. .. .. .. .. .. .
. .

Sunquickové rezy - RECEPT 50025

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 251735 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov)


Sunquickové rezy


[ recept č. 50025 zo dňa  ]


Sunquickové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

2x Hnedé cesto: 3 vajcia, 55 g kryštálového cukru, 55 g polohrubej múky, 10 g kakaa, 1 lyžica teplej vody, 1∕4 lyžičky prášku do pečiva ********** Biele cesto: 4 vajcia, 75 g kryštálového cukru, 90 g polohrubej múky, 1 lyžica teplej vody, 1∕4 lyžičky prášku do pečiva ********** Sunquickový sirup: 200 ml pomarančový sirup sunquick, 200 ml vody ********* Plnka: 400 ml mlieka, 1 vanilkový puding, 1 balík vanilkového cukru, 200 g kryštálového cukru, 250 g masla (125 g maslo + 125 g helia) ********* Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 50 g cera

POSTUP PRÍPRAVY

Plech s rozmermi 35x23 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najskôr si pripravíme dve hnedé cestá. Biela vyšľaháme do tuha. Postupne po lyžiciach zamiešame cukor, potom žĺtka, vodu, a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 12 minút.
Celý postup zopakujeme ešte raz a rovnako upečieme aj druhý hnedý plát cesta.
Potom si pripravíme biele cesto. Biela vyšľaháme do tuha. Postupne po lyžiciach zamiešame cukor, potom žĺtka, vodu, a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 15 minút.
Z mlieka, vanilkového pudingu, vanilkového a kryštálového cukru si uvaríme hustú kašu.
V druhej miske si zmiešame maslo s heliou. Do maslovej hmoty pomaly zamiešavame vychladnutú pudingovú kašu. Pripravenú plnku si rozdelíme na dve časti a z každej časti odoberieme jednu kopcovitú lyžicu plnky a dáme ju do tretej misky (použijeme na potretie vrchu).
V hrnci si privedieme do varu vodu so sunquickovým sirupom a necháme trochu vychladnúť (sirup nemusíme variť, stačí keď odstavíme hneď ako sa objaví prvá bublinky).
Spodný plát hnedého cesta natrieme jednou polovicou plnky.
Na vanilkovú plnku položíme biely plát cesta a jemne popritláčame. Biely plát cesta popicháme vidličkou a polejeme ešte teplým sunquickovým sirupom. Chvíľu počkáme, nech sa sirup vsiakne, a potom nanesieme druhú polovicu vanilkovej plnky.
Na plnku položíme druhý plát hnedého cesta. Celý koláč zaťažíme a necháme odstáť minimálne hodinu.
Keď koláč odťažíme, celý ho obrátime hore nohami, aby sa spodná piškóta stala vrchnou. Nový vrch koláča potrieme zvyšnou vanilkovou plnkou a dáme opäť na chvíľu stuhnúť do chladničky. Medzitým si nad parou roztopíme ceru s čokoládou. Po stuhnutí vrchnej plnky potrieme koláč pripravenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie do druhého dňa. Potom už len krájame na rezy.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zachranarska | Sunquickové rezy | Narodeninová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
maria k. (mary0606) ID 79330 (19.12.2016, 14:35)
:-$ :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dáša H. (teta deša) ID 95927 (10.8.2013, 23:23)
ooo bozsky kolac...prosim a na aku velkost plechu to je??? dakujem
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (19.8.2013, 10:11)
Dobrý deň. Rozmer plechu uvádzam stále v postupe prípravy. Na tento koláč je použitý plech s rozmermi 35x23 cm. (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (j-a-f) ID 214497 (5.4.2013, 17:28)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Koláčik vyzerá krásne, len mám otázku - musí sa otáčať??? Nemôžem ho nechať tak? Bojím sa, aby mi pri tom otáčaní neskončil na zemi *-)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (7.4.2013, 19:51)
Dobrý deň. Nemusíte otáčať. Ja otáčam iba preto, lebo z punčového mám takú skúsenosť, že nálev presiakne aj do spodnej vrstvy cesta a potom sa spodné cesto niekedy prilepuje na papier. Preto som si zvykla otáčať, nech je mokrejšie cesto na vrchu. Ale tu je medzi nasiaknutým cestom a spodným cestom plnka, tak tu ten nálev neprejde. Preto otáčanie nie je nevyhnutné. (hello)
ODPOVEDAŤ
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (18.12.2012, 13:24)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (5.12.2012, 9:29)
(Y) (Y) v yzerá super (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (4.12.2012, 23:12)
Gratulujem, vyzerá veľmi "žravo" (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (5.12.2012, 8:41)
Aj sú. Taká obmena pre tých, čo majú radi aj punčové rezy.
ODPOVEDAŤ
Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (27.10.2012, 20:03)
Neodolala som a vyskúšala (Y).Parádny koláčik (clamp) (clamp) (clamp) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (29.10.2012, 12:30)
Som rada, že chutil.
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (6.10.2012, 17:01)
urcite prilezitostne vyskusam!!!!!!!!!!!!!!!!! (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (26.9.2012, 19:57)
(Y) (Y)Koláčik vyzerá úžasne (clamp) (clamp) (clamp)Určite vyskúšam.
ODPOVEDAŤ
Eva N. (eikko) ID 60478 (25.9.2012, 21:57)
Ups :-( Kristínka prepáč za moju nepozornosť, Keď som sa pýtala na tu HELIU tak som myslela, že si mi ti odpovedala a až teraz som zbadala môj omyl. :-$
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (26.9.2012, 8:07)
Dobry. Na heliu som vam odpovedala aj ja, ale nemam pri mene obrazok, tak to tam nejak zaniklo. :-$
ODPOVEDAŤ
Eva N. (eikko) ID 60478 (upravené 25.9.2012, 21:52)
Tak ten tvoj koláčik je fakt fantastický. (clamp) (clamp) (clamp)
Moji maškrtníci ( manžel a dcérka )ho zvládli zjesť za hodinku, mne sa ušlo iba 3 kúsky na ochutnanie. A vraj ho mám spraviť aj na sobotu. (Y) (Y)
Ďakujem za dobrý recept. (hello) (hello) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (25.9.2012, 21:18)
Dobrý deň. Som rada, že koláč chutil. A mimochodom, som Kristína, nie Ivana. (pst)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (24.9.2012, 17:55)
sunqickové rezy robievam, ale inú verziu...určite vyskúšam aj tieto...vyzerajú fantastický (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.9.2012, 16:49)
super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (24.9.2012, 15:55)
super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (eikko) ID 60478 (24.9.2012, 10:53)
Aha ďakujem za vysvetlenie. Už dievka uteká do obchodu a ja sa idem pustiť do pečenia. Už sa nevedia dočkať. Mám tu dobrých maškrtníkov ktorým koláče moc a moc chutia. ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (eikko) ID 60478 (24.9.2012, 10:31)
Vyzerá koláčik nádherne (clamp) a chcela by som ho vyskúšať. (Y) (Y) (Y) (Y)
Len nechápem jednému a to tomuto (125 g maslo + 125 g helia) možno je tam iba preklep a ma tam byť hera.
Preklepy sa stávajú aj mne. *-)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (24.9.2012, 10:45)
Dobry den. Nejde o preklep. Helia je rastlinny tuk od Palmy specialne na kremy.
ODPOVEDAŤ
ivana p. (iivvkkaa) ID 111055, mimibazar.sk/iivvkkaa (24.9.2012, 10:39)
helia je tiez tuk na pecenie http://www.palmagroup.eu/?nase-produkty&kategoria=helia
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (24.9.2012, 9:09)
Mňam (zajic) Chválim postup (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (23.9.2012, 21:35)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)vyzerá výborne,vyskúšam (K) (K) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu