končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CUKROVINKY |
Jana H. (jana9061) ID 164741 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Parížske rožky[ recept č. 35808 zo dňa 23.12.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 25dkg práškový cukor, 25dkg mleté orechy, 12dkg masla (smetol), za hrsť hrubej múky, ................. plnka: 2x200g masla, 8 lyžíc kryštál.cukru, 4 vajcia vanilkový cukor, kakao, .................. poleva: varová čokoláda Cera POSTUP PRÍPRAVY Z prísad na cesto vypracujeme cesto, ktoré vtláčame do pomúčených formičiek mesiačkového tvaru. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. Pečieme približne 8 min. Z formičiek ich vyklepávame vychladnuté. Na vychladnuté vytláčame plnku a namočíme do rozpustenej varovej čokolády. Plnka: Z bielok vyšľaháme sneh, pridáme vanilkový cukor a ešte premiešame. Do snehu s vanil.cukrom pridáme žĺtka a ešte vyšľaháme. Celé to ešte šľaháme 8 min. nad parou. Necháme to vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme maslo s kryš.cukrom. Do vychladnutého snehu pridáme kakao a premiešame. Nakoniec pridáme maslo s cukrom a celé to ešte vyšľaháme a môžeme dať na pripravené rožky. |