. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Slivkové gule zo zemiakového cesta*♥* - RECEPT 30219

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


*♥*Slivkové gule zo zemiakového cesta*♥*


[ recept č. 30219 zo dňa  ]


*♥*Slivkové gule zo zemiakového cesta*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g zemiakov uvarených v šupke, 2 vajcia, 10 PL mlieka, rovná čL soli, polohrubá múka dľa potreby ( u mňa asi 12 vrchovato naplnených PL ako základ cesta + cca 4 ďalšie PL) + slivky***** na pomastenie: maslo***** na posypanie: mak, práškový cukor podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky v šupe umyjeme a dáme variť. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Dáme na pomúčenú dosku, osolíme, pridáme celé vajcia, premiešame a postupne pridávame mlieko a múku. Cesto je spočiatku lepivé, nepríjemné, ale následným hnetením s múkou sa to zlepšuje. Pracujeme rýchlo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tu je vypracované cesto
Vyhnetené cesto rozdelíme na dve, tri časti a sformujeme z nich valčeky
Slivky dobre umyjeme pod tečúcou vodou a vyutierame ich dosucha
Z valčekov cesta odkrajujeme primerane veľké kúsky
Ktoré dobre pomúčime a rozvaľkáme alebo len roztlačíme na placku
Do nej vložíme slivku a trpezlivo sa snažíme zabaliť ju do cesta, aby sa spoj neotvoril
Uff, uff! Slivky boli akési velikánske, takže po zabalení to boli guliskáááá :)))
Tých som ugúľala asi 7 - 8 a potom mi napadlo, že som slivky mohla prepoliť :-/ takže zvyšné som robila už z prepolených sliviek, aby to neboli také obrovité guliská. Gule varíme v osolenej vode 7 minút. Vyberieme, necháme odkvapkať a vložíme do misy, v ktorej máme pripravené maslo. Prikryjeme, aby sa maslo rýchlejšie roztopilo a potom ich varechou v mise jemne popreháňame, aby sa všetky pomaslovali.
Okrem gúľ som ušolichala z cesta aj zopár šúľancov, ktoré som v surovom stave zabudla odfotiť. Ale tu sú po uvarení spolu s guľami, pred posypaním
Posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Bulgur s dusenou zeleninkou na masle | *♥*Slivkové gule zo zemiakového cesta*♥* | Jednoduchá bezlepková tortička >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (28.7.2016, 20:46)
Dneska sme robili s mamou tento recept. Ja som robila rešerž a vybrala som 3 recepty a mama z nich vybrala tento, že sa jej zdá najlepší. (Mne sa vždy tiež páčia vaše recepty). Tak veľmi pekne ďakujeme, bolo to vynikajúce . Podotýkam že sme robili z 3/4 kila zemiakov a ugúlali sme 25 kusov :-) Zjedli sme všééétko ,-) a nabudúce máme urobiť ešte a viac gúl (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zuzanaloksova) ID 226575 (28.2.2012, 14:45)
Ďakujem za recept, vyskúšané a sú ,,fajnučkééé,, (Y) (clamp).....
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.3.2012, 23:02)
tak to sa teším :-) dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika P. (zabenka) ID 139101 (9.3.2011, 8:39)
idem dneskam skusat tak mi drzte palce...u mna to budu jahodovo malinove gule...slivky zial nie su :´( :´( ale hadam to bude dobre aj tak ,-) (Y) (Y)
snad si aj eliška bude pochvalovat. (child7) bude to moja prvotina...Milujem ich tak ako aj sulance ale s tymi je riadna drina
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (7.8.2010, 10:11)
mňaaaam, to robievala moja mamina, dala by som si (zajic) (zajic) (zajic) my sme mávali posypané opraženou strúhankou s cukrom
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.8.2010, 13:15)
Martinka, môj (cinky) je desný makovec, tak som mu nemohla ten mak k tomuto jedlu odoprieť ,-) Ale už sme ho minuli a zvyšneé bude dnes s tou strúhankou na večeru (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.8.2010, 10:06)
to je ale mňamka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.8.2010, 13:12)
Ivetka, po dlhej dobe som sa do nich pustila (Y) moja spomienka na detské časy ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.8.2010, 21:30)
(clamp) (clamp) Kristinka, dakujem za vyborny a detailny receptik :-) :-) :-) konecne mam zo slovenska doma zasoby maku, najblizsie sa chystam na nieco zo zemiakoveho cesta :-) :-) to bude mnam :-p |:o) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.8.2010, 21:41)
Evka, ahojky (L) Dovolenkovala si na rodnej hrude? ,-) No jo, mne by mak dosť chýbal, ale môj makový (cinky) by bol bez neho úplne nešťastný ,-)
Evi, toto cesto je super mäkkučké, tak skús, ak chceš makové (Y) Maj sa peknučko (hello) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu