Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 159 návštěvníkov)
Nutelové rezy
[ recept č. 45068 zo dňa 27.12.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 5 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, trošku oleja, 2 PL kakaa PLNKA: 6 dcl mlieka, 2 zlaté klasy, 200g nutely, 18 dkg kryštálového cukru, 15 dkg masla, 2 bal. BEBE tmavých keksov. ŠLAHAČKA: kryštálový cukor - 4 lyžice , mlieko - 3 dcl, 2 šľahačky v prášku
POSTUP PRÍPRAVY
Tento super zákusok som robila prvýkrát teraz na Vianoce. Inšpirovala ma ním Ivana H. (iwuskaaa), ktorej vďačím za poskytnutie receptu. Koláčik je výborný, vôbec nie je presladený /aspon podľa mna a v porovnaní podobného zákusku s názvom Kinder Bueno/, ani veľmi plnkový, ani suchý. Všetkým hosťom aj domácim veľmi chutil, takže odporúčam vyskúšať. Keďže som ho piekla v časovej tiesni, nestihla som fotit postup, ale je na prípravu veľmi jednoduchý, takže verím, že ho zvládnete aj bez fotografií. Doplnam rozmery plechu, na ktorom som koláčik piekla, nakoľko sa nato viacere v odkazoch pýtate cca 39 x 28 cm.
POSTUP: Deň vopred si pripravíme základ na karamelovú šľahačku a to nasledovne: 4 PL kryštálového cukru upálime na karamel, zalejeme mliekom - 3 dcl, necháme kým sa karamel úplne nerozpustí. Nezľaknite sa po zaliatí mliekom sa to všetko dá dokopy, ale masa sa pomaly pekne rozvarí. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Na druhý deň pridáme do karamelového mlieka 2 práškové šľahačky a do husta vyšľaháme.
Piškótové cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,pridáme cukor, žĺtky, kakao, trochu oleja a nakoniec vmiešame múku a prášok do pečiva. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupnoch na vymastenom a vysypanom plechu alebo papieri na pečenie.
Nutelová plnka: Z mlieka, cukru a zlatého klasu si uvaríme puding. Ešte do horúceho pridáme nutelu. Necháme vychladnúť a potom pridáme maslo.
Na upečené cesto natrieme 1/2 plnky, poukladáme BEBE keksy a na ne druhú 1/2 plnky. Na plnku navrstvíme šľahačku a dozdobíme grankom, čokoládou a pod. Odložíme na pár hodín do chladu, aby nám zmakli keksíky. Prípadne ich môžme pri príprave koláčika namáčať do teplého mliečka čím postup urýchlime.
Dobrú chuť :) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Tip od nikid7 pre tie z vás, ktoré uprednostňujete klasickú šľahačku pred práškovou, je možné urobiť šľahačku aj z nej a to nasledovne: skaramelizovaný cukor zalejete dvoma 33 % šľahačkovými smotanami a necháte variť kým sa karamel nerozpustí. Necháte vychladnúť a odložíte do ďalšieho dna do chladničky. Na druhý deň vyšľaháte spolu so stužovačmi dohusta a natierate na krém.
Tip od MMZMTM - koláčik sa dá vylepšiť aj tak, že na krém pridáte nakrájané kolieska banánu a potom navrstvíte šľahačku |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Ivana H. (iwuskaaa) ID 32507 (16.12.2012, 14:42) |
Opäť sa ide u nás piecť tento koláčik na Vianoceeeee |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (16.12.2012, 17:42) |
Ivka, aj ja som na vážkach že čo, tento je určite jeden z favoritov |
ODPOVEDAŤ |
migu m. (migu) ID 36636 (28.11.2012, 18:52) |
Zdenka, bude dost toho nuteloveho kremu na rozmer plechu, ktory si napisala ? Mne sa javi, ze ho bude malo... |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (29.11.2012, 10:18) |
ahojko, koláčik som robila viackrát na tomto jednom plechu a dávka vždy postačovala, a myslím že viacej ani netreba aby nebol príliš sladký, ale je to na tebe. Budem rada ked potom napíšeš ako si to poriešila a či chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| | migu m. (migu) ID 36636 (30.11.2012, 8:56) |
Zdenka, plnky nakoniec bolo dosť Nabudúce však dám do plnky aj do šľahačky menej cukru... Pekný deň ! |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (30.11.2012, 10:52) |
dakujem za komentar, som rada, ze sa podaril |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andula098) ID 73898 (20.11.2012, 17:42) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Judita K. (Judka) ID 3814, mimibazar.sk/judka (3.11.2012, 20:42) |
Včera som piekla na dnešnú oslavu koláčik chutil každému oceňujem nenáročnú a rýchlu prípravu u nás sa určite bude piecť častejšie |
ODPOVEDAŤ |
| adriana m. (adula75) ID 57756 (5.10.2012, 12:03) |
mňam to vyzerá prudko jedlé...určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Alexandra M. (fifr) ID 27412, mimibazar.sk/fifr (5.10.2012, 11:55) |
ahoj, prave robim rezy, inac moj prvy aky taky zakusok a pri tom zlatom klase , nestacil by napr. len 80g cukru ?ja som dala 4 vanilinove cukre...180 sa mi zda vela |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (5.10.2012, 18:56) |
ahoj, tak dufam ze sa podari..ja som robila podla receptu a nebol mi sladky, ale vsak skus co to spravi a potom sa ozvi ci chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| | | Alexandra M. (fifr) ID 27412, mimibazar.sk/fifr (6.10.2012, 8:57) |
bol aj tak dost sladky, nabuduce dam menej aj do toho mlieka (na karamel) a do zl.klasu 2 x 20g vanilin. na nasu chut to bude stacit ale inac chutil kazdemu od manzela az po mojich rodicov este vyskusam doniest svokre |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Alexandra M. (fifr) ID 27412, mimibazar.sk/fifr (7.10.2012, 13:34) |
svokra aj svagrina chvalili...som sa vytiahla ako ´gazdina |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (3.10.2012, 16:17) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (3.10.2012, 16:11) |
mnam,mnam..dobrucke..vyskusame!!!!!!!!!!!dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (upravené 3.10.2012, 9:27) |
mozu tam ist aj biele bebe?chcela by som taky farebnejsi.... |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (3.10.2012, 16:09) |
jasneee, dôležité je len aby tam nejaké boli |
ODPOVEDAŤ |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (19.4.2012, 19:45) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (19.4.2012, 18:03) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Monika S. (moniatko13) ID 173671 (19.4.2012, 16:53) |
mňam rezy veľmi,veľmi chutili..kolegyňa doniesla do prace moc som si pochutila(a to som neni na sladké) a veru o týždeň ho spravím aj ja..ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (19.4.2012, 17:25) |
dakujem za komentarik, som rada ze ste si pochutnali nech sa vydaria aj vam!!!! |
ODPOVEDAŤ |
petronela s. (petkamisko) ID 133606 (12.3.2012, 11:44) |
Ahojte... ja sa chcem opytat ci je potrebne robit tu slahacku den vopred, alebo staci ak mi dobre vychladne( par hodin v chladnicke)? pouzijem praskove slahacky.. kolacik vyzera uzasne |
ODPOVEDAŤ |
| Viola D. (violka60) ID 124062 (16.3.2012, 14:17) |
Doporučujem robiť minimálne 12hod. vopred,ale robila som z čerstvej šľahačky. Minulý víkend som bola mierne lenivá a 5hod. nestačilo Nestálo to v pozore, ale sa to poberalo kade - tade . Ale zjedli sme a bol na |
ODPOVEDAŤ |
| | | Ivana P. (Ivami12) ID 188358 (3.4.2012, 8:26) |
Ja som mala naponáhlo a robila som šľahačku v deň kedy aj koláčik... a použila som stužovače a bolo to skvostné ako stále.. ten koláč sa tuším ani pokaziť nemôže |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (3.4.2012, 9:04) |
Ivka, dakujeme za komentar aj skúsenosť. Teší ma vaša spokojnosť s koláčikom. U nás už má prednostné miesto pri pečení a nezaobídeme sa bez neho ani na veľkú noc Krásne sviatky prajem |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (12.3.2012, 14:03) |
toto vam bohuzial neviem poradit, ja sa pridrzam original postupu, čiže robim den vopred .. nech sa vam teda vydari a hlavne chuti |
ODPOVEDAŤ |
| | petronela s. (petkamisko) ID 133606 (16.3.2012, 14:03) |
No tak nakoniec som ho robila bez cakania, iba asi hodinu-dve bolo v chladnicke to mlieko a slahacka sa podarila a vlastne cely kolacik bol super. |
ODPOVEDAŤ |
Jana B. (jagula) ID 229658 (3.3.2012, 22:00) |
ja som ich robila svagrovi na narodeniny a mozem povedat ze zozali obrovsky uspech, vdaka za vyborny receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (3.3.2012, 22:04) |
aj ja dakujem za komentar, tesi ma vasa spokojnost |
ODPOVEDAŤ |
Božena Š. (Bodka17) ID 30385 (3.3.2012, 20:22) |
práve, že krém som mala dostatočne vychladený...schválne som si ho uvarila deň vopred...ale je pravda, že som použila heru, nie maslo...žeby to bolo tým ? |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (3.3.2012, 21:36) |
myslim, ze v tom by nemal byt problem, naozaj neviem co sa mohlo stat |
ODPOVEDAŤ |
| Tatiana H. (Tanja75) ID 150643 (3.3.2012, 9:25) |
fajnučký koláčik, všetci si pochutnali už ho mám zapísaný v svojich receptoch |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (3.3.2012, 13:08) |
dakujem za komentar, som rada, ze chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Božena Š. (Bodka17) ID 30385 (3.3.2012, 9:18) |
Poraďte prosím, prečo sa mi stále zráža krém, keď teplotu tuku a nutelovej plnky mám rovnakú a tuk pridávam po malých množstvách ????? |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (3.3.2012, 13:08) |
Krem ste si nechala uplne vychladit a az potom ste pridala maslo? |
ODPOVEDAŤ |
| Liana R. (liaro) ID 62105 (3.3.2012, 11:42) |
ja pridavam stale kasu do masla, nie naopak.Pouzivam prave maslo. |
ODPOVEDAŤ |
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (24.2.2012, 21:20) |
Fantasticky kolacik. Vsetkym chutil. Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (24.2.2012, 21:35) |
aj ja dakujem za komentar a tesi ma ze ste si pochutnali |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia S. (lucyncek) ID 6074 (13.2.2012, 16:34) |
Výborný koláčik robila som dcérke na oslavu a zožal veľký úspech ďakujeme za skvelý receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (13.2.2012, 16:36) |
Luci,dakujem za komentar, som rada že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |