. .. .. .. .. .. .
. .

Parížske čokoládové muffiny - RECEPT 52393

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 30428 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Parížske čokoládové muffiny


[ recept č. 52393 zo dňa  ]


Parížske čokoládové muffiny


POTREBNÉ PRÍSADY

10 dkg veľmi horká čokoláda (70%), 1 polievková lyžica nescafe, cca 0,5 horúcej vody, 0,3 dl Baileys (nemusí byť), 15 dkg hladká múka, kávová lyžička prášku do pečiva, štipka soli, 15 dkg višňový lekvár (alebo iný tmavý lekvár), 0,5 dcl brandy (alebo rum), 10 dkg zmäknuté maslo, 15 dkg cukor (alebo med, môže byť aj menej, podľa chuti), 2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládu si nakrájame veľmi najemno, nasypeme do misky, pridáme lyžicu nescafe a zalejeme horúcou vodou, ktorú prilievame postupne, aby sa čokoláda postupne aj s nescou roztopila. Vznikne nám taká poloriedka čokoládová hmota. Pridáme do nej trochu Baileys, ak máme doma, ak nie, tak len odložíme misku bokom. Do ďalšej misky pridáme lekvár a rozmiešame s brandy, resp. rumom. Zatiaľ si do misky pripravíme rozpustené maslo, cukor, vajíčka a vyšľaháme do penista ručným mixérom, pridáme čokoládové a lekvárovú hmotu, štipku soli, múku s rozmiešaným PDP a vyšlaháme najprv na slabom stupni s ručným mixérom, aby sa veľmi neprášila múka a neskôr poriadne premiešame na vyššom stupni. Plníme muffinové formičky do 2/3 a dáme do predhriatej rúry na cca 25 minút pri175 stupňoch upiecť. Pred vybratím môžeme otestovať špáratkom, či sa cesto upieklo. Nepečieme prehnane dlho, aby sa cesto nevysušilo. Pri správnej dĺžke pečenia zostáva cesto vláčne a šťavnaté!!! Odporúčam všetkám milovníkom čokoládových pochúťok!!! :)
<< pre šikovné ruky cukrárok :-) | Parížske čokoládové muffiny | Maffinky na karneval do školky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu