. .. .. .. .. .. .
. .

Zamatové hovädzie... - RECEPT 4467

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Zamatové hovädzie...


[ recept č. 4467 zo dňa  ]


Zamatové hovädzie...


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovädzieho mäska /stehno/, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, plnotučná horčica, cibuľa, huby - čerstvé dubáky (alebo mrazené, ak nemáme, môžu byť šampiňóny - aj z konzervy). Ak máme zvyšok vína, piva alebo šampanského - stačí 0,5 dl, môžeme ním podliať mäsko - ale nemusí byť. Alkohol sa vyparí pri varení, takže sa nemusíme báť, že to budú papať aj detičky.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si nakrájame na rezne, oklepeme, narežeme na oboch koncoch, posolíme, okoreníme. Do taniera si nasypeme strúhanku a do každého rezníka ju jemne vklepeme prstami. Potom ich jemne natrieme plnotučnou horčicou, kto chce výraznejšiu a kyslejšiu chuť, môže jej dať viac. Na oleji každý rezník opečieme z oboch strán - odložíme do misy. Olej dolievame podľa potreby. Na zvyšnom oleji spražíme celú jednu cibuľu, podlejeme troškou vývaru alebo vodou, naukladáme mäsko, pridáme huby, dolejeme ešte do 3/4 obsahu vývarom alebo vodou a udusíme. V tlakovom stačí 15 min. - vypnúť a hotovo, v klasickom dlhšie, a zasa aj častejšie podlievať /pretože strúhanka dosť zahusťuje, aby to nechytilo). Nepotrebujeme už ničím zahusťovať.

Podávame ryžu, k nej oblohu. Výborne k tomu chutia aj zavárané hrušky, jablká. (Ryžu robím ju na dva spôsoby - v mikrovlnke, aj v elektrickej rúre - nelepí sa a nemusím sa ňou zaoberať - mám ju osobitne v receptoch.)
<< Bleskové cestoviny | Zamatové hovädzie... | Jablkové prstienky so škoricou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (4.2.2018, 10:55)
vyzera vyborne,vyskusame najblizsie...
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (4.2.2018, 8:38)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.3.2017, 9:01)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta R. (betuska22) ID 111902 (5.4.2011, 14:56)
mňamky mňamky super receptík práve som dovarila.......jednoduché a výborne
ODPOVEDAŤ
Marcela P. (marca) ID 20095 (8.2.2011, 16:52)
Fantastické mäsko ,super receptík (Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (1.12.2009, 17:04)
prave sa to vari ! Pre mojich rodicov, moj priatel nemusi velmi maso na stave, tak uvidime :-) vonia to neuveritelne ! (pl)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.12.2009, 8:07)
Anetka, ďakujem, dúfam, že vám chutilo (jidlo) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu