. .. .. .. .. .. .
. .

Carbonary - ako ich robím ja - RECEPT 3982

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 21449 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Carbonary - ako ich robím ja


[ recept č. 3982 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

špagety, oravská slaninka, cesnak, smotana na varenie (alebo kyslá smotana), vajíčka (1 ks na jednu osobu), parmezán, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. špagety (alebo iné cestoviny podľa chuti) uvaríme al dente
2. kým sa varia cestoviny, osmahneme na panvici na kocky pokrájanú oravskú slaninku, stlmíme plameň a pridáme niekoľko strúčikov nožom rozpučeného cesnaku (neskôr ho vyberieme) a necháme jemne smažiť so slaninkou. Oheň nesmie byť príliš prudký, cenak by zhorkol.
3. v miske rozšľaháme 2 celé vajíčka (ak varíme pre dve osoby), pridáme soľ, korenie, zalejeme smotanou na varenie (cca 3 dcl), pridáme na jemno postrúhaný parmezán (ja ho tam dávam veeľa, chutí nám to tak najviac) a všetko spolu zmiešame.
4. z panvice vyberieme cesnak a pridáme uvarené cestoviny ( najlepšie aj s trochou vody z varenia, nie však veľa, stačí tak 1,5 dcl), premiešame ich so slaninkou.
5. prilejeme prichystanú zmes smotany, vajíčka a parmezánu, premiešame a necháme len veľmi krátko ohriať, omáčka má ostať tekutá. Odstavíme z plameňa a ihneď podávame. Na vrch posypeme parmezánom.

Pozn: v čase tehotenstva som sa nechcela vzať tejto dobroty, tak som si recept trochu upravila: pridávam viac smotany a nechávam dlhšie prevrieť omáčku, aby sa vajíčka dobre uvarili. Omáčka je takto trochu hrčkavá, ale chuťovo je stále veľmi dobrá a navyše sa nemusíte báť slamonely.
<< Rebierko na pive | Carbonary - ako ich robím ja | Bravčové mäsko na šťave s ryžou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria R. (mena) ID 11292, mimibazar.sk/mena (13.2.2008, 12:34)
Vyzera to chutne,urcite vyskusam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zdenka N. (zedna) ID 21449, mimibazar.sk/zedna (13.2.2008, 21:32)
skutočne odporúčam, u nás sú to najobľúbenejšie cestoviny. (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu