. .. .. .. .. .. .
. .

Ryžová detoxikačná kúra - RECEPT 4722

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DIETY

ID 5882 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)


Ryžová detoxikačná kúra


[ recept č. 4722 zo dňa  ]


Ryžová detoxikačná kúra


POTREBNÉ PRÍSADY

Ryža Natural - zelenina - strukoviny - soľ, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Túto dietu som odkukala z jedného časopisu a sama som ju vyskúšala. Zabezpečí skvelú očistu tela, čo sa prejaví na krásnej pleti, zlepšenom trávení a pár kilách dole.
1.-3. deň: 3 x denne zjesť uvarenú ryžu Natural bez soli, piť veľa vody, prípadne bylinkový čistiaci čaj (harmanček). Kto je silne závislý na káve, môže ju nahradiť zeleným nesladeným čajom.
4.-6. deň: Ryžu je už možné variť v osolenej vode s troškou prelisovaného cesnaku. Zároveň je možné zjesť krátko povarenú zeleninu, napr. mrkvu, kaleráb, brokolicu, karfiol, a pod. Zelenina nesmie presiahnuť 1/4 objemu ryže.
7.-9. deň: K jedlu môžme pridať uvarené strukoviny.
10.-12. deň: Môžme jesť už aj malý šalát zo surovej zeleniny pokvapkaný olivovým olejom.
13.-15. deň: Môžme jesť všetko okrem mäsa a mliečnych výrobkov.

Vydržať to bolo hrozne ťažké, preto sme túto kúru držali s mužom spolu. Ale stálo to za to!

Neuvádzam recept v plnom znení, ale ak máte záujem, pozrite si, prosím, komentáre a tam dievčatá vložili rôzne linky a zaujímavé info - ďakujem!!!
<< SKOROCELOVÝ SIRUP OD KAŠĽA | Ryžová detoxikačná kúra | Placky z kuracích prsičiek >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Michal K. (Linear) ID 246682 (14.11.2015, 12:48)
Ak Vás zaujíma ryžová diéta, zaujímavosti o nej si môžete prečítať aj tu http://www.tabletky-na-chudnutie.sk/ryzova-dieta/
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (6.5.2010, 10:22)
*-) ak sa zdravo stravujeme asi nepotrebujeme takúto kúru :^)
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (Ingagrad) ID 69875, mimibazar.sk/ingagrad (11.7.2012, 18:42)
Ja sa zdravo stravujem uz od svojich 16 rokov, teraz mam 38 rokov, ale nedovolim si tvrdit, ze nemam v tele ziadne nanosy, pri dnesnych vyrobkoch, to ani nie je mozne. Dlhe roky /22 rokov/ nejem bravcove a hovadzie maso, ani ziadne vyrobky z nich, nekonzumujem biely cukor, pijem iba cistu vodu. Som zastancom strednej cesty, takze v lete si dam pohar piva, vinka. Varim iba domacu stravu, nikdy ziadne polotovary /kvoli tej chemii, co tam natrieskaju/, ale rozhodla som sa skusit ryzovu kuru kvoli detoxikacii. Uz som ju raz drzala 2 tyzdne a citila som sa fantasticky, aj som vyzerala vynikajuco /plet, vlasy/, keby som nemusela vyvarat kazdy den mojim dvom malym detom, tak urcite vydrzim do konca. Tak mi drzte palce, zajtra zacinam, aj ked dnes bol nov mesiaca, nevadi, hlavne, ze mam chut ist do toho, Inga :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Mária H. (hattasova) ID 113308 (6.5.2010, 9:40)
Moja mama vďaka tejto diéte schudla 25 kg a prišla o žlčník, následne po operácií pribrala 40 kg naspäť...
ODPOVEDAŤ
Mária M. (sarti26) ID 36635 (14.12.2008, 17:10)
no ja som tuto dietu vyskusala a po 20 dnoch som zistila, ze vlastne uplne cely 30 rocny zivot trpim. zistila som co je to nebolenie brucha, lebo stale ma presviedcali, ze mam nizky prach bolesti a podobne hovadiny. nakoniec moju doktorku napadlo, ze mi da urobit testy na celiakiu a HOP. Bola diagnoza. schudla som 12 kg postupne za 3 roky bezlepkovej diety, mam sa ovela lepsie a nebyt ryzovej diety mozno na to ani nepridem. tolko skusenost.....
maja
ODPOVEDAŤ
Viera F. (Fafav) ID 30923 (3.5.2008, 19:09)
Áno, celá očistná kúra je na eutrofii.sk - ja som ju tento rok držala celých 36 dní, dá sa povedať, že skoro celú úplne poctivo. Neschudla som príliš /skôr málo/, ale ja ani netrpím nadváhou, zato som sa cítila veľmi dobre, ľahšie, ťažko opísať ten stav. Podľa vlastných skúseností môžem povedať, že pre mňa bolo najhorších prvých 9 dní, kedy sa jedla ryža nesolená a ničím nedochutená. Ja inak ryžu Natural jem už dávno, biela nám doma ani nechutí. Keď začnete so zeleninkou a lúšteninami, tak je to vlastne úplne super. Pila som zelený čaj varený v pramenitej vode. Tento rok sa mienim ku kúre ešte raz vrátiť.
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (6.4.2008, 21:10)
Ja som si tuto skratenu verziu ocistnej kury urobila minuly rok na jar a teraz sa na nu chystam znovu. Neschudla som prilis - 2 kg (ale zase som nemala ani nadvahu), ale fakt sa mi precistili creva a citila som sa vyborne. Skutocna ryzova detoxikacna kura trva 40 dni (ak si dobre pamatam), ale na tu som uz nenabrala odvahu. Inak - Silvika tu neuvadza presny rozpis, ako by sa to malo dodrziavat. Ja viem tak (aj som to tak robila), ze na ranajky a olovrant sa moze napr. aj kusok celozrnneho chleba a ovocie, takze urcite ziadne mineraly, alebo vitaminy nechybaju. A samozrejme treba dodrziavat pitny rezim (este v hojnejsej miere ako obycajne). Ak mal niekto pri tejto kure bolesti hlavy, alebo krce v lytkach (ktore su mimochodom znakom dehydratacie), tak nastopro to robil velmi diletantsky a nespravne. Na nete je kopec stranok, kde je podrobne popisana aj skratena aj 40 dnova plna verzia tejto diety - staci vygooglovat.
Apropo - nazor, ze cim sa to ludia napchavaju, ked sa potrebuju ocistovat je podla mna uplne scestny. Kazdy, kto sa stravuje normalne (cize si z casu na cas da aj nieco nie celkom zdrave - myslim, ze takych je nas vacsina), urcite po urcitej dobe potrebuje ocistit :-$.
Ja som tuto kuru zvladla celkom v pohode, akurat cez vikendy mi bolo tazsie, ked som varila pre zbytok rodiny normalnu stravu a sebe ryzu :-D....
A ESTE!!! Je velmi dolezite konzumovat ryzu NELUPANU! Normalna, biela ryza vas neprecisti. A treba ju vediet pripravit. Mne chutila viac ako biela ryza, ma orieskovu prichut :-P. Ale je pravda, ze ku koncu som sa uz strasne tesila na kusok sunky :-D....
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (6.4.2008, 16:59)
moja kolegyňa-perfekcionistka ju držala, schudla nejaké 4 kg, totálne vyplavila minerály a vitamíny z tela takže kŕče v lýtkach boli na dennom poriadku , bolesti hlavy ani nerátam +o(
inak nerozumiem, aká očista, kua to čo tlačia do seba tí ľudia celý rok???? sa tlačia donaldami a kolou? sú zaštopovaní až po krk klobásami a bielym chlebom, keď potrebujú takto drasticky čistiť telo? 8-| +o(
ak má niekto zdravotné problémy, o.k., ale zdravý človek???? 8-| :^) *-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (viva041) ID 34768 (3.4.2008, 19:11)
môj manžel držal túto ryžovú diétu.prvé tri dni ju jedol a tak sa mu zhnusila že potom nejedol vôbec.na deviaty den uz odpadával.šef v robote mu povedal ze buď bude jesť, alebo nech nechodí o roboty vôbec. takže diéta je super.
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (4.4.2008, 12:03)
fajn, aj to je nazor... ale ked nejedol vobec, tak vlastne nedodrziaval tuto ocistnu kuru, ale drzal totalnu hladovku a ta nie je v tomto navode. inak kazdy by si mal predtym zvazit, ci do toho ide alebo nie. hlavne ked chodi do prace a potrebuje velky prijem energie. su aj menej drasticke sposoby. kdesi som citala, ze ivana christova to svojho casu vydrzala len o suchej ryzi 32 dni bez akejkolvek zeleniny. takze da sa.
ODPOVEDAŤ
Dana Č. (Nemo*07) ID 24025, mimibazar.sk/nemo-07 (4.4.2008, 13:34)
:-o :-o :-o klobúk dolu pred každým kto to vydrží, ja bohužiaľ nemám takú pevnú vôľu, radšej striedmo všetko a cvičiť. 32 dní? A nezačala potom (pri tom) piť? :-#. V budúcom živote budem chlap a nebudem sa trápiť špekmi ;-) . (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (6.4.2008, 15:18)
hehe, to netusim, ci nezacala pit :-D :-D :-D ale tvrdila, ze po tom schudla az 9 kg a nadherne sa jej vycistila plet... no ja priznavam, ze o suchej ryzi som to ledva vydrzala 2 dni, na 3. den sme uz museli jest aj trosku zeleniny a potom to uz bolo v pohode. po celej kure zrazu vsetko chutilo tak intenzivne... ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (3.4.2008, 19:46)
Ja mám túto očistnú kúru, ktorá sa robí ale v 4 etapách po 9 dňoch. A nielenže čistí organizmus od toxínov, zároveň napomáha k zlepšeniu ekzémov, kožných a črevných ochorení. Je to celé ťažké, ja začínam od zajtra, dostala som celý rozpis od kamaráta, ktorý si takto liečil dermatitídu-atop.ekzém. Celé to vzniklo v taoistickom učení. :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (Katka53) ID 71007 (22.11.2010, 10:09)
Katka,
mozem Vas poprosit tiez o zaslanie tej kury na polakova.k@post.sk.
Dakujem (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Daša P. (Dada31) ID 20837, mimibazar.sk/dada31 (21.11.2010, 21:36)
fakt to pomáha *-)
ODPOVEDAŤ
Daša P. (Dada31) ID 20837, mimibazar.sk/dada31 (21.11.2010, 21:34)
Ahoj Katka, prosím ťa mohla by si mi zaslať rozpísanú očistnú kúru na dadapolakovic@gmail.com

Hľadám niečo pre otca, keďže má problémy s pečeňou a dr. mu kázal poriadne očistiť organizmus :-S
na internete je toho veľa, len ja by som potrebovala presný rozpis deň po dni.

Ďakujem Dada
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (22.11.2010, 9:35)
Dadi, písala som pánovi, ktorý to robil, nakoľko má atopický ekzém a zmierňuje si ho práve touto kúrou. Od neho som to mala, nakoľko ma môj starý počítač nechal v štichu, stratila som všetko, čo som v ňo mala.
Keď mi to pošle, tak Ti to odošlem na mail (hello)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (6.5.2010, 10:24)
Katka,
môžem poprosiť poslať mailom tú očistnú kúru? Ďakujem.

Hela
hbencova@cjz.sk
ODPOVEDAŤ
marta i. (Tatranka8) ID 45017 (3.5.2008, 18:19)
Katka,ja by som od pondelka chcela začať s touto očistnou kúrou,ale chcela by som vedieť ako ste to zvládli a a či sa tých 36 dní naozaj dá vydržať a koľko ste pri nej schudli.Dakujem.Marta
ODPOVEDAŤ
Wiki K. (Wiki) ID 528 (4.4.2008, 13:06)
Katka, prosim Vas mohli by ste mi ten rozpis poslat, alebo zverejnit na nete. Vopred dakujem.
Zuzana
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (4.4.2008, 12:49)
mozte dat ten rozpis na net?
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.4.2008, 16:35)
Neviem ako to mám dať, to je cez 5 strán ja to mám v maile. Neviem, či sa to dá. Ak mi napíšete, rada ho prepošlem KATKA
ODPOVEDAŤ
Paulina P. (nikky) ID 22669 (6.4.2008, 16:53)
Dobry den, aj ja by som mala zaujem o rozpis ocistnej kury. Vopred dakujem Paula.
ODPOVEDAŤ
Silvia H. (siala) ID 42138 (9.4.2008, 13:22)
Ahojte, vidím, že je tu záujem o detoxikačnú ryžovú kúru, myslím že všetko a ešte viac sa dozviete na stránke www.eutrofia.sk
ODPOVEDAŤ
Eva T. (volcanic) ID 33603, mimibazar.sk/volcanic (12.4.2008, 22:36)
dakujem za skvelý tip....určite ju budem praktizovať,ale "bohužiaľ" nemôžem s nou začať teraz ( a to som sa celkom navnadila) ;-) ....budem s nou musieť počkať, keďže ešte kojím moju 14mesačnú dcérku.... :-$ :-P (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu