. .. .. .. .. .. .
. .

Výýborná kakaová marlenka - RECEPT 4463

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35030 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1066 návštěvníkov)


Výýborná kakaová marlenka


[ recept č. 4463 zo dňa  ]


Výýborná kakaová marlenka


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa. Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je konkrétne recept na kakaovú marlenku, ale dá sa ľahko zmeniť na karamelovú - do cesta nepridáte kakao a do krému dáte namiesto smotanovo-vanilkových pudingov karamelové,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode
Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med....
... a cukor.
Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny..
... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca
Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa.
Takáto hnedá pena.
Potom primiešame múku zmešanú s kakaom.
ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka.
Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo)
rozdelíme ho na 6 rovnakých častí.
Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka.
Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty.
Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť.
Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo....
... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko.
Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov...
... ktoré potom preosejeme cez vyváračku.
No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom.
Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí.
Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:)
posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.
Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne.
Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta k zajtrajším Natálkyným 2- narodeninám | Výýborná kakaová marlenka | Kokosový šišmiš >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
Katarina S. (Katkalika) ID 334713 (8.10.2021, 18:59)
Dobry den, velmi chutna marlenka. Robila som ju druhykrat. Chcem sa opytat ale na plnku. Ked som k vyslahanemu maslu a,salku pridala vychladnuty puding, nevedela som sa zbavit hrudiek z pudingu. Kedze bol vychladeny, zatuhnuty, logicky sa potrhal, pohrudkoval...plnka nebola pekna hladka..chutovo fajn, sem tam hrudky pudingu co sa pri jedeni s cestom strati, ale ja s tym nie som spokojna. Ako na to aby sa mi to nedialo?
ODPOVEDAŤ
Maja c. (macis) ID 63536 (24.10.2021, 9:03)
puding treba prešľahať mixérom pred tým, než ho pridáte k maslu :-$
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (1.11.2016, 17:03)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Patricia P. (patra24) ID 322507 (31.10.2016, 21:34)
Bol naozaj vyborny ale dost tazky (Y) :^) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta L. (nikca76) ID 233031 (22.10.2016, 15:15)
javascript :sm(´ :-$´)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (Bandurka61) ID 320970 (30.3.2016, 20:10)
piekla som ja asi 5 x, naposledy na veľkú noc, z vaľkania cesta som mala na bruchu svalovku, ale stálo tom za to , je úúúúúúchvatnýýýýý koláčik (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (11.12.2015, 20:35)
..po roku som robila znova :) dúfam, že bude taká božská ako vtedy :) malý zlepšovák: bochníček kt. už trošku odstál, lebo čakal kým na neho príde rad, šupnite pred vaľkaním na pár sekund do mikrovlnky :) znova ostane krásne vláčne. :) a do cesta som pridala šlahačkovú smotanu , tak aby bolo vláčne. Tak cca pol deci tušim.
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (Zutera) ID 263378 (22.11.2015, 9:26)
(Y) (Y) (Y) Tak mužů potvrdit že je opravdu výborná (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (26.6.2015, 21:48)
.. ooooo môj bože..moja kuchyňaaaaa! nekonečné..pracnéé.. /obtiažne odolateľné čo sa týka krému..mňam mňam (zip)/ .. konečne mám hotovo..som zvedavá na výsledok :)
ODPOVEDAŤ
martina k. (tinka :)) ID 158798 (23.5.2015, 20:00)
dnes som robila tento zakusok, no len taky maly zlepsovak - s cestom treba pracovat ked je teple inac je to velmi narocne na rozvalkanie (cinky) , ja som ho pred valkanim dala do mikrovlnky na 25-30sekund ked bolo horuce tak som hned zacala valkat slo to super rzchlo , cesto sa mi netrhalo (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (Kiowa) ID 305767 (4.4.2015, 10:43)
Super recept! (Y)
Ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať aj 2 pl smotany...
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (4.4.2015, 17:53)
my sme ho dnes prvy krat (zajic)a veru je velmi dobry, a s tou smotanou to nabuduce vyskušam aj ja (L) (L)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (3.4.2015, 20:03)
Tak aj ja som dnes marlenku robila po prvy krat, no celkom sa mi dobre robilo aj s cestom, je to podobne ako aj medove rezy, len nemam ju taku peknu ako tu na obrazku, a uvidime ako nam bude zajtra chutit ,-) (L) (zajic) (velikonoce19) (velikonoce19)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (31.3.2015, 20:05)
(velikonoce18) (velikonoce18) (velikonoce14)
ODPOVEDAŤ
Mariana B. (majoranka3) ID 308380 (21.12.2014, 16:23)
Ja mam tento recept od svagrinej ,mne sa vyborne robilo s cestou ale mozno je to tym ze som nedala vsetku muku do cesta ale cast som si odlozila na valkanie. :-)Nedavam klasike salko ale urobim si sama doma (wash)a to nasledovne 30dkg krystaloveho cukru a 6 dc mliecka samozrejme co najviac%.Z casti cukru si urobim karamel a do toho pridam mlieko a zbytok cukru a varim vo vyssom hrnci na malom plameni asi hodinku,ale uvarilo sa mi to aj za 3/4 ale aj za hodinu aj kus..vyskusajte...marlenka je skvela..akurat dnes som robila cesto.. (Y) (kolednici)nech nam chuti na Vianoce
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (27.12.2013, 8:54)
Predvčerom som robila tento koláč. Chutil výborne. Cesto sa mi nedalo vôbec zmiesiť. Bolo písané, že ak to nepôjde, treba pridať trochu mlieka/vody. Ja som pridala ďalšie vajce. Lepšie to držalo dokopy a vôbec sa netrhalo. Nabudúce dám rovno 3 vajcia. Všetkým chutila (L) (L) (L) až na to cesto, je to skvelý recept. A do krému som pridala karamelové salko. Netreba ho deň dopredu variť. (Y) Použila som z Poľska. S tatra karamelovým salkom nemám skúsenosti.
ODPOVEDAŤ
Adriana Š. (women) ID 53936 (27.12.2013, 13:02)
Ahoj , tento recept som piekla ,už toľko krát ..., tak pár mojich skúseností . veľmi záleží na múke - jednoznačne použijem len múku babičkina voľba /nie je to reklama ,ale raz som dala tesco múku a celé cesto som vyhodila ,vyskúšala som viac značiek/ Cesto sa musí váľkať ,keď je teplé , keď stuhne ,tak smola . hodím ho do mikrovlnky na zohriatie a potom vaľkám . Karamelové salko tatra kupujem tu a je super .
ODPOVEDAŤ
Margita K. (mici13) ID 23518 (6.12.2013, 13:05)
táto marlenka je neskutočne dobrááá, ale nikdy sa mi nedarí vyvaľkať cesto. musím ho po kúštičkoch lepiť na pech ako puzzle. Prosím poradíte mi, kde robím chybu? muku treba primiešať ešte do horúcej, hneď odstavenej peny a vypracovať ho? alebo počkať kým mierne vychladne a potom? prosíííím o radu, pomoc.
ODPOVEDAŤ
Renáta S. (gutta) ID 9597 (5.12.2013, 18:12)
Dobry den, chcem sa spytat.. robila som to prvy krat, vyslo mi to super..
Len ked som to robila po druhy krat, vobec sa mi nedalo pracovat s cestom..
akoze ani dokopy mi moc nechcelo ist..
neviete preco..robila som vsetko podla receptu.. zeby som dala vela jedlej sody..
hmm..viete mi poradit :^) :^)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (8.10.2013, 10:54)
Po skoro roku idem robiť zas, pretože sme sa jej prejedli. Mali sme ju skoro stále (zajic) synovec si vyžiadal, ale mne sa táák nechce ,-) ešte že som teraz doma a mám nato čas
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (13.9.2013, 23:45)
(Y)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (13.9.2013, 21:28)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Renáta S. (gutta) ID 9597 (10.9.2013, 20:54)
Dobrý večer :) Dneska som robila MARLENKU :-D
Nuž prvý poskup o cesto :) ten začiatok.. mi prihorelo :-p
Druhý pokus vyšiel |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Žiaľ, s cestom sa mi veľmi zle pracovalo..nuž ale nejako som to posplietala :-o
Bol asi hodinku v chladničke, ale už som nevydržala a musela som ochutnať..je výbornýý (clamp) (clamp) (clamp)
Len tá spodná piškota, nebola ešte mekká..ale hádam sa poppá |:o) |:o)
VÝBORNÝ RECEPT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (witch) (witch) (witch) (witch) (witch) (witch)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu