. .. .. .. .. .. .
. .

Cuketový chlieb - RECEPT 48844

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 141350 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Cuketový chlieb


[ recept č. 48844 zo dňa  ]


Cuketový chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

- 3 hrnčeky nastrúhanej cukety (asi 1a 1/2 strednej cukety) - 2 lyžičky soli - 1 malá cibuľa - 2 strúčiky cesnaku - 2 lyžice olivového oleja - 2 hrnčeky hladkej múky +na podsypanie - 7g sušených kvasníc - 2 lyžice nasekanej bazalky - 1/2 lyžice hrubej soli na posypanie - 2 lyžice oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Nastrúhanú cuketu vložíme do cedníka posypeme 1 lyžičkou soli a rukou premiešajme.
Nechajme 20min. odkvapkať a potom vyžmýkajte.
Vyžmýkanú cuketu dobre preperte vo vode a znova z nej starostlivo vyžmýkajte vodu.

Medzitým olúpajte cibulu a cesnak a pokrájajte ju na väčšie kúsky .
Na panvici rozpáľte 1 lyžicu oleja a restujte na nej cibuľu pokým bude zlatistej farby.
Potom prihoďte cesnak a restujte pokiaľ nezačne voňať.Nakoniec pridajte vyžmýkanú cuketu a restujte ďalśie 2 minúty.
Nakoniec zoberte panvicu z horáka a nechajte zmes vychladnúť.

Predohrejte si trúbu na 220C.
Do veľkej misy nasypte 1 a 1/2 hrnčeka múky a zmiešajte ju s kvasnicami.Prilejte olej,ktorý Vám ostal, prisypte soľ, nasekanú bazalku a cuketovú zmes z panvice.
Premiešajte vznikne Vám relatívne sypká hmota.
Doprostriedku nalejte 125ml teplej vody.
Znova premiešajte a vytvorte mierne lepivé cesto.
Cesto premiešavajte rukou asi 10 minút .
Postupne prisypte zbytok múky, v prípade potreby i viac.
Výsledné cesto by malo byť hladké,vláčne a mäkké, možno aj troška lepivé.
Vytvarujte z neho bochník, ktorý premiestnite na plech vymazaný s olejom.

Bochník z ľahka prikryte naolejovanou potravinovou fóliou alebo mikroténovým sáčkom a nechajte kysnúť v teple 25-30min.pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.
Cesto nakoniec potrite zhora troškou vody a posypte hrubou soľou.
Najskôr pečte asi 10 minút na 220C,aby sa vytvoril kôrka, potom zmiernite výkon na 170C a pečte ďalších 30 minút.
Chlieb pre podávaním nechajte vychladnúť.

Tip: Chlieb sa hodík šalátom.
Cuketový chlieb môžete zakaždým obvzláštniť novou surovinou, napríklad šampiónmi, bylinkami , orechami alebo semienkami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Recept je z nedávneho čísla nemenovaného časopisu, veľmi príjemne ma prekvapili. Dobrú chuť :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Špaldové buchty či knedle | Cuketový chlieb | Tvarohový koláč / käsekuchen / ♥ ♥ ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Silvia N. (sivipupu) ID 141350, mimibazar.sk/sivipupu (17.7.2012, 16:39)
Verím,že Vám bude chutiť :) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (13.7.2012, 12:37)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika M. (monci81) ID 46679 (13.7.2012, 11:41)
uložené,už sa teším na vyskúšanie :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu