. .. .. .. .. .. .
. .

Smotanová ovocná zmrzlina - RECEPT 30178

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Smotanová ovocná zmrzlina


[ recept č. 30178 zo dňa  ]


Smotanová ovocná zmrzlina


POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnceky smotany na varenie, 1 hrncek smotany na slahanie, 4 zltky, 3/4-1 hrncek cukru (podla ovocia), 1,5 hrnceka pomixovaneho prepasirovaneho ovocia (ked ma kostky) - napr. ribezle, cernice, cucoriedky a pod. Podla chuti a potreby citronova stava.

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu na varenie zohrejeme v hrnci. Teplu primiesame k zltkom, dobre rozmiesame a vratime na ohen. Pridame cukor a za staleho miesania na miernom ohni varime,kym nezhustne. Staci po bod varu, sice by sa to nemalo zosyrovatiet ako pri tej citronovej,kedze sa vari smotana a nie mlieko,ale naco riskovat. Uvareny krem nechame trosku vychladnut. Potom ho primiesame (mozeme precedit) ku slahackovej smotane a vmiesame ovocne pyre. Ja som robila z cervenych ribezli,ale dala som ich malo,tak som k nim pridala jeden kompot (bez stavy) zavaranych jostov (krizence ciernych ribezli) a citronovu stavu.
Zmes dobre premiesame a dame zmrazit. Bud do zmrzlinovaca alebo klasicky do dozy a sem-tam premiesat,aby nestuhla na kamen. A ked aj stuhne, da sa lahucko naskrabat velkou lyzicou alebo odlomit vidlickou. Ma jemnu, smotanovu konzistenciu.
<< Nenáročné ale chutné kuracie špízy | Smotanová ovocná zmrzlina | Pražené ovsené vločky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.8.2010, 14:38)
Mnaaaaam Janielka... to vyzerá famooozne, hned by som si dala ,-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.8.2010, 15:29)
:-p dakujeeem (L)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (5.8.2010, 20:36)
Janicek...ty pokusitelka 8o|....mnam,dala by som si,je to super (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 20:47)
,-) dakujem, som rada,ze sa pozdava, poslala by som ti za misku, keby sa dalo :-p
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (5.8.2010, 20:28)
Vyzerá veľmi dobre. (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 20:46)
dakujem,Ivka, je fajnova,akurat,ze nabuduce by som skusila z ciernych ribezli,namiesto cervenych, su vyraznejsie,ale aj takato je vyborna, osviezujuca :-p
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (5.8.2010, 19:08)
jaaaaaaj janka..... ty mi robis chute..... posli..... (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 20:45)
chichi, tak to nielen mne robit cele dni chute, musim aj ja vam ,-) kludne dojdi, este mame (teda,nasi maju,robila som u nich). fakt je vyborna, taka jemnucka, smotanova,no pohadka :-p
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (5.8.2010, 23:09)
musim ju skusit..... vypada fantasticky..... (F)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.8.2010, 9:26)
tak dufam,ze bude chutit (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu