. .. .. .. .. .. .
. .

Šalát z červenej repy - aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha pri delenej strave - RECEPT 36463

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ID 18244 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Šalát z červenej repy - aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha pri delenej strave


[ recept č. 36463 zo dňa  ]


Šalát z červenej repy - aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha pri delenej strave


POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mám z knižky od Mačingovej a je fantastický. Myslela som si, že červenú repu nikdy nebudem jesť, lebo tie sladko-kyslé nálevy ja vôbec nemusí, ale tento recept priam milujem. Keď si naberiem do polievkovej misky šalát a posypem syrom, iné už na večeru nepotrebujem. Budete potrebovať: 2 väčšie červené repy, 1 konzerva 300g hrášok+mrkva, 3-4 kyslé uhorky, olivový olej, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Červenú repu neošúpanú varíme vo vode 2 hodiny (ja varím v tlakovom hrnci 1/2 hodinu) do zmäknutia. Necháme vychladnúť. Ošúpeme a postrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme scedenú hráškovo-mrkvovú zmes a nahrubom postrúhané alebo na kocky pokrájané uhorky. Pridáme asi 50ml olivového oleja, soľ a korenie. Dobre premiešame a dáme do chladničky postáť. Podávame buď s nastrúhaným tvrdým syrom alebo uvareným vajíčkom ako jedno hlavné jedlo denne, alebo ako prílohu k mäsu. Je to výýýýbornééééééééééééééé
<< Na veľkú rodinnú oslavu | Šalát z červenej repy - aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha pri delenej strave | Vtáčie mlieko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Slávka B. (bačka) ID 136375 (17.3.2011, 17:13)
Dnes sme nabehli na stravovanie podľa Mačingovej. Tento šalát sme mali na večeru, len mrkvu s hráškom so robila v pare. Šalát nemá chybu a chutí fantasticky. (jidlo) :-)
ODPOVEDAŤ
lenka g. (paprad17) ID 80061, mimibazar.sk/paprad17 (24.1.2011, 17:09)
POTVRDZUJEM, JE ÚŽASTNÝYYYYYYYYYYYYYY (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (20.1.2011, 12:25)
cvikla je určite fantastická (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),vyskúšam :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.1.2011, 8:01)
cerstvu cviklu staci varit v klasickom hrnci cca 45 minut a je super, skoda ju rozvarit, takto jej ostane aj chrumkavost (Y) (Y) lepsie je pridavat cerstvu alebo mrazenu zeleninu ako sterilizovanu - a je mozne davat zeleninku od vymyslu sveta - potom je ten salat ovela lepsi ako zo sterilizovanej zeleniny (L) (L) (L) vyskusaj, a je aj zdravsi. mrkvu som skusala cerstvu struhanu a chut je daleko lepsia (Y) no a super tip je ochucovat nalev okrem oleja umeoctom - kysloslana "stava" - vyskusaj, nema chybu a okrem velmi dobrej chuti ma aj zdraviu prospesne vlastnosti (Y), neutralizuje kyslost organizmu a pomaha pri crevnych problemoch (clamp) |:o) (F)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (21.1.2011, 21:06)
Kde sa da kupit ten umeocot.Aj v nejakych retazcoch?Vdaka!
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (21.1.2011, 23:37)
Umeocot kupujem v bio-obchodikoch, ktore su u nas v nakupnych centrach. najcastejsie v Biopark, ale ten u vas nie je *-). su aj internetove obchody s tymto sortimentom, ale urcite sa u vas taky obchodik najde (F)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (22.1.2011, 10:10)
Jasne, najde, len sa mi nechce do mesta :-( :-( :-(
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (20.1.2011, 8:51)
Dáška, toto je recept od Mačingovej, podľa ktorej som sa stravovala 4 týždne a pomohol mi zredukovať obvody na mojom tele a cviklu som si v takomto stave zamilovala a moja rodina tiež, vôbec to nebolo kyslé. mrazenú zeleninu by si musela napr. variť, aby nebola tvrdá, takisto aj surovú mrkvu. A octové nálevy nemám rada , príde mi ocot veľmi príkry a práve to asi pôsobí kyslo na organizmus. ale každému podľa chuti. (hello) (hello) (hello) Olivový olej v tomto šaláte má svoj význam, pekne je to v jej knižke popísané.
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (20.1.2011, 16:31)
Vyzera to velmi chutne (Y) (Y). Myslis, ze by som mohla pouzit uz zavarenu cviklu, kt. nasi kazdy rok zavaraju? Nie je kysla, tak by to bolo asi o tom istom, nie? *-)
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (20.1.2011, 19:30)
Mačingová radí sa zaváranej vyhýbať kvôli cukru a octu, ktorý by sa nemal jesť, hlavne pri redukčnej diéte, ale ak to chcete len tak vyskúšať, tak sa určite nič nestane (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.1.2011, 12:41)
umeocot nie je kysly, je to zasadita nahrada klasickeho octu, ktory sa nachadza v sterilizovanych produktoch (F) http://www.planetafood.sk/product/sk/Umeocot-700ml
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (20.1.2011, 7:59)
vyzerá to vynikajúco!
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (19.1.2011, 21:58)
Toto môže byť naozaj dobrôtka (Y) cvikľu máme radi a takisto aj cvikľu s kapustou, takže isto vyskúšame i toto :-) vďaka za tip (jidlo) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu