. .. .. .. .. .. .
. .

Vystužovanie poschodovej torty - RECEPT 31237

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 5741 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Vystužovanie poschodovej torty


[ recept č. 31237 zo dňa  ]


Vystužovanie poschodovej torty


POTREBNÉ PRÍSADY

aj na túto tému som mala viac otázok, tak pridávam postup ako to robím ja

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

... spodnú tortu si potiahneme a napicháme do stredu slamky-duté( na pitie) alebo špajdle...najčastiejšie dávam tak 5-6 pri ťažších tortách, ktoré budú nasledovať, tu som dala len tri, lebo vrchná mala len 1,5kg
špajdlu si povysunieme a odstihneme asi o 2-3 mm menej ako je výška torty, keď zaťažíme na špajdle vrchnú tortu, aby nestála len na špajdliach... stalo by sa tak, keby boli vyššie ako spodná torta, aj keď len o 2-3mm, už by nám vrchná torta pekne nesadla na spodnú a mohla by balansovať
špajdličky zatlačíme
na špajdle dávam väčšinou kruh alebo štvorec (kartón) obalený alobalom, čím väčšie máme druhé poschodie, tým väčší kartón dávam, toto bolo mini poschodie, tak nech vás nemýli veľkosť ...
a na to ide vrchné poschodie...takýmto systémom pokračujeme aj pri viacerých poschodiach, podobne som vystužovala torty, ktoré mali 15-17 kg a v pohode vydržali aj prepravu, aj teplé letné večery bez prepadnutia


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rýchly čokoládový koláč | Vystužovanie poschodovej torty | Svadobná... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (19.8.2016, 15:02)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (25.9.2010, 18:50)
ty tam dávaš kartónik ???? ja nič ....a neprepadne sa aj tak ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana F. (26zuzana) ID 78744 (20.9.2010, 11:42)
super nápad... (Y) v piatok to hneď vyskúšam na mojej prvej svadobnej :) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina Š. (kaizen) ID 1849 (12.9.2010, 18:50)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.9.2010, 13:01)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia M. (lumya) ID 63735, mimibazar.sk/lumya (8.9.2010, 14:32)
Lucka, vyborne...usetrila si mi kopec prace, ked sa snazim ulozit druhe poschodie bez toho, aby sa "zarazilo" do toho pod nim. Vyborne, vdaka (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária M. (likavka) ID 53375 (4.9.2010, 22:26)
*-)tie špajdle idu uolne dole pod karton?Alebo som nepochopila?
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (5.9.2010, 7:26)
áno pod kartón. Neviem, či som to zle opísala, ale je to logické. Keby si dala ťažké druhé poschodie na prvé bez vystuženia, tak by ti ho akoby "privalilo", krém by mohol povoliť a torta by sa nepekne rozčapila , keďže dáme slamky alebo špajdle do prvého poschodia a na ne kartón, ten slúži ako nová podložka, ktorá bude držať nasledujúce poschodia. Inak to neviem vysvetliť
ODPOVEDAŤ
Mária M. (likavka) ID 53375 (11.9.2010, 12:30)
Vdaka,už som pochopila.. (smich)
ODPOVEDAŤ
Katka L. (katka62) ID 42579 (4.9.2010, 21:51)
krasny postup, a naco je tam ten karton? a akej velkosti ma byt ten karton - ako ta vrchna cas torty?? .... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (4.9.2010, 21:56)
Kartón drží vrchnú časť torty, inak si vystužovanie neviem presdstaviť, je to v podstate pevná časť...bez kartónu by boli slamky alebo špajdle podľa mňa úplne zbytočné, kartón dávam o niečo väčší ako je rozmedzie napichaných špajdlí a samozrejme nesmie prečnievať spod vrchnej torty (L)
ODPOVEDAŤ
Katka L. (katka62) ID 42579 (5.9.2010, 17:25)
Aha,tak dakujeeeeeeem (L) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
ERIKA D. (Tabitha) ID 3751, mimibazar.sk/tabitha (8.9.2010, 21:09)
jemin eto je super to by ma vobec nanapadlo a to stavbarka a mali sme statiku :DDD je to fakt uplne logické stred spodnej torty nevydrží aprepadne s apod hmotnosťou tej hornej tie špajle vystužai sred spodnej a podložka cez tie špajle krasne rozloží tu hmotnosť hornej torty do stran tak že nieje zaťaženy iba stred tento navod somnašla uplnou nahodpou a chcela som urobiť dcere poschodovú tortu a a ani malen nenapadlo vystužovať proste by som to tam hore čapla:DDD super dakujem
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu