. .. .. .. .. .. .
. .

Croissant z pľundrového cesta - RECEPT 31128

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 148846 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Croissant z pľundrového cesta


[ recept č. 31128 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g poohrubej múky, cca 200 ml mlieka, 30g droždia, 60 g cukru, 200 g masla, 2 žĺtky, citrón, 1/2 lyžička soli, tuk na plech, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Múku rozdelíme približne na dve poovice.V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame droždie s lyžicou cukru a necháme vykysnúť. V jednej poovice múky rýchlo spracujeme s maslom tukový bochník, ktorý odložíme do chladničky. Do druhej polovice múky pridáme kvások, cukor, mlieko, žĺtky, soľ a citrónovú kôru. dobre vypracované cesto necháme vykysnúť cca 40 minút. vykysnuté cesto sšte krátko prepracujeme, potom vyvaľkáme na placku, doprostred dáme tukový bochník, a rozvaľkáme. Cesto zložíme zo 4 strán ako obálku, preložíme na polovicu a rozvaľkáme pás, ktorý trikrát preložíme na šírku a trikrát na dlžku, odložíme do chladničky stuhnúť asi na 20 minút.Skladanie a rozvalkanie opakujeme 3x, potom cesto rozdelíme na 4 časti a vyformujeme z nich 4 bochníky. Cesto vyvaľkáme na tvar kruhu, na hrúbku 5 mm a rozrežeme na 8 častí. Na základňu trojuholníka dáme plnku, zvinieme od základne k vršku, prehneme, poukladáme na plech a potrieme vyšlahaným vajcom, ale iba vrch, lebo cesto by sa horšie lístkovalo.Pečieme v dobre vyhriatej rúre cca 20 minút.
ja dávam do croissantov aj sladké aj slané plnky.
Sladké : dusené jabĺka s cukrom a škoricou, nutela, džem, tvarohová plnka,....
Slané : plátok syra a šunky, bryndza s pážitkou, tvaroh s kečupom, kyslá kapusta a koliesko klobásky, nastrúhaná niva, pečeˇová pašteta s pážitkou,...Pri slaných som zvykla vrch posypať rascou, sezamom, vegetou,...
<< Olejová bublanina | Croissant z pľundrového cesta | slana >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marcela K. (marcelina145) ID 110584 (27.10.2011, 20:22)
(Y) (Y) (Y) :-$ :-$ :-$ (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (marcelina145) ID 110584 (27.10.2011, 20:21)
Ahoj chcem sa opýtať koľko kusov sa s tej dávky spravy??
ODPOVEDAŤ
Marta B. (martula222) ID 125643 (4.9.2010, 21:13)
ahojte....u davno hľadam recept na croissanty a nikde nemožem najsť dobry recept.ďakujem za tento recept a dufam že vyjde,že budu vyborne.dam vedieť. (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta D. (darma72) ID 148846, mimibazar.sk/darma72 (4.9.2010, 21:21)
dúfam, že vám budú chutiť. Moji chlapi sa ho nevedia dojesť Tiež som skúšala viac druhov, ale ten nám chutí najviac.
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.9.2010, 19:57)
z plundrovaného cesta som croissanty ešte neskúšala, ale môžu byť výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu