. .. .. .. .. .. .
. .

Fougasse -provensálsky plnený chlebík - RECEPT 31126

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 53992 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


Fougasse -provensálsky plnený chlebík


[ recept č. 31126 zo dňa  ]


Fougasse -provensálsky plnený chlebík


POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny A:200 g hl.muky,50 g polohr.muky,1/2 čl cukru,1/2 čl soli,1/2 čl inst.droždia,1,5 dcl teplej vody,10 g rozpusteneho masla Suroviny B:1 červena cibula,asi 2 platky slaninky,100 g tvrdeho syra Suroviny C: štipka čierneho korenia,štipka soli,1/2 čl sušeneho tymianu,1/2 čl sušenej bazalky, (alebo zmes provensalskeho korenia) ,2 pl oliv.oleja

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto.Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a vymiesime nelepive a mäkke cesto.Ja som robila v pekarničke.Nechame ho zakryte hodinu kysnut.
Medzitym si pripravíme ingrediencie B:Slaninku nakrajame na drobne kocky a vyškvaríme na 1 pl oleja.
Pridame nakrajanu cibulku a orestujeme.Nechame vychladnut.
Pridame nakrajany syr a premiešame.Plnku mame hotovu. Toto je taky zaklad,možete urobit aj viac plniek napr.s čiernymi olivami alebo sušenymi nakladanymi paradajkami..
Cesto rozdelíme na štyri časti.
Rozvalkame placky a plnku rovnomerne rozdelíme.Cesto uzavrieme a vytvarujeme gulky.Prikryjeme a nechame postat 10 minut.
Rozvalkame na placky a urobíme zarezy v tvare listu,roztiahneme.Zakryjeme a nechame 15-20 minut.
Pripravíme si zmes na potretie zo surovín C:
Chlebík potrieme.
A upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 15 minut.
Chlebík je vyborný ku kremovým polievkam,ku grilovanemu mäsku alebo len tak chrumkať...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Džem z tekvice alebo cukiet | Fougasse -provensálsky plnený chlebík | Olejová bublanina >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (20.12.2012, 19:32)
Vyzerajú prudko jedlé, je to hovorovo fokáča?
raz to piekol v relacii s italem v kuchyni, potom som si raz kúpila v Hofferi, v At. ale neboli moc chutné, ako ochutené dobre, len cesto nekvalitné.
Ale tvoje má lákajú, vyskúšať.
(andel) (stromecek) (andel) (kolednici)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (21.12.2012, 15:19)
Anka focaccia je niečo celkom iné napr. http://michallatta.blog.sme.sk/c/258439/Talianska-focaccia.html

veď skús a uvidíš (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (sigridka) ID 225966 (19.12.2012, 20:03)
vyborný, dnes sme robili so slaninkou cibulkou a č.olivami (Y) (Y)
pre budúcnosť budem vedieť, že mám robiť z dvojitej dávky (H)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (20.12.2012, 19:21)
Zuzka to som rada,že chutilo (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (14.1.2011, 20:16)
supeeeeeeeeeeeeeeeeer (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (14.1.2011, 11:02)
Ježiši toto vyzerá brutálne žravoooooooo mňaaaaaaaaaaaaaam 8o|
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (14.1.2011, 17:20)
a presne také to aj je 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (14.1.2011, 10:10)
|:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (14.1.2011, 17:19)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana Z. (JankaZe) ID 154014 (19.9.2010, 19:19)
Vynikajúci chlebík (Y) Do plnky som dala cibuľu, sušené nakladané rajčiny a syr. A do byliniek som pridala rozmarín. Určite ho budem robiť opäť. :-)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.9.2010, 11:40)
teším sa Jani (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana Z. (JankaZe) ID 154014 (19.9.2010, 18:41)
Práve sa pečie :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.9.2010, 12:11)
Tak toto skúsim spraviť, vyzerá to perfektne. Takže červená cibulľa nemusí zákonite byť, však? Lebo nemám. Martula (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.9.2010, 11:43)
pravdaže nemusí..už som robila aj s porom,jarnou ale aj obyčajnou (čo chladnička dala) a všetko bolo dobre (Y) (Y) (Y) je to fajn ,skus (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (5.9.2010, 8:50)
Teda Marti...kde je provensalske korenie vsetko zboznujem!!! (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.9.2010, 11:41)
aj ja Martuška ,-) bylinky to je moje ^o)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (4.9.2010, 20:27)
tak toto je ina bašta, tlieskam a urcite vyskusam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (5.9.2010, 8:21)
dakujem Kika (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (3.9.2010, 19:35)
ten musí byť úžasne voňavý a dobrý (Y) (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.9.2010, 19:50)
veru tak (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.9.2010, 19:58)
určite Martuška vyskúšam, vďaka za super receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.9.2010, 19:50)
dobre chrumkanie želam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (2.9.2010, 18:53)
:-o :-o :-o Wau! No chlebík vyzerá úžasne, Martuška skladám veľkú poklonu!!! (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.9.2010, 19:51)
Darinka dakujeeeem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (2.9.2010, 14:38)
krasne (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.9.2010, 19:51)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (2.9.2010, 14:21)
No len mi tak slinky vybehli ,-) Toto určite vyskúšam, chlebík vyzerá nááádherne!
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.9.2010, 19:52)
dakujem sylvia (L) (L) (L) verím že nesklamem ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.9.2010, 13:38)
Martuška... tak tomuto hovorím kulinárske umelecké dielo... hneď by som si dala, je naozaj prekrásny a verím že neskutočne chutný (L) (L) (L) kopírujem a určite niekedy skúsim... vďaka za inšpiráciu (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.9.2010, 13:41)
Evička dakujem,som si ista že nebudeš lutovat (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (2.9.2010, 13:30)
(Y) (Y)Martuska nie je to nieco ako ten indicky chlebik NAN? :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.9.2010, 13:39)
Slavka ani nie,spoločne je len to že oba su z kysnuteho cesta *-) tento je s bylinkami a je chrumkavý..a naan ja mam rada mäkulinky a neutralny.. ,-)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (2.9.2010, 13:42)
(Y) (Y)super urcite vyskusame (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (2.9.2010, 13:19)
hned by som jednu ochutnala (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.9.2010, 13:25)
lubka chytaj (koule) stale odbieham do kuchyne odždibávat ,-) je fajný (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu