Jozef V. (dodo1971) ID 251020 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 226 návštěvníkov)
Výborné kysnuté cesto na pečené buchty, záviny, dukátové buchtičky...
[ recept č. 49427 zo dňa 14.8.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg hladkej múky, 6 PL cukru, 1 prášok do pečiva, 2 dcl oleja, 1 kocka kvasníc, 1 PL medu, 1/2 l mlieka, 1 ČL soli
POSTUP PRÍPRAVY
Do múky pridáme urobený kvások a postupne všetky ostatné ingrediencie. Vymiesime nelepivé cesto a necháme riadne vykysnúť. Tvarujeme buchtičky, ktoré plníme lekvárom, tvarohom, makom... Buchtičky namáčame do roztopeného masla, aby sa po upečení pekne oddeľovali.Toto cesto je výborné na prípravu pečených buchiet, závinov, dukátových buchiet, moravských koláčov.... |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Hany T. (Hany1591) ID 311996 (13.7.2017, 18:44) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Eva Š. (eva333) ID 10128 (10.6.2017, 15:35) |
Peciem kolaciky z tohoto cesta uz druhy den, mnam,,,,,,,,, Robila som z polovicnej davky,na skusku a budem robit častejšie, cesto bolo ozaj nelepive, nemusela som ich potierat ani mliekom a ani maslom |
ODPOVEDAŤ |
Danka M. (erzebetd) ID 242099 (26.4.2017, 15:11) |
Nepíšte tu prosím o tom, že kvalitu buchiet má na starosti vaša teplovzdušná rúra. Naše staré mamy dokázali napiecť buchty, ktoré boli mäkké niekoľko dní takmer na kolene. Takže chválenkárstvo o vašej modernej výbave kuchyne ma vôbec nezaujíma. Radšej tu poraďte, ako dosiahnúť to, aby upečená buchta bola mäkká aj na druhý deň a nestala sa z nej pomôcka na rozbíjanie okien. |
ODPOVEDAŤ |
| Halina M. (anilah) ID 93483 (1.11.2016, 17:04) |
|
ODPOVEDAŤ |
Mária F. (Marika516) ID 79087 (31.10.2016, 16:26) |
|
ODPOVEDAŤ |
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (17.10.2016, 17:29) |
Robila som podľa tohto receptu jablkovo-makový závin a neviem si ho vynachváliť! Cesto je výborné, dobre sa s ním robí a čo je najpodstatnejšie - koláčik je mäkký aj za dva dni, ak Vám zostane. Len ja sama som zjedla skoro celý |
ODPOVEDAŤ |
| Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (30.9.2016, 7:35) |
Je toto cesto vhodne aj na buchty na pare? |
ODPOVEDAŤ |
| Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (30.9.2016, 14:28) |
nie som autor rc,ale ja robim buchty na pare z polohrubej a tu je hladka,aj toho cukru privela,cize za mna nie |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (6.5.2016, 10:58) |
|
ODPOVEDAŤ |
Xenia E. (Xarra) ID 28373, mimibazar.sk/xarra (28.1.2016, 17:55) |
Nemám skusenosti s pečením. Pol litra mlieka sa myslí okrem kváska? Alebo to je už spolu? |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (29.1.2016, 7:19) |
spolu |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta M. (Iwet1211) ID 64315 (29.10.2015, 13:36) |
dopecene...masakeeeeer konecne cesto ,ktore je bezkonkurencne...ja som vynechala cukor a med,pridala som lyzicu kokosoveho oleja a asi este 2dc mlieka......som nadsena |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (erikmatias) ID 321500 (6.5.2016, 8:49) |
Som veľmi rád, že sa Vám cesto podarilo. Tento recept som dostal od susedky a bol som ním nadšený, tak som ho sem pridal. Pekný deň prajem. Jozef Výrostek |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta M. (Iwet1211) ID 64315 (29.10.2015, 9:15) |
no idem ho vyskusat....kysnute cesto je smmmmrrrrrt. pre mna....ale nieco mi hovori,ze tentox to vyjde |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (2.6.2015, 13:59) |
od aprila som ich robila asi 5x, su naozaj vyborne. Cesto je |
ODPOVEDAŤ |
zuzana c. (zu1zi1) ID 246284 (23.3.2015, 12:20) |
Tak toto je najlepšie kysnuté cesto aké som kedy robila . Osie hniezda s tohoto cesta sú aj na druhý deň mäkučké čo sa mi s tým mojim nikdy nestalo vždy boli také tuhé aj keď boli prikryté. |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (erikmatias) ID 321500 (6.5.2016, 13:49) |
Teším sa s Vami. Jozef V. |
ODPOVEDAŤ |
Darinka J. (dadkag1) ID 128257 (25.7.2014, 17:19) |
Wooow tak to je ozaj sper recept na kysnute cesto , miesala som ho v pekarnicke a vacsinou ked som robila nejake kysnute tak sa mi tak dobre neodlepovalo ako toto. uz sa z neho pecu dukatove buchticky a vislo mi na jeden a pol plechu. som zvedava ake budu dam vediet |
ODPOVEDAŤ |
| Denisa R. (denca13) ID 14351 (23.7.2014, 9:43) |
Dakujem za uzasny receptik, z cesta som robila zaviny boli skvele makucke, a teraz uz treti krat po sebe robim slivkovy kolac s posypkou, nevieme sa doslova dozrat Slivkovy som robila z polovicnej davky cesta a vyslo mi na dva plechy mnaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| Janka J. (piškotky) ID 137615, mimibazar.sk/piskotky (20.6.2014, 12:37) |
Už ho robím 3-deň po sebe a deti sa mi idú zblázniť ešte len trúba pečie a už chcú papať robila som závin,no akosi sa mi nechce vnútro poriadne vypiecť a pritom vrch a spodok už viac ako upečené napokon som sa podujala urobiť moravské koláčiky a tie na 1**** AAAA prosím Vás koľko ho nechávate kysnúť? |
ODPOVEDAŤ |
| Jozef V. (erikmatias) ID 321500 (6.5.2016, 8:51) |
Kysnúť ho nechávam asi 2 hodiny. Jozef Výrostek |
ODPOVEDAŤ |
Veronika S. (VeronikaS.) ID 140538 (16.6.2014, 9:49) |
Skvelý recept na kysnuté cesto, robila som z neho moravské koláče a kakaový závin.. Lepšie cesto som ešte nemala. ĎAKUJEM |
ODPOVEDAŤ |
Natalia M. (nadenam) ID 145963 (18.4.2014, 12:12) |
jajjjjj,citam este raz a pozeram ze tam mate to mlieko napisane,tak idem piect |
ODPOVEDAŤ |
Natalia M. (nadenam) ID 145963 (18.4.2014, 8:29) |
Dobry den,chcem sa opytat v com sa rozraba kvasok- dava sa aj mlieko? Dakujem pekne a pekne sviatky |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |