. .. .. .. .. .. .
. .

Šťavnaté pečené karé (krkovička) na horčici - RECEPT 46636

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov)


Šťavnaté pečené karé (krkovička) na horčici


[ recept č. 46636 zo dňa  ]


Šťavnaté pečené karé (krkovička) na horčici


POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé bez kosti (alebo krkovička), plnotučná horčica, cibuľa, cesnak, korenie (mleté čierne, paprika, gyros alebo iné), soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchý :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Karé si nakrájame na plátky, trošku naklepeme a okoreníme (pre zjednodušenie si zvyknem namiešať zmes soľ, mleté čierne korenie, paprika a čokoľvek, čo mi príde pod ruku, napr. gyros alebo grilovacie alebo žiadne okrem čierneho a papriky a touto zmesou mäso posypem naraz,nemusím brať do ruky osobitne všetky korenia). Okorenené mäso potrieme z jednej strany plnotučnou horčicou a na rozpálenom oleji krátko opečieme, najprv horčicovú stranu, potom tú druhú. Pozor, prská to. Opečené mäso ukladáme na hlboký pekáč (kľudne na seba aj 2 vrstvy). Na mäso v pekáči poukladáme plátky cibule a cesnaku. V teplej vode si rozmiešame horčicu a soľ (na asi 1kg mäsa som dala približne 3 PL horčice a asi 1 ČL soli), zalejeme mäso, prikryjeme vrchnákom alebo alobalom a dáme do vyhriatej rúry piecť. Pečieme asi hodinu a pol, počas pečenia môžeme skontrolovať, či netreba doliať vodu, príp. ochutnať a dochutiť soľou alebo horčicou. Podávame s ryžou, zemiakmi, chlebom....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šťavnaté francúzke zemiaky. | Šťavnaté pečené karé (krkovička) na horčici | Mrkvový perkelt / podľa : A. Mačingovej / ♥ ♥ ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
zuzana l. (šena) ID 153370 (31.1.2014, 13:35)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (15.11.2013, 18:58)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.11.2013, 8:42)
(L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.11.2013, 16:40)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.11.2013, 8:42)
(L)
ODPOVEDAŤ
Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (15.11.2013, 14:21)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (16.4.2013, 22:05)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.6.2013, 8:29)
(L)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (Evka111) ID 176539 (16.4.2013, 21:54)
(Y) :-) (Y) :-) (Y) (Y) :-) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.6.2013, 8:29)
(L)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (16.4.2013, 21:03)
Dobré mäsko, len ja som papriku pridala rovno pri pečení do hrnca a dala som skoro 1 čl. Bolo to priveľa. Horčicu vôbec nebolo cítiť a to som dala celých 200 g. Mala som skôr taký paprikáš s neindentifikovateľnou príchuťou *-) *-)
Manžel sa nesťažoval, ale krkovičku na horčici urobím asi s kyslými uhorkami, tak ako vždy. S paprikou to skúsim znova ale so smotanou...ale ďakujem za inšpiráciu...aj tak to bolo dobré (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.4.2013, 21:14)
papriku priamo do hrnca pri opekani by som nedavala,aby nezhorkla. len jemne posypat maso. a horcice si dala naozaj vela, zvlastne,ze ju nebolo citit. ja som len maso potrela z jednej strany a do omacky som dala mozno 3 lyzice, nie viac. ono to tu spravnu chut dostane prave pri opekani tej horcice. co uz, nie vsetko sa podari podla nasich predstav,ale som rada,ze si vyskusala :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (4.12.2012, 13:08)
vynikajuci recept, trochu som si to upravila podla seba ale dakujem za skvelu inspiraciu. bolo to skvele
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.12.2012, 18:59)
Katka, tesim sa velmi, ze si sa inspirovala (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (lotee) ID 91215 (3.9.2012, 15:16)
asi som
to prehnala s horcicou... :-$
ODPOVEDAŤ
Marcela P. (marca) ID 20095 (8.6.2012, 15:58)
Super papaníčko akurát sme si na ňom pochutnali (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.6.2012, 5:14)
:-) tak to ma velmi tesi, Marcelka. dakujem za vyskusanie a za avizo (L)
ODPOVEDAŤ
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (7.5.2012, 9:48)
(clamp) Janik, mnamka velkaaaa |:o) (K)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.5.2012, 14:52)
:-) tesim sa, u nas velmi chutilo :-p
ODPOVEDAŤ
Darina K. (dardela) ID 180972 (3.4.2012, 9:53)
Paraaada :) dnes večer upečiem, veľmi sa teším (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.4.2012, 22:03)
(L) tak verim, ze sa masko podarilo a hlavne, ze chutilo. dakujem za vyskusanie (L)
ODPOVEDAŤ
Darina K. (dardela) ID 180972 (5.4.2012, 8:41)
Tak ja som použila krkovičku namiesto karé, musím povedať, že paráda, rozpadávalo sa na vidličke, no a chuťovo, hotová fantázia |:o) (clamp) ďakujem za skvelý receptík (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.4.2012, 16:13)
:-) super,tesim sa velmi, ze si spokojna. s krkovickou to bolo asi este stavnatejsie ako s kare, ze? (L)
ODPOVEDAŤ
Darina K. (dardela) ID 180972 (9.4.2012, 19:19)
asi áno, karé je predsa trocha suchšie mäsko.... (D)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (12.3.2012, 19:24)
:-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.3.2012, 19:44)
(L)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (12.3.2012, 17:48)
Janík, toto sú mäska, ktoré hádam každý ľubí (Y) u nás vždy vítané (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.3.2012, 19:44)
ej veru, vdacne jedlo pre kazdeho :-p (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.3.2012, 14:01)
robím podobne, ale v tlakovom hrnci :-), a teda vlastne dusím a nepečiem :-) |:o)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.3.2012, 19:44)
tiez robievame dusene v tlakaci, bravcove alebo hovadzie http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14750&user=61360, ale tentoraz sa mi zachcelo peceneho ,-) fajnove bolo tiez :-p
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu