Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov)
Klasická úžasná žemlovka (podľa mňa rožkovka)
[ recept č. 34301 zo dňa 15.11.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
7 starších rožkov, cca 1/2 l mlieka, 4-5 nadrobno nakrájaných olúpaných jabĺčok, hnedý cukor, 2 škoricové cukre, 20 g vanilkového cukru, 250 g jemného tvarohu, 150 g hrozienok namočených v rume, 125 g masla, 3 vajíčka
POSTUP PRÍPRAVY
1* Zapekaciu nádobu vymažeme herou (maslom) a vysypeme strúhankou. 2* 2 rožky nakrájané na kolieska na chvíľku namočíme v mlieku a dáme na dno nádoby. 3* Na rožky dáme na drobno nakrájané olúpané jabĺčka a posypeme hnedým a škoricovým cukrom (podľa chuti). 4* 2 rožky nakrájané na kolieska namočíme v mliečku a položíme na vrstvu jabĺčok. 5* Tvaroh, hrozienka a vynilkový cukor vymiešame a natrieme na vrstvu rožkov. 6* 3 rožky nakrájame na kolieska (nenamáčame) a uložíme na tvaroh. 7* v 200 ml mlieka rozmiešame 3 žĺtky a rovnomerne polejeme suché rožky. 8* Maslo nakrájame na hrubé plátky a poukladáme na vrch. 9* Pečieme cca 12 min. na 220º C. 10* Z bielkov a 1,5 PL vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh natrieme navrch a dáme zapiecť. Pečieme ďalších cca 12 minút na 220º C.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Suroviny |
|
Zapekaciu nádobu vymažeme herou (maslom) a vysypeme strúhankou |
|
2 rožky nakrájané na kolieska na chvíľku namočíme v mlieku a dáme na dno nádoby |
|
Na rožky dáme na drobno nakrájané olúpané jabĺčka a posypeme hnedým a škoricovým cukrom (podľa chuti) |
|
2 rožky nakrájané na kolieska namočíme v mliečku a položíme na vrstvu jabĺčok |
|
Tvaroh, hrozienka a vanilkový cukor vymiešame a natrieme na vrstvu rožkov |
|
3 rožky nakrájame na kolieska (nenamáčame) a uložíme na tvaroh.
v 200 ml mlieka rozmiešame 3 žĺtky a rovnomerne polejeme suché rožky |
|
Maslo nakrájame na hrubé plátky a poukladáme na vrch |
|
Pečieme cca 12 min. na 220º C |
|
Z bielkov a 1,5 PL vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh, natrieme navrch a dáme zapiecť |
|
Pečieme ďalších cca 12 minút na 220º C |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
slavomir d. (slaidzo) ID 336308 (14.5.2023, 8:02) |
Fakt je ten recept skvelý robil som to už dva krat za sebov fakt skvelý. |
ODPOVEDAŤ |
kristina s. (nicola169) ID 77767 (15.10.2013, 10:21) |
najlepšia žemľovka doma robíme len túto mňam mňam |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (10.6.2013, 13:47) |
Som veľmi rada, že vám chutí Ja toto jedlo milujem... Tuším si musím zohnať jabĺčka |
ODPOVEDAŤ |
Jozefína S. (Finuska) ID 112471 (9.3.2013, 22:00) |
Aj ja som ju dnes upiekla je výborná, moja 1,5 ročná dcérka si pýtala ešte duplu . |
ODPOVEDAŤ |
| Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (19.2.2013, 18:41) |
Vynikajúca sme si všetci fantasticky pochutili |
ODPOVEDAŤ |
ANDREA V. (TONKOVCI) ID 178550 (19.2.2013, 11:08) |
uz sa pecie som zvedava robim ju prvy krat v zivote |
ODPOVEDAŤ |
| Ivetka Herdová (ivetka261) ID 65292 (11.2.2013, 9:18) |
dnes sa ju chystám robiť...dúfam,že sa podarí |
ODPOVEDAŤ |
| Emilia B. (eemily) ID 53635, mimibazar.sk/eemily (1.2.2013, 12:21) |
Ja ju práve robím už po druhý krát, je výborná. |
ODPOVEDAŤ |
Hana I. (hannah24080) ID 130148 (7.11.2012, 8:40) |
včera sme ju robili, veľmi nám chutila |
ODPOVEDAŤ |
| Naďa H. (brblosko) ID 157312 (16.6.2012, 13:38) |
no tak v pondelok vyskúšam len mi nešlo dohlavy prečo sú na 4. obr. rožky ružové ale to asi od svetla? |
ODPOVEDAŤ |
andrea k. (adka312) ID 241221 (29.5.2012, 17:57) |
hmmm super je mnam prave som ju dorobila uvidim co povie manzel |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela T. (michaelachanel) ID 167445, mimibazar.sk/michaelachanel (7.3.2012, 19:10) |
fantastická práve sme sa dopchali |
ODPOVEDAŤ |
| Monika B. (Monika1991) ID 155410 (4.2.2011, 13:14) |
Dneska sa chystám robiť, prvý krát v živote.. Tak uvidíme, no vyzerá perfektne |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (15.11.2010, 19:17) |
provokuješ? ja si presadím žemľovku raz za 100 rokov |
ODPOVEDAŤ |
| | Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (16.11.2010, 9:39) |
ja som si ju zobrala aj pre kolegyne do práce Doma som ju už tento rok robila, takže by som musela ešte rok čakať a to sa mi teda nechcelo |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (15.11.2010, 11:08) |
Robí sa to z rožkov, tak preto rožkovka a nie žemlovka |
ODPOVEDAŤ |