. .. .. .. .. .. .
. .

potahova torta - RECEPT 36177

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 45813 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


potahova torta


[ recept č. 36177 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

175g cukríkov marschmellows, 750g práškového cukru, 2 lyžice vody, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej

POSTUP PRÍPRAVY

Keď mal môj syn oslavovať prvé narodeniny, chcela som, aby mi cukrárka spravila pre neho zasneženú tortu s modrými hviezdičkami a postavičkami snehuliačikov. Ale keďže tortu som potrebovala mať hotovú deň pred vianočnými sviatkami, cukrárke sa nechcelo baviť s ozdobovaním a tak sme sa dohodli, že si ju ozdobím ja sama doma. Bála som sa, čo bude z torty, keďže som sa chystala prvý raz robiť poťahovú hmotu, ale nakoniec som bola s výsledkom maximálne spokojná a tak sa s vami môžem podeliť so skúsenosťou, ako sa taká hmota robí a ako sa s ňou pracuje.\r\nČo budete potrebovať: 175g cukríkov marschmellows, 750g práškového cukru, 2 lyžice vody, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej\r\n\r\nPostup: Cukríky si umyte z ružového cukru, dajte do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry, pridajte 2 lyžice vody a kyselinu citrónovú a dajte na 2-3 minúty do mikrovlnky rozpustiť. Počas tejto doby asi 2x vyberte a premiešajte, aby sa cukríky rovnomerne roztopili. Vmiešajte 1/2 kg práškového cukru, premiešajte a vyklopte na pracovnú dosku. Vmiešajte ešte asi 250g cukru, aby bola hmota tvárna, ale aby držala tvar. Hmota sa farbí bežnými potravinárskymi farbami. Ja som ale napr. modrú farbu docielila tak, že som si kúpila modro-biele cukríky a tie som roztopila. Keď som robila inú farbu hmoty, tak som si kúpila cukríky takej farby, ako som potrebovala. Ak ale potrebujete sýtu farbu, musíte farbiť potravinárskymi farbami. Je lepšie v takom prípade si farbu pridať už do rozpustených cukríkov, kým tam ešte nie je cukor.\r\n\r\nKeď máte hmotu spravenú, môžete ju rozvaľkať a poťahovať torty, resp. zhotovovať postavičky. Uskladňujte ju v chlade a vyberajte si len potrebné množstvo, aby vám zbytočne neschla. Ak máte pocit, že je moc tuhá, dajte ju na pár sekúnd do mikrovlnky a zase bude mäkká. Je dobré si cesto podsypávať aj solamylom, vtedy sa vám nebude lepiť. Ak sa vám nepodarí vyvaľkať pekný plát, ktorý sa vám stále trhá, pridajte si práškový cukor, premieste a znovu skúste vyvaľkať. Nemusí sa vám to podariť na prvý raz.\r\n\r\nNezabudnite, že predtým, ako budete poťah dávať na tortu, tá musí byť natretá maslovým krémom (nie šľahačkovým!) a riadne vychladnutá. Nerobte tortu nikdy v jeden deň, ale zdobte aspoň na druhý, kým nebude dostatočne stuhnutá.\r\n\r\nDržím palce. Ja som na druhý raz robila dámske prsia v korzete a podarili sa mi krásne. Neviem ale či sa hodí, aby som tu fotky zverejňovala
<< Dobrá pomazánka | potahova torta | Slaný koláč z lístkového cesta s olivami, hubami, cibuľkou a cherry rajčinami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu