. .. .. .. .. .. .
. .

Hustá paradajková s pestom - RECEPT 46234

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 229310 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Hustá paradajková s pestom


[ recept č. 46234 zo dňa  ]


Hustá paradajková s pestom


POTREBNÉ PRÍSADY

väčší paradajkový pretlak (kupujem ten v Lidl v červenej plechovke) + soľ + kryštálový cukor + svieže paradajky + pasírované paradajky (kupujem tie v modrej krabice v Lidl) + pesto (po všetkých odskúšaných som verná tomu v malom poháriku v Lidl) + bobkový list + olivový olej + mleté čierne korenie + oregano + bazalka + múka + tvrdý syr + na ozdobu môže byť kyslá smotana a petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

- na olivovom oleji opražíme múku a urobíme svetlejšiu zápražku
- keď je múka mierne ružová, prilejeme vodu
- osolíme, okoreníme, ocukríme, vhodíme bobkový list a necháme zovrieť
- povaríme 10 minút
- paradajky obaríme horúcou vodou, ošúpeme a nakrájame na kocky
- dáme variť do ochutenej vody a varíme aspoň hodinu
- vlejeme pasírované paradajky a pretlak
- posypeme oregánom a bazalkou a pridáme asi 2 ČL pesta
- vyberieme bobkové listy a ponorným mixérom rozmixujeme


Najčastejšie podávame u nás doma posypané strúhaným syrom (milujeme, keď sa tak poriadne "ťahá" :) a robíme to tak, že do misky dáme trochu polievky vriacej podotýkam, do toho syr nastuhaný nadvojako - aj na najmenšom aj na slzičkovom strúhadle: z toho v)čšieho sa urobia také krásne mäkké horúce syrové guličky, a opäť zalejeme polievkou a poriadne premiešame lyžicou), alebo kôpkou kyslej smotany a posypané vňaťkou, príp. dávame aj cestovinky (používame do paradajkovej písmenká alebo maličké mašličky) alebo závarku hrášok či krutónky
<< Knihy pre právnika | Hustá paradajková s pestom | Apple Pie :) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu