. .. .. .. .. .. .
. .

Medové rezy - RECEPT 42969

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 211366 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Medové rezy


[ recept č. 42969 zo dňa  ]


Medové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Medové pláty: 80 masla, 120 g cukru, 3 PL medu, 1 KL sódy bikarbony, 1 PL octu, 2 vajcia, perníkové korenie alebo škorica, 250 g polohrubej múky a 250 g hladkej múky. Plnka: 0,5 l mlieka, 1 zlatý klas, max 50 g cukru, 250 g masla (pravého) plus čokoládová poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

viď fotopostup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravíme si všetky potrebné prísady
maslo s cukrom a medom miešame nad parou
ja to robím nad parou takto
pridáme 2 vajcia a miešame nech z toho nemáme praženičku
1 KL sódy bikarbóny zmiešame s 1 PL octu v miske a vlejeme do cesta
môžeme pridať aj škoricový cukor (okrem perníkového korenia a škorice - max 1 KL, inak by to bolo horké)
a miešame o dušu cca ešte 5 minút, nech sa to nelepí ale nech to hustne
na doske (ja to robím na linke :-)) si zmiešame hladkú a polohrubú múku a vylejeme tam pripravenú medovú hmotu. Korigujte to nožom, nie rukou, je to veľmi horúce.
a rukami vymiesime takého pekné cestíčko
cesto si rozdelíme na 4 časti, lebo ideme piecť 4 medové pláty, ja si to odvážim celé a vydelím 4, vždy si to robím presne, nech nemám jeden plát tučný a jeden chudý.
podľa veľkosti plechu si vystrihnem rovnako veľký papier na pečenie
vyvaľkané cesto upravím nožom podľa veľkosti papiera a na valčeku prenesiem na papier a následne položím na opačnú stranu plechu. Moc sa "neodejem" s krajmi, lebo ich aj tak orežem keď je koláčik hotový :-D
takto to má byť na opačnej strane plechu na papieri. Postupne upečieme 4 pláty. Pečiem to pri 170 st asi 5 - 7 minút. Môže to ľahko prihorieť, treba to strážiť.
teraz zisťujem, že som úspešne neodfotila upečený plát medového cesta, nevadí :-) Medzi pečením plátov si pripravím z mlieka a zlatého klasu plnku.
ja keď to varím, nedávam tam cukor ale vanilkový dám
a uvarené ochladíme - musí to byť studené inak sa plnka nepodarí
pripravíme si maslo (82%) malo by byť troška zmäknuté
mixujeme a postupne pridávame vychladnutý uvarený zlatý klas (fakt po troškách, ak by sme to tam dali celé naraz tak sa to pekne nevymixuje a v plnke by boli kusy pudingu :-() nakoniec pridáme aj trocha práškového cukru ale raz som zabudla a tie rezy boli aj tak chutne.
a ideme do finále: prvý plát dáme na dno plechu a na ten plát natrieme polovicu plnky
na to položíme druhý plát a ten natrieme džemom. Ja som to natrela domácim marhuľovým ale rada používam aj kupovaný šípkový džem. Mal by to byť kyslý džem, nech nie je koláčik veľmi sladký. Dávam ho tam mále lebo jedna z mojich dcér to nemá rada, inak s tým vôbec nemusíte šetriť, kľudne toľko koľko je plnky dajte aj džemu.
na to položíme tretí plát a ten natrieme zvyšnou druhou polovičkou plnky.
nakoniec na to položíme posledný štvrtý plát a trošku pritlačíme rukami
vždy to zaťažím nejakou knihou a dám to chladničky stuhnúť. Musí to byť aspoň pol dňa v chladničke, inak to nezmäkne. Plnka musí do plátov pustiť trošku tuku.
uvaríme si čokoládovú polevu
natrieme na vrch koláčika a necháme stuhnúť aj čokoládku
Je to pracné a časovo dosť náročne, mám vždy kuchyňu ako po bombardovaní ale výsledok skutočne stojí za to. Krájajte horúcim nožom. Dobrú chuť gazdinky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kokosové plnené koláčiky... | Medové rezy | na krst pre Karolínku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (9.12.2012, 16:25)
Týmto koláčikom ste mi pripomenuli detstvo mamina ich zbožňuje (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Veronika Grebáčová (kvetka22) ID 1456, mimibazar.sk/kvetka (9.12.2012, 14:37)
Ahoj,chystám sa vyskúšať tento recept,chcela by som sa spytat, na aký veľký plech je jedna davna na jeden plat?
ODPOVEDAŤ
Jana C. (janica251) ID 82644 (4.11.2011, 20:59)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)tieto medové rezy mám veľmi rada (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)a super postup (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (29.9.2011, 0:47)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zuzannnna) ID 200604 (28.9.2011, 2:49)
(Y) :-p
ODPOVEDAŤ
Daniela S. (EmmaTessDad) ID 211366 (28.9.2011, 23:41)
(C)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (26.9.2011, 0:17)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Daniela S. (EmmaTessDad) ID 211366 (26.9.2011, 17:45)
:-) dakujem
ODPOVEDAŤ
František O. (ferino 59) ID 110959 (25.9.2011, 23:24)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Daniela S. (EmmaTessDad) ID 211366 (26.9.2011, 17:45)
dakujem som rada, ze sa Vam moj recept paci :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu