. .. .. .. .. .. .
. .

DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY - RECEPT 41719

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 176582 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY


[ recept č. 41719 zo dňa  ]


DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY


POTREBNÉ PRÍSADY

Na buchtičky: 20 dl mlieka, 1 čl cukru, 20g kvasníc, 2 čl oleja, 2 žĺtky, 2 hrnčeky hladkej múky, Štipka soli, Maslo na vymastenie plechu Na puding: 0,7 l mlieka, Puding ľubovoľnej príchute (ja som na želanie brata použila karamelový), 2 bielka, 125 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby dáme mlieko s kvasnicami, vložíme do hrnčeka s teplou vodou a necháme dozrieť kvások. Potom pridáme žĺtky a vymiešame, aby tam neboli žlté bodky, nakoniec pridáme a rozmiešame olej. Do misy nasypeme múku, štipku soli a zmes, ktorú sme si spravili. Vymiešame a necháme asi 30 min kysnúť. Potom vypracujeme cesto, z ktorého si spravíme „šulčeky“, ktoré si nakrájame na kocky. Plech potrieme roztopeným maslom (ja ho zvyknem roztopiť v mikrovlnke) a začneme ukladať kocky, pričom potierame aj tie, hlavne z bokov, aby sa ľahko oddeľovali. Poukladané a potreté kocky necháme ešte trošku nakysnúť. Počas toho, ako kysnú, si môžete dať vyhriať rúru na 200°C. Pečieme asi 25-30 min, nemusia byť tmavé, stačí, že sú dozlatova upečené. Budú krásne chrumkavé. Medzitým, ako sa pečú buchtičky, si spravíme puding. V mlieku rozmiešame práškový puding s cukrom a za stáleho miešania varíme. Keď zovrie, necháme ešte asi minútku-dve variť a vypneme. Bude sa zdať redší, ale tak to má byť :) Vyšľaháme bielky s cukrom a dáme do nich asi dve polievkové lyžice uvareného pudingu a premiešame, aby sa sneh s pudingom nezrazil. Takto „oteplený“ sneh primiešame do pudingu, ktorý takto nebude ani príliš riedky, ani hustý a navyše keď zostane dlhšie stáť, nespraví sa na ňom „šupa“ a nestuhne. Prajem dobrú chuť ,)
<< Torta - jednoduchá a chutná | DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY | Tučniaci >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatka K. (zlatka666) ID 82709 (14.1.2014, 10:50)
20 dl mlieka??????????
ODPOVEDAŤ
Monika G. (monix666) ID 225505 (9.8.2012, 11:33)
..dakujeme krasne za skvely a jednoduchy recept..zozal u nas slavu..prvy krat robeny a hned je supre..dakujem este raz.. (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (25.1.2012, 15:57)
(mamca) moja mama ich robievala, teraz uz varim sama .... tak skusim, pripomeniem si detstvo (child6)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu