mensie rozky. Ale mozno je to tym, ze mi kratsie kysol ten prefermint. Chcela som sa ale opytat, ked potrebujem urobit dvojnasobnu davku, tak aj prefermint robim z 2-nasobnej davky? Vopred dakujm za odpoved.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.9.2014, 21:08)
Som rada, že vám bagetky chutili :-) Možno ste bagety sformovali dlhšie a dávali ste ich po dĺžke plechu. Ja som ich mala trocha kratšie, boli po šírke a vyšli teda 4.
Preferment je čosi ako kvások, takže áno, pre väčšie množstvo cesta treba pouôžiť prefermentu viac.
Ak máte záujem, u mňa na blogu http://nasavareska.blogspot.sk/ môžete pozrieť dva druhy prefermentov - bigu a staré cesto (old dough), s ktorými rada robievam. Dá sa to tam nájsť v kategórii chlieb a pečivo. :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (jansam) ID 243759 (21.6.2014, 9:58)
:-) (D)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (26.1.2014, 15:40)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra J. (Petraja) ID 274339 (26.1.2014, 14:15)
fantastické (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
viktória s. (torias) ID 206491 (upravené 3.4.2013, 16:18)
Kristína velmi dobre sa ti vydarili (Y) (zajic) Máme velmi radi takéto bagety a rôzne druhy. Vlastne také parádne som ani nevidela (zajic) Musím to niekedy vyskúšať aj keď so svokrinou pomocou ,-) Pekný deň (F) (hello) Ale najprv ide na rad tvoj krááááásny Makový kvet :-) aj ked som ho našla až teraz. Uchvátil ma tento koláčik (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (3.4.2013, 12:44)
Toto by som chcela skúsiť ale akosi mi chýba na to odvaha. Ešte om nikdy nič takého nerobila. Raz by som ale mala skusiť :-) :-) a tieto obrázky prekrásnych bagiet ma veľmi provokujú ,-) ,-) stále sem chodím sa dívať na tie obrázky :-D a zbieram odvahu (L)
ODPOVEDAŤ
Iva T. (cathleen) ID 150664 (upravené 3.4.2013, 10:42)
Kristína, jsem ráda, že chutnají.....
Jsou to moje Bagety 2( tmavší, se lněným semínkem)
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/seznam-rohliky_-bulky_-bagety.html

A ráda bych dodala - pro ty, co pečení zajímá :-$
Do prefermentu NEPATŘÍ cukr, ten se dává až do těsta. Pokud si chcete přečíst, co to vlastně preferment je a proč se v těstě používá, můžete tady
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/prefermenty.html

Ať se vám pečení daří! (F)
ODPOVEDAŤ
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (27.3.2013, 0:47)
Tvoje bagety sú nádherné a isto sú aj také chutné ako vyzerajú (clamp) (clamp) (clamp) Rada by som sa naučila piecť také, aj keď v obchodoch dostať rôzne, ale domáce je domáce (jidlo) Obdivujem (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (upravené 3.4.2013, 12:08)
:-) ďakujem, áno boli naozaj... len sa za nimi zaprášilo ,-) Rozumiem tvojmu želaniu. Tiež sa chcem naučiť, aj ma to baví ale v obchodoch niekedy človek kúpi pečivo, ktoré je skôr pre slliepky ako pre ľudí. A keď som počula, aké hrozné chemické veci do toho pridávajú... no díky!Preto stale hľadám tie najlepšie. Týmito som sa inšpirovala na tpreceptoch.cz Z čerstvo upečeného domáceho pečiva mám aj vôňu, aj chuť aj radosť ,-) a žiadne chemikálie. Stále skúšam a skúšam ... niekedy aj zbabrem ,-) muž mi ofrfle, ale nedám sa odradiť (L) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (4.3.2013, 21:03)
Tie vyzerajú úžasne, Kristínka, mne by k tomu stačilo maslo a mladá cibuľka. (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.3.2013, 9:38)
Ahoj Darinka :-) ďakujem . (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Valéria K. (valery100) ID 21394 (4.3.2013, 20:39)
Aka je to hladka výberova,lebo ako ja viem tak ,hladka je hladka a výberova je polohruba,
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.3.2013, 20:42)
Je to hladká múka, z ktorej pečieme 00 .. volá sa špeciál, n http://www.mlyn.sk/images/00extrav.jpg ... idem to opraviť, dík
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (4.3.2013, 20:31)
parádne, toto isto vyskúšam :) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.3.2013, 20:45)
budem sa tešiť (Y) a fakt vrelo odporúčam (flower)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (4.3.2013, 18:50)
jééééééééj Kristínka, Ty tu robíš také chuťky...tu na fajnové bagetky a tá šunka... (clamp) (clamp) (clamp)...len tak nad všetkým slintám ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.3.2013, 20:49)
,-) ,-) to poznám tiež, ked napr. Melanka nahodí nejaké ich domáce produkty :-D
inak šunku som robila podľa jej receptu (Y) Pekný večer (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
mirka c. (mimi25) ID 26687 (4.3.2013, 15:18)
neviem, či je dobre uvedené množstvo droždia na preferment. Je to naozaj 2 g?
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.3.2013, 17:52)
mirka, áno... je to dobre, sú to len 2 g droždia - malý ždibec :-)
ODPOVEDAŤ
Marcela D. (Máca 49) ID 94329 (4.3.2013, 15:13)
Kristýnko, krásné bagety hned bych si dala. (Y) (Y) (Y)
Určitě je vyzkouším.
Recept na tu šunku by nebyl? (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.3.2013, 18:07)
Marcelka, šunku som robila podľa Melanky - lararuby - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27398&user=130989 Len ja som tej rýchlosoli dala menej ako ona. Ale teraz trocha aj ľutujem, lebo moja šunka je málo slaná *-)
Inak dobrý návod na výrobu šunku nájdeš aj na portále idnes.cz... (Y) Tam uviedli aj takú fintičku, že keď už to odstáte mäsko ideš pechovať do šunkovaru, tak 1/3 z neho zomeľ, dobre premiešaj a potom to všetko spolu drží ako hrom (Y) Ja to môžem potvrdiť, skúsila som to. A varila som to v rúre, lebo tam som si mohla nastaviť teplotu... :-) Idem ešte pohladať link na idnes a potom to sem dám (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela D. (Máca 49) ID 94329 (4.3.2013, 19:23)
Ty jsi zlatá děkuji moc (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.3.2013, 20:33)
Marcelka, tu je link http://hobby.idnes.cz/uvarit-domaci-sunku-bez-ecek-je-jednoduche-jako-facka-krok-za-krokem-1fr-/hobby-domov.aspx?c=A110711_183447_hobby-domov_bma a nech sa ti vydarí, ak sa do toho pustíš (L) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marcela D. (Máca 49) ID 94329 (5.3.2013, 7:30)
Kristýnko,děkuji.
všechno důkladně pročtu a vyzkouším to se nebojk tomu ty bagety. Už vidím jak moji strávníci budou mít boule za ušima co jim babička zase navařila za dobrůtky. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Majka40) ID 5326, mimibazar.sk/majka40 (4.3.2013, 9:44)
(kytara)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.3.2013, 18:11)
(radost) (L)
ODPOVEDAŤ
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (4.3.2013, 9:42)
vyzerajú veľmi lákavo, recept som si odložila a v krátkej dobe urobím
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.3.2013, 18:13)
:-) budem sa tešiť, určite budú dobré (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva B. (evikuk) ID 136451 (4.3.2013, 8:44)
(Y) (Y) |:o) |:o) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.3.2013, 20:34)
(hello) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (4.3.2013, 8:06)
Kristínka,nádherné bagety |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o),určite vyskúšam,možno aj cez víkend (L) (K)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.3.2013, 11:02)
Ďakujem Melanka (L) A fakt ich vyskúšaj... bagety z obchodu sa môžu schovať ( na stúhanku ,-) ) a pritom ich príprava je úplne nenáročná. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu