. .. .. .. .. .. .
. .

Sypaný jablkový koláč - RECEPT 37872

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 137641 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)


Sypaný jablkový koláč


[ recept č. 37872 zo dňa  ]


Sypaný jablkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

• 2 poháre múka hladká • 2 poháre, detská krupica, alebo múka hrubá • 2 poháre cukor práškový • 1 ks prášok do pečiva • 1 ks cukor vanilkový • 2 kg jablká • 1 ks Her • tuk

POSTUP PRÍPRAVY

Používam 3 dl pohár. Všetky suroviny okrem jabĺk a Hery si zmiešame v jednej miske. Postrúhame si jablká, s ktorými nešetríme a ani ich nevymačkávame, lebo koláčik bude suchý.

Plech vymastíme tukom. Na pekáč rovnomerne vysypeme 2 poháre zmesi. Na túto zmes dáme polovicu jabĺk, aj so šťavou - jablká nežmýkať. Opäť vysypeme rovnomerne po celej ploche 2 poháre zmesi a dáme druhú polovicu jabĺk, ktoré zasypeme poslednými 2 pohármi zmesi. Jablká musia dôkladne zakryť múku, inak koláč bude suchý, preto ak vám jabĺčka zachýbajú, radšej si treba dostrúhať. Lenivosť sa nie vždy vypláca:-)
Typ pre vás: Sypkú zmes si rozdelím tak, aby stredná vrstva bola najtučnejšia a spodná zasa najtenšia... Z vlastnej skúsenosti viem, že ked dám spodnú vrstvu príliš hrubú, tak mi ňou jablčka neprejdu a je niekedy suchá... a stredná vrstva môže byť hrubšia, pretože saje vlhkosť aj zo spodných aj z vrchných jablk...

Na túto zmes postrúhame rovnomerne Heru a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja pečiem zo začiatku na 250°C a keď koláčik začne voňať, stiahnem na 160°-170°C a pomaly do zlatista dopečiem. Takto vyzerá koláčik po rozkrájaní:
<< Orechovo čokoládová pochúťka | Sypaný jablkový koláč | narodeniny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Hanka Z. (haha) ID 298, mimibazar.sk/haha (15.10.2012, 12:36)
super koláčik, mal u nás obrovský úspech, vďaka za receptík |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Elena L. (elenita66) ID 99877, mimibazar.sk/elenita66 (14.10.2012, 10:21)
Ahojte, chcem sa spýtať, na aký veľký plech zvyčajne robíte tento koláčik?
A tie strúhané jablká ničím nesladíte? Stačí na to ten cukor zo zmesi?
Díky.
ODPOVEDAŤ
Veronika Z. (veroninika) ID 206093 (13.10.2012, 14:42)
dnes opat tento skvely kolacik...najhorsie je to cistenie a struhanie jablk :-(
ODPOVEDAŤ
Veronika Z. (veroninika) ID 206093 (1.10.2012, 16:48)
famozny....robila som 1x ...ale od teraz ho budem robit castejsie, mnam |:o)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (13.8.2012, 16:24)
(Y) (jidlo) dopecene, okostovane (zajic) (hello), maslo som tiez rozdelila na vsetky vrstvy , chuti vyborne (Y)
ODPOVEDAŤ
Beáta H. (Bejča4) ID 207170 (31.3.2012, 17:22)
:-) :-) :-) (Y) (Y) (Y),výborný koláčik robievam ho....koláčik sa akurát pečie.....táááááá fantastická vôňa a chuť...mňam mňam....
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (21.2.2012, 22:17)
tento poznam, je vyborny... ja ho poznam trosku inak... davam obycajne 82% maslo 1 a pol... pol na spodok, pol na druhu vrstvu muky, pol na vrch... potom davam muku rovnomerne na vsetky vrstvy... nebude suchy... ale dakujem za pripomenutie, je velmi dobry (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana Š. (spera) ID 34127, mimibazar.sk/spera (21.2.2012, 22:13)
Vynikajuci kolac so super jednoduchou pripravou a chuti 100x lepsie ako klasicky jablcnik (clamp) (clamp) (clamp) Super recept, iny uz piect nebudem urcite. Ja zvyknem este jablka jemne posypat skoricou, ked vrstvim (Y) Vdaka za tento recept!!! (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu