. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládové rizoto - RECEPT 42013

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Čokoládové rizoto


[ recept č. 42013 zo dňa  ]


Čokoládové rizoto


POTREBNÉ PRÍSADY

110 g tmavej 70 až 75% čokolády, 200 ml šľahačková smotana, pol litra mlieka, 170 g ryže Arborio alebo Carnaroli /na prípravu rizota/, 40 g trstinového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 150 stupňov, zapekaciu misu s objemom cca jeden a pol litra vymažeme maslom. Vložíme ju do rúry, aby sa ohrievala, kým si pripravíme rizoto. Šľahačkovú smotanu a mlieko vlejeme do hrnca, pridáme ryžu a cukor. Za stáleho miešania privedieme k varu. Čokoládu nalámeme na kúsky, keď zmes v hrnci začne vrieť, pridáme postupne 40 gramov čokolády a miešame, až kým sa nerozpustí. Zmes nalejeme do vyhriatej zapekacej misky, dáme ju do rúry na 20 minút. Potom ju vyberieme, rizoto premiešame a vrátime naspäť do rúry na ďalšiu cca štvrťhodinku. Povrch rizota posypeme zvyšnou čokoládou nalámanou na kúsky. Prikryjeme misu alobalom a necháme ju ešte na dve-tri minútky v rúre, aby sa kúsky čokolády roztiekli. Na záver prilejeme trošku smotany a zľahka zamiešame. Servírujeme ma predhriatych tanieroch, môžeme pridať aj šľahačku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tak tu je tá ryža Arborio od Lagris, čo som spomínala.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Chceescake | Čokoládové rizoto | Detská výživa z tekvice - jedinečná >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (22.9.2011, 8:04)
(zajic) (child1) (child1) (child1) (child1) neskutocna dobrota (Y) |:o) (clamp) konecne som sa vcera dokopala s malou dusickou spravit tuto mnamku - a 3 kusy doma (child9) (Z) (cinky) sa hadali, komu sa ujde posledna porcia (smich) (smich) (smich) (smich) u nas jednoznacne dvojnasobna porcia, aj ked toho bolo vela - im to nestacilo ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (jenkka) ID 10109 (17.8.2011, 14:43)
Ja sa chcem spytat, ze namiesko ten ryze som kupila ryzu parboiled a ta je dlhozrna ci by to islo aj s nou? CI radsej kupit druhu ryzu? :^) lebo mam strasnu chut na totu rizotko a po dlhej dobe sme sa dostali do mesta a ja som si v tej rychlosti pomylila ryze :-@ :´(
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (20.8.2011, 14:45)
Tá ryža o ktorej hovoríš má síce nepochybne viacej vitamínov a minerálov ako iné druhy ryže, vďaka špeciálnym technologickým postupom, ale obávam sa, že v tomto prípade by ryža Parboiled, čiže vaporizovaná - predparená ryža nebola šťastná volba. Inak výhodou, ale pri tomto recepte skôr nevýhodou tejto ryže totiž je, že po uvarení sa nelepí. Má takú skôr sypkú konzistenciu. Asi by bolo fakt lepšie skočiť do obchodu ešte raz a kúpiť tú správnu. Ak by si totiž rizoto spravila presa len z tejto, nemusela by si byť s výsledným efektom spokojná. Parboiled odlož na iné príležitosti, určite sa ešte zíde.
ODPOVEDAŤ
Jana K. (jenkka) ID 10109 (27.8.2011, 10:50)
Katarinka dakujem za vysvetlenie (Y) Neriskovala som to a tu ryzu som radsej odlozila a vcera kupila konecne tu pravu |:o) |:o) |:o) tak dneska idem skusit toto rizotko ,-)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (15.8.2011, 21:43)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (11.8.2011, 9:44)
super nápad, mňam (Y) (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (10.8.2011, 14:33)
:-o :-o (zajic) (zajic) toto ma laka velmi, decka by to urcite zmastili aaj s misou ,-) ,-) akurat sa chcem spytat na tu ryzu, kedze som total analfabet a okrem gulatozrnnej, dlhozrnnej a basmati inu nepoznam - kde ju kupim napr. v beznych sietach? dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (upravené 11.8.2011, 10:15)
kupujem túto ryžu bežne v Tescu alebo v Carrefoure v 500 gr vreckách, býva na nej aj napísané, že je na rizoto, pri recepte na čedarové rizoto mám fotku ako vyzerá balenie (hello)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (15.8.2011, 7:45)
(L) dakujem, zase som sa tu cosi naucila (Y) |:o) (F)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (10.8.2011, 20:26)
Sú to talianske druhy ryže, je to taká strednozrnná ryža, je o niečo okrúhlejšia a povedala by som, že šťavnatejšia ako dlhozrnná ryža. Používa sa aj do pudingov a iných krémových dezertov. Predáva sa v 1 kg alebo 500 g balení, napr. od značky Lagris za cca 1,69 EUR. Ja som Carnaroli kúpila v bio obchode, ale určite sa dá zohnať aj v bežnom supermarkete. Arborio sa hodí najmä preto lebo výborne vstrebáva vodu, po uvarení sa vytvorí taká kŕemovitá hmota.
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (15.8.2011, 7:44)
(L) (Y) dakujeeeeeeeeeeeeeeem za vyklad, uz si len napisat tahak a sup na nakup (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (10.8.2011, 13:55)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)to ke uuuuplne super..... (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu