Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
Fougasse -provensálsky plnený chlebík
[ recept č. 31126 zo dňa 2.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Suroviny A:200 g hl.muky,50 g polohr.muky,1/2 čl cukru,1/2 čl soli,1/2 čl inst.droždia,1,5 dcl teplej vody,10 g rozpusteneho masla Suroviny B:1 červena cibula,asi 2 platky slaninky,100 g tvrdeho syra Suroviny C: štipka čierneho korenia,štipka soli,1/2 čl sušeneho tymianu,1/2 čl sušenej bazalky, (alebo zmes provensalskeho korenia) ,2 pl oliv.oleja
POSTUP PRÍPRAVY
.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto.Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a vymiesime nelepive a mäkke cesto.Ja som robila v pekarničke.Nechame ho zakryte hodinu kysnut. |
|
Medzitym si pripravíme ingrediencie B:Slaninku nakrajame na drobne kocky a vyškvaríme na 1 pl oleja. |
|
Pridame nakrajanu cibulku a orestujeme.Nechame vychladnut. |
|
Pridame nakrajany syr a premiešame.Plnku mame hotovu. Toto je taky zaklad,možete urobit aj viac plniek napr.s čiernymi olivami alebo sušenymi nakladanymi paradajkami.. |
|
Cesto rozdelíme na štyri časti. |
|
Rozvalkame placky a plnku rovnomerne rozdelíme.Cesto uzavrieme a vytvarujeme gulky.Prikryjeme a nechame postat 10 minut. |
|
Rozvalkame na placky a urobíme zarezy v tvare listu,roztiahneme.Zakryjeme a nechame 15-20 minut. |
|
Pripravíme si zmes na potretie zo surovín C: |
|
Chlebík potrieme. |
|
A upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 15 minut. |
|
Chlebík je vyborný ku kremovým polievkam,ku grilovanemu mäsku alebo len tak chrumkať... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| anka m. (ANKA M.) ID 132725 (20.12.2012, 19:32) |
Vyzerajú prudko jedlé, je to hovorovo fokáča? raz to piekol v relacii s italem v kuchyni, potom som si raz kúpila v Hofferi, v At. ale neboli moc chutné, ako ochutené dobre, len cesto nekvalitné. Ale tvoje má lákajú, vyskúšať. |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana P. (sigridka) ID 225966 (19.12.2012, 20:03) |
vyborný, dnes sme robili so slaninkou cibulkou a č.olivami pre budúcnosť budem vedieť, že mám robiť z dvojitej dávky |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (20.12.2012, 19:21) |
Zuzka to som rada,že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (14.1.2011, 20:16) |
supeeeeeeeeeeeeeeeeer |
ODPOVEDAŤ |
| Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (14.1.2011, 11:02) |
Ježiši toto vyzerá brutálne žravoooooooo mňaaaaaaaaaaaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (14.1.2011, 17:20) |
a presne také to aj je |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (14.1.2011, 10:10) |
|
ODPOVEDAŤ |
Jana Z. (JankaZe) ID 154014 (19.9.2010, 19:19) |
Vynikajúci chlebík Do plnky som dala cibuľu, sušené nakladané rajčiny a syr. A do byliniek som pridala rozmarín. Určite ho budem robiť opäť. |
ODPOVEDAŤ |
Jana Z. (JankaZe) ID 154014 (19.9.2010, 18:41) |
Práve sa pečie |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (5.9.2010, 12:11) |
Tak toto skúsim spraviť, vyzerá to perfektne. Takže červená cibulľa nemusí zákonite byť, však? Lebo nemám. Martula |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.9.2010, 11:43) |
pravdaže nemusí..už som robila aj s porom,jarnou ale aj obyčajnou (čo chladnička dala) a všetko bolo dobre je to fajn ,skus |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (5.9.2010, 8:50) |
Teda Marti...kde je provensalske korenie vsetko zboznujem!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.9.2010, 11:41) |
aj ja Martuška bylinky to je moje |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (4.9.2010, 20:27) |
tak toto je ina bašta, tlieskam a urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (3.9.2010, 19:35) |
ten musí byť úžasne voňavý a dobrý |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.9.2010, 19:58) |
určite Martuška vyskúšam, vďaka za super receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.9.2010, 19:50) |
dobre chrumkanie želam |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (2.9.2010, 18:53) |
Wau! No chlebík vyzerá úžasne, Martuška skladám veľkú poklonu!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.9.2010, 19:51) |
Darinka dakujeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (2.9.2010, 14:21) |
No len mi tak slinky vybehli Toto určite vyskúšam, chlebík vyzerá nááádherne! |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.9.2010, 19:52) |
dakujem sylvia verím že nesklamem |
ODPOVEDAŤ |
| Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.9.2010, 13:38) |
Martuška... tak tomuto hovorím kulinárske umelecké dielo... hneď by som si dala, je naozaj prekrásny a verím že neskutočne chutný kopírujem a určite niekedy skúsim... vďaka za inšpiráciu |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.9.2010, 13:41) |
Evička dakujem,som si ista že nebudeš lutovat |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (2.9.2010, 13:30) |
Martuska nie je to nieco ako ten indicky chlebik NAN? |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.9.2010, 13:39) |
Slavka ani nie,spoločne je len to že oba su z kysnuteho cesta tento je s bylinkami a je chrumkavý..a naan ja mam rada mäkulinky a neutralny.. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (2.9.2010, 13:42) |
super urcite vyskusame |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (2.9.2010, 13:19) |
hned by som jednu ochutnala |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.9.2010, 13:25) |
lubka chytaj stale odbieham do kuchyne odždibávat je fajný |
ODPOVEDAŤ |