. .. .. .. .. .. .
. .

Výborné kysnuté cesto na pečené buchty, záviny, dukátové buchtičky... - RECEPT 49427

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 251020 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 226 návštěvníkov)


Výborné kysnuté cesto na pečené buchty, záviny, dukátové buchtičky...


[ recept č. 49427 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky, 6 PL cukru, 1 prášok do pečiva, 2 dcl oleja, 1 kocka kvasníc, 1 PL medu, 1/2 l mlieka, 1 ČL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky pridáme urobený kvások a postupne všetky ostatné ingrediencie. Vymiesime nelepivé cesto a necháme riadne vykysnúť. Tvarujeme buchtičky, ktoré plníme lekvárom, tvarohom, makom... Buchtičky namáčame do roztopeného masla, aby sa po upečení pekne oddeľovali.Toto cesto je výborné na prípravu pečených buchiet, závinov, dukátových buchiet, moravských koláčov....
<< medovníkové papučky | Výborné kysnuté cesto na pečené buchty, záviny, dukátové buchtičky... | cigánska >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Hany T. (Hany1591) ID 311996 (13.7.2017, 18:44)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva Z. (EvkaZaťková) ID 41944, mimibazar.sk/evkazatkova (5.7.2017, 21:06)
Fantastické (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (eva333) ID 10128 (10.6.2017, 15:35)
Peciem kolaciky z tohoto cesta uz druhy den, mnam,,,,,,,,,
Robila som z polovicnej davky,na skusku a budem robit častejšie, cesto bolo ozaj nelepive, nemusela som ich potierat ani mliekom a ani maslom
ODPOVEDAŤ
Danka M. (erzebetd) ID 242099 (26.4.2017, 15:11)
Nepíšte tu prosím o tom, že kvalitu buchiet má na starosti vaša teplovzdušná rúra. Naše staré mamy dokázali napiecť buchty, ktoré boli mäkké niekoľko dní takmer na kolene. Takže chválenkárstvo o vašej modernej výbave kuchyne ma vôbec nezaujíma. Radšej tu poraďte, ako dosiahnúť to, aby upečená buchta bola mäkká aj na druhý deň a nestala sa z nej pomôcka na rozbíjanie okien.
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (1.11.2016, 17:04)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária F. (Marika516) ID 79087 (31.10.2016, 16:26)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (17.10.2016, 17:29)
Robila som podľa tohto receptu jablkovo-makový závin a neviem si ho vynachváliť! (Y) Cesto je výborné, dobre sa s ním robí a čo je najpodstatnejšie - koláčik je mäkký aj za dva dni, ak Vám zostane. |:o) Len ja sama som zjedla skoro celý (clamp)
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (30.9.2016, 7:35)
Je toto cesto vhodne aj na buchty na pare?
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (30.9.2016, 14:28)
nie som autor rc,ale ja robim buchty na pare z polohrubej a tu je hladka,aj toho cukru privela,cize za mna nie
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (6.5.2016, 10:58)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Xenia E. (Xarra) ID 28373, mimibazar.sk/xarra (28.1.2016, 17:55)
Nemám skusenosti s pečením. Pol litra mlieka sa myslí okrem kváska? Alebo to je už spolu?
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (29.1.2016, 7:19)
spolu
ODPOVEDAŤ
Iveta M. (Iwet1211) ID 64315 (29.10.2015, 13:36)
dopecene...masakeeeeer konecne cesto ,ktore je bezkonkurencne...ja som vynechala cukor a med,pridala som lyzicu kokosoveho oleja a asi este 2dc mlieka......som nadsena
(Y)
ODPOVEDAŤ
Jozef V. (erikmatias) ID 321500 (6.5.2016, 8:49)
Som veľmi rád, že sa Vám cesto podarilo. Tento recept som dostal od susedky a bol som ním nadšený, tak som ho sem pridal. Pekný deň prajem. Jozef Výrostek
ODPOVEDAŤ
Iveta M. (Iwet1211) ID 64315 (29.10.2015, 9:15)
no idem ho vyskusat....kysnute cesto je smmmmrrrrrt. :) pre mna....ale nieco mi hovori,ze tentox to vyjde :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (19.4.2015, 20:08)
Uzasneeee!!! (Y) (Y) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=911913
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (2.6.2015, 13:59)
od aprila som ich robila asi 5x, su naozaj vyborne. Cesto je |:o)
ODPOVEDAŤ
zuzana c. (zu1zi1) ID 246284 (23.3.2015, 12:20)
Tak toto je najlepšie kysnuté cesto aké som kedy robila |:o) (K) (K). Osie hniezda s tohoto cesta sú aj na druhý deň mäkučké :-) čo sa mi s tým mojim nikdy nestalo vždy boli také tuhé aj keď boli prikryté. (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Jozef V. (erikmatias) ID 321500 (6.5.2016, 13:49)
Teším sa s Vami. Jozef V.
ODPOVEDAŤ
Darinka J. (dadkag1) ID 128257 (25.7.2014, 17:19)
(Y) Wooow tak to je ozaj sper recept na kysnute cesto , miesala som ho v pekarnicke a vacsinou ked som robila nejake kysnute tak sa mi tak dobre neodlepovalo ako toto. uz sa z neho pecu dukatove buchticky a vislo mi na jeden a pol plechu. som zvedava ake budu dam vediet
ODPOVEDAŤ
Denisa R. (denca13) ID 14351 (23.7.2014, 9:43)
Dakujem za uzasny receptik, z cesta som robila zaviny boli skvele makucke, a teraz uz treti krat po sebe robim slivkovy kolac s posypkou, nevieme sa doslova dozrat :-$ Slivkovy som robila z polovicnej davky cesta a vyslo mi na dva plechy mnaaaam (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janka J. (piškotky) ID 137615, mimibazar.sk/piskotky (20.6.2014, 12:37)
Už ho robím 3-deň po sebe a deti sa mi idú zblázniť ešte len trúba pečie a už chcú papať ,-) ,-)robila som závin,no akosi sa mi nechce vnútro poriadne vypiecť a pritom vrch a spodok už viac ako upečené (6)napokon som sa podujala urobiť moravské koláčiky a tie na 1**** (L) (L) (L)

AAAA prosím Vás koľko ho nechávate kysnúť?
ODPOVEDAŤ
Jozef V. (erikmatias) ID 321500 (6.5.2016, 8:51)
Kysnúť ho nechávam asi 2 hodiny. Jozef Výrostek
ODPOVEDAŤ
Veronika S. (VeronikaS.) ID 140538 (16.6.2014, 9:49)
Skvelý recept na kysnuté cesto, robila som z neho moravské koláče a kakaový závin.. Lepšie cesto som ešte nemala. ĎAKUJEM (Y)
ODPOVEDAŤ
Jozef V. (erikmatias) ID 321500 (6.5.2016, 9:12)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Natalia M. (nadenam) ID 145963 (18.4.2014, 12:12)
jajjjjj,citam este raz a pozeram ze tam mate to mlieko napisane,tak idem piect ,-) ,-) ,-) :-)
ODPOVEDAŤ
Natalia M. (nadenam) ID 145963 (18.4.2014, 8:29)
Dobry den,chcem sa opytat v com sa rozraba kvasok- dava sa aj mlieko?

Dakujem pekne a pekne sviatky
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (18.4.2014, 9:44)
ano,vlazne
ODPOVEDAŤ
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu