. .. .. .. .. .. .
. .

Parížan s neuveriteľne lahodným parížskym krémom - RECEPT 4594

Slávka K. (slavenka) ID 760
.
mimibazar.sk/slavenka
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.8.2005
Naposledy: 22.3.2020 15:58
Aktualizácia: 19.3.2015 14:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 35
RODINNÉ FOTOGRAFIE 143
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 168
NÁVODY 2

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)


Parížan s neuveriteľne lahodným parížskym krémom


[ recept č. 4594 zo dňa  ]


Parížan s neuveriteľne lahodným parížskym krémom


POTREBNÉ PRÍSADY

Zatiaľ je obrázok len ilustracny....budem ho robiť až koncom apríla na narodky....CESTO: 9 vajec, 250g kryštálového cukru, 150g hladkej múky, 100g oleja, 70g kakaa ******PARÍŽSKY KRÉM: 140g kryštálového cukru, 100g masla, 200g čokolády, 100g kakaa, 0,5 l smotany 33%

POSTUP PRÍPRAVY

Fantastický koláč....pripomína mi detstvo a teraz som ho našla v receptoch mojej mamky.....
1. Žĺtka šľháme s cukrom do peny.
2. Pridáme olej, múku zmešanú s kakaom, vyšľahané bielka. Rozotrieme na plech.
3. Pečieme v mierne vyhratej rúre.
4. KRÉM: Všetky suroviny varíme asi 3 minúty.
5. Po uvaraní necháme vychladnúť na celú noc.
6. Ráno vyšľaháme do peny (ako šľahačku).
7. Upečený korpus rozrežeme na 3 časti po dĺžke. Všetky natierame krémom a vrch ozdobíme. Posypeme čokoládovou ryžou alebo mletými orechami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

žĺtky s cukrom
do bohatej peny vlejeme olej - otáčky dáme na minumum
múku som zmiešala s preosiatym kakaom a po lyžičkách pridávala do žĺtok
vznikla hustá hmota
do nej vmiešate sneh z bielkov - treba dlhšie miešať, lebo je to hustejšie
šup s tým na plech ...vymastila som ho olejom a na olej som položila papier na pečenie
piekla som na 190st. cca 20-25min
Peciem na etapy...takze dalsie pridam zajtra...
všetky suroviny na parížsky krém si dáme do kastrólika
ako posledné pridáme kakao a rozhabarkujeme ho....
za stáleho miešania na miernom ohni rozpustíme a krátko (3min) povaríme masu... tú necháme ochladiť a cez noc ju dáme do chladničky....
na druhý deň masu vyšľaháme .... je to husté voňavé a chutné ( kto miluju horkú čokoládu... :)
vznikne fantastický krém....
ponatierame pláty....
ozdobíme....
krájame


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Citrónové - limetkové rezy | Parížan s neuveriteľne lahodným parížskym krémom | Cesto na domácu štrúdľu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.9.2014, 16:56)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (kadulka) ID 44899, mimibazar.sk/kadulka (2.9.2014, 19:31)
baby, chcela by som spraviť nejaký ovocný krém ale taký šlahačkový. môžem ho spraviť tak ako ten parížsky krém? že dám ovocie,šlahačku, uvarím, dám vychladnúť a potom vyšlahám? raz som už taký robila ale sa nedal vyšlahať tak neviem či som dala veľa ovocia alebo či sa to nedá vôbec?
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (2.9.2014, 22:23)
myslím, neskúšala som to síce, ale s ovocím sa to predsa nedá vyšľahať. robila som už tortu s parížskym krémom aj s ovocím, ale ukladala som kúsky broskýň (kompót) na krém...
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (Tincek) ID 32088 (27.2.2013, 11:36)
Ahojky, ten parižsky krem treba nechať zovrieť a tak variť 3 minútky? (Y)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (2.3.2013, 19:19)
ahoj, áno :) (X)
ODPOVEDAŤ
Martina Č. (Berka7) ID 158121 (29.11.2011, 9:25)
ahojte pekarky. prosim vas poradte co mam robit, vcera som uvarila krem podla navodu, dnes rano som ho vytiahla z chladnicky, ze hi idem vyslahat, ale je tak husty (tvrdy), ze sa don ani varecha neda dat. . .pomoooooc. mozem to trochu zohriat a potom vyslahat? dakujem za radu.
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (30.11.2011, 21:46)
Martinka, len ho nechaj postát v teple a potom šľahaj.... on je taký skoro tvrdý - o to lepsie drzi :)
ODPOVEDAŤ
Janka B. (janulaus) ID 158987 (26.7.2010, 13:11)
Skúšala som tento recept a neviem prečo, ale sa mi krém po vyšľahaní zrazil. :´(
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.7.2010, 13:31)
je mozne,ze sa preslahal :-(
ODPOVEDAŤ
marta s. (skalička) ID 51393 (29.1.2010, 9:47)
Mňam dala by som si (C) (C)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (29.1.2010, 16:41)
aj ja... ale moje tukove vankusiky su uz preplnene ;-) (H) :-$ (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina G. (feedorka) ID 35909 (28.1.2010, 22:05)
tak som práve dovarila krém ^o), no to som zvedavá, čo z toho zajtra bude :^), robím synovi tortu, tak dúfam, že (jidlo) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (29.1.2010, 9:38)
myslim, ze budete ... (jidlo) (jidlo) (jidlo) drzim palce (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (esi) ID 32080 (16.8.2008, 18:53)
Všetko chápem, určite je výborný, ale jedno neviem, prečo vymastíš plech olejom a na to dávaš papier na pečenie. Má to nejaký dôvod ???
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (23.8.2008, 12:59)
Ano, ma :) papier sa nesmýka pri liati cesta a potom ide lepsie dole - ked je upečený :-p
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.1.2010, 22:06)
Slavka,staci trosku vody, potom netreba plech vobec umyvat :-$
ODPOVEDAŤ
Valéria R. (Valuska) ID 19011, mimibazar.sk/valuska (16.8.2008, 17:25)
Uvariť dám do šlahačky aj maslo a cukor? Všetko pekne spolu?
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (23.8.2008, 12:59)
ano ano...vsettko pekne spolu (Y)
ODPOVEDAŤ
Zdenka M. (Zdenka3) ID 882, mimibazar.sk/zdenka3 (25.4.2008, 14:29)
poznam, poznam, davam do toriet, naozaj drahsi, ale stoji za to (clamp)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (25.4.2008, 17:22)
(Y) (Y) (L) (L) dava sa aj do budapeštianskeho rezu??? Poznas ho?? *-)
ODPOVEDAŤ
Maria L. (mery 1777) ID 7859, mimibazar.sk/mery1777 (25.4.2008, 13:16)
...tak toto si viem živo predstaviť tú božskú chuť čokoládového krému... (zajic) (zajic) ja nestíham už ani recepty vytláčať pri tolkých super receptoch. ;-) ;-) Tento určite vyskúšam (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (25.4.2008, 14:23)
Mária, robila som to prvýkrát a velmi som sa bala, aby sa mi nezrazil...ale podarilo sa...nie je to nárocné na prípravu...skor na cas a peniazky...ale stoji za to :-) :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (25.4.2008, 13:05)
Sviatok sa blíži...tak pridávam obrázky :-) Musím povedať, že krém je fantastický, aj keď drahší. (^)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu