. .. .. .. .. .. .
. .

Sterilizované uhorky - RECEPT 29822

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 48300 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Sterilizované uhorky


[ recept č. 29822 zo dňa  ]


Sterilizované uhorky


POTREBNÉ PRÍSADY

nálev : * 1 l ocot * 3 l voda * 350g kr.cukor * 100g soľ * ............................. mrkva, cibuľa, celé nové korenie, celé čierne korenie, kopor

POSTUP PRÍPRAVY

- receptík mojej maminy na uhorky ... len si ho tu vložím, hádam neva :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- uvarený, vychladnutý nálev ... výjde na caa 11 pohárov / 7-dcl/
- do každého pohára /7dcl/ ... po 2 guličky nové korenie, 5 guličiek celé čierne korenie, 2 plátky cibuľa, 5-6 koliesok mrkva, trošku kopru
- natlačené uhorky zaliate vychladnutým nálevom, zavíčkovať
- sterilizovať 6 min od bodu varu .... nemám žiaden špéci hrniec na sterilizáciu, úplne obyčajný a bez teplomeru, takže ako mi začne voda vrieť, stopnem 5-6 min, trošku stíšim plameň a nechám vrieť tých spomínaných 6 min
- potom vyberiem, skontrolujem víčka /pre istotu/ , neprevraciam ich dolu hlavou - iba zakryjem dekou, aby sa čo najdlhšie udržalo teplo, nechám pod dekou do vychladnutia pohára


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< torta pre vílu | Sterilizované uhorky | Vlacik Thomas >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Viera F. (Fafav) ID 30923 (5.8.2014, 11:28)
Ahojte dievčatá, neviete poradiť ako zavárať v novšej rúre, kde mám ohrev odvrchu a zospodu naraz? A okrem toho horkovzduch. Dnes mi sestra povedala, že sa ohrievať musí iba zospodu, lebo inak mi poulietajú viečka. Čo s tým, keď už nevládzeme nosiť ťažký zavárací hrniec? Ďakujem za odpovede-budem veľmi vďačná. (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.8.2014, 19:18)
Používam len ventilátor, žiadne viečka neuletia, zarátam len takto. - http://varecha.pravda.sk/recepty/uhorky-zavarane-v-rure/29430-recept.html. (L)
ODPOVEDAŤ
Elena V. (Helusska) ID 50090 (19.7.2011, 9:41)
Ahojte, chcem sa spýtať, zabudla som dať do uhoriek na spodok pohára, tie koreniny, dala som ich na vrch do pohára aj s kôprom, ale použila som mrazený, Nemala som ani mrkvu, ešte som to nesterilizovala, dalo by sa to aj vybrať, iba som to zaliala tým nálevom, ale to sa mi už nechce, ďakujem za rady.
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mucher) ID 10339 (13.8.2010, 14:50)
Vydarili sa mi jupííí |:o) |:o) |:o)
Viečka sa chytili, na jeseň ochutnáme a ozvem sa :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (13.8.2010, 16:40)
som rada Martinka, budem čakať na kolaudáciu |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (8.8.2010, 15:58)
No, chvalabohu už mám pozavárané, včera som ešte robila z uhoriek čalamádu podľa Melanky - nesterilizovanú, tak som na ňu veľmi zvedavá. Už nechcem uhorky ani vidieť! ,-) ,-) ,-) (L) Ja sterilizujem v rúre, pretože pri takom množstve by mi to trvalo do rána, takto sa mi zmestí na jeden šup 14 pohárov, zachviľu mám hotovo!
ODPOVEDAŤ
Viola D. (violka60) ID 124062 (19.7.2011, 11:08)
Darinka, prosím Vás ako viete, že už je to zasterilizované????? Prosím uhorky, marhule, broskyne a hrušky....Ďakujemmmmm (L) Prepáčte, skôr som písala ako prečítala si nižšie komentáre. Ale aj tak ovocie má aké časy??? páááááááááá
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.7.2011, 21:11)
Ahoj Violka, kľudne mi tykaj, ja zavaáram všetko rovnako, či ovocie, či zeleninu, ešte sa mi nič nepokazilo ano nerozvarilo. Tak po hodine sterilizovania by to malo byť hotové... (L (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mucher) ID 10339 (11.8.2010, 22:15)
Zdravím, chystám sa zajtra zavárať uhorky, môžete mi prosím poadiť ako ich sterilizovať v trube?
Viem, že uložiť na plech v ktorom je voda, len neviem koľko stupnov a ako dlho :-|
Ďakujem za radu (F)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (12.8.2010, 21:49)
Martinka, na plech dám staré noviny, potom poháre, vodu a sterilizujem 15 minút pri 150 stupňoch a 45 minút pri 100 stupňoch, vyberiem, zabalím a dám ďalšiu várku, kdesi som sa to dočitala a odvtedy len tak robím, vlastne zaváram tak všetko aj mäso. Neviem, či už neodpovedám neskoro, ale skôr sa nedalo. (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mucher) ID 10339 (12.8.2010, 23:10)
Všetko dobré k sviatku |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mucher) ID 10339 (12.8.2010, 23:08)
Jáj ešte som sa zabudla spýtať...to mäso 15O stupnov 15 min a potom to stiahnem na 100 a ešte ďalších 45min????
alebo su to dve varianty "VYBER SI !" ,-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (13.8.2010, 15:33)
Nie, to je jedna varianta, najprv tých 15 minút a potom teplotu stiahnuť a ďalších 45 minút a ďakujem za blahoželanie. Tak nech sa podarí. (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mucher) ID 10339 (12.8.2010, 23:06)
Ďakujem pekne a na to mäso sa chystám, na dovolenku..som odkukala (pst) masko na internát a segedín....mňamka (pl)
ĎAKUJEM
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (13.8.2010, 15:34)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.8.2010, 20:21)
a mńa to čaká zajtrááá 8-| 8-| - no inak tú nesterilizovanú ako má Melanka sme doma istý čas robievali (pl) (pl) - potom už ani nie, moje malé nie sú moc šalátové - dobrovoľne nasilu u nich +o( , tak v zime robievam už radšej čerstvý, alebo ten maminin zabáraný kapustový a ten nám vydrží :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Viola D. (violka60) ID 124062 (19.7.2011, 11:16)
Martinka, mamkin zabáraný šalát???? Kutala som sa vo Vašich receptoch, ale je ich tak veľaaaaa :-o. Napíšte mi prosím Vás presný názov. Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.7.2011, 21:14)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17384&user=48300 Myslím, že to bude tento. Ahoj! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michal K. (manocik) ID 119803 (4.8.2010, 19:21)
ok
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.8.2010, 7:02)
:-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (27.7.2010, 18:30)
Martinka, vyzerajú nádherne,vidieť, že uhorková sezóna je tu, (smich) (smich),aj mňa to zasiahlo a zaváram jak pominutá 8-| 8-|. Zvyknem aj ja takto zavárať uhorky, ale robievam ich aj s hroznovým listom a s cesnakom, a pridávam aj 1 alebo2 malé zelené paradajky. (hello) (hello) (hello) (hello) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (27.7.2010, 20:18)
Ďakujem Ivetka (L) (L) ... no, to s tým hroznovým listom si tak matne pamatám - babka tuším tak robila *-) - my iba takto jednoducho :-) :-) .. ja tento rok nebudem veľa zavárať, som to mala perné minulý rok a dosť zaváranín mi zostalo ešte, tak už iba pár hrušiek a možno broskyne ešte :-p - iba tieto uhorky som už postrádala, lebo už som nemala ani 1 jediný pohár ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.7.2010, 8:31)
Maťka aj ja som práve včera zavárala uhorky, tiež dávam mrkvu, cibuľu, kôpor a dávam aj kúsok chrenu. Mala som ich 20 kg - polovicu som nakladala do kameninového súdka a druhú zavarila (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (27.7.2010, 14:31)
jeemine, že 20kg 8-| 8-| teda, mala si čo robiť Ivetka ... riadna fuška :-$ :-$ ja iba tak po troche, moje malé sú skor kompótové ako uhorkové, ale ja ich mám rada :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (26.7.2010, 21:30)
...juj tie vyzerajú fajnovo....tento receptík má moja kámoška už som o tento recept prosila xkrát a xkrát som zabudla a vďaka tebe mám to poruke....veľká vďaka Mať ka,...ja zbožnujem sladkokyské a nie také blééééé kyslé čo sa nedajú ani odhryznuť...určite vyskúšam... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.7.2010, 21:39)
Ďakujem Anka (L) (L) som rada, ak i ebe bude receptík nápomocný - tiež nemusím tie extra kyslé uhorky a hlavne moje baby už vobec nie :-$ :-$ - som rada, že do nich dostanem aspoň tieto - trošku :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (26.7.2010, 20:29)
Martinka, fajn vedieť, ja som sa bála zavárať bez tých konzervačných nakúpených pomôcok že sa pokazia, toto vypada super, tak vyskúšam akurát sa mi "kotia" v záhrade spústy uhoriek, ďakujem a prajem pekný dník (H) Lucia
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.7.2010, 21:09)
Ahoj Lucka (F), moja mama takto robí uhorky odjakživa a ja vlastme od nej mám tento receptík, tak už iba traduje, neboj sa nič sa s tým nestane, je to recept starý ako Praha, ako sa vraví :-) :-) - (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.7.2010, 20:28)
aj my takto robievame.................teda mamka a mne posle alebo donesie (H) (H) (H)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.7.2010, 21:06)
teda.. to sú výhody ,-) ,-) no veď od maminky najlepšie , no nie ? :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.7.2010, 21:13)
samoška,esteze mam maminku
ODPOVEDAŤ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (26.7.2010, 18:15)
Martinka,
ja som si pri tvojom recepte spomenula na moje minulorocne "debutove" a nie moc slavne zavaranie v rure *-) . Do nalevu som pouzila kupenu zmes na zavaranie, ale nemiesto ZEKA som kupila ZELKO, ktr. sa uz nesmie sterilizovat, len uvarit nalev, zaliat uhorky a nechat tak... No a ja som si nevsimla ten cerveny napis "NESTERILIZOVAT!!!" a takto teda 5kg uhoriek islo do kosa... 8o| :-S :-@...
Potom sme kupili dalsich 5kg, urobili bez sterilizacie a odvtedy som si povedala, uz nebudem uhorky NIKDY zavarat...chutovo boli tiez vynikajuce, take chrumkavejsie, ale nam chutili a ani jedna flasa sa nepokazila (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 26.7.2010, 21:33)
ahoj Gabika (F) (F) no teda, tomu sa povie, smola sa lepí na paty :-$ :-$ - ale veď učíme sa na vlastných chybách nie ? :-) :-) ja práve, vobec nekupujem tieto všelijaké pomocky typu, deko, zelko a vobec nič na konzerváciu, robím iba vlastné nálevy, jednu výnimku mám v príprave pikantu.... aj džem bez konzervantov ... sme tak zvyknutí (Y) (Y) tento receptík mám od mojej mamy a sú to zatiaľ najlepšie uhorky, čo som kde ochutnala - ale samozrejme, všetko je vecou chuti každého z nás a čo chutí mne, nemusí ostatným :-) :-) - takže ak si bola spokojná so svojim postupom a chutili Ti, prečo nie ? Veď to je hlavné, aby to v koši neskončilo :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (26.7.2010, 17:57)
Vyzerájú lákavo. Zavárala som keď som ešte bývala u rodičov. V jednomizbovom byte nemám kde. Keď som však zavárala dávala som občas do niektorých pohárov aj jeden strúčik cesnaku.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.7.2010, 18:03)
Ďakujem Ivka (L) - no to verím, že v jednoizbovom byte je to fuška so všetkými takýmito prácami, pravdupovediac, uhorky robím asi najmenej rada - ledva sa k tomu dokopnem ,-) ,-) - ale tak treba i také urobiť, nech mám pokoj aspoň na 2 roky (H) (H) strúčik cesnaku sme neboli zvyknutí dávať, my sme doma zasa pár pohárov vždy robili pre tých ktorí majú radi pikantné tak, že sme do každého pohára šupli jednu feferónku - tie boli úúžasné - ale doma by som si ich jedla sama ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (26.7.2010, 17:49)
super (Y) (Y)dobre ze si vlozila,urobim podla teba tohto roku :-) :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.7.2010, 17:59)
Vďaka Slávka (L) ja vždy musím prekutrávať moje komplet poznámky a tuto mám jednoduchšie hľadanie, veď to robím 1x do roka ,-) ,-) - a hádam budú chutiť, nie sú prekyslené, lebo my nemáme radi uhorky čo vykrútia pusu na druhú stranu, také fain, akurát, sladko-kyslé :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu