. .. .. .. .. .. .
. .

Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov - RECEPT 29238

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 57637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)


Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov


[ recept č. 29238 zo dňa  ]


Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hovädzieho mäsa, olej, 2 veľké cibule, 1PL mletej červenej papriky, 2 paradajky alebo 1 konzerva nakrájaných lúpaných paradajok, 2 papriky, 2PL paradajkového pretlaku, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mčk, (kto chce môže dať 1 dcl červeného vína)

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a pražíme, kým sa nezatiahne, potom pridáme 1PL mletej červenej papriky, pomiešame, prilejeme trošku vody, cca 1/2 dcl a pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Keď sa šťava odvarí, prilejeme vždy len po 1/2 dcl vody, lebo mäso sa musí dusiť v hustej šťave, inak by malo varenú chuť. Cca po jednej hodine dusenia pridáme nakrájané paradajky, nakrájané papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, osolíme, okoreníme a ďalej dusíme. Dusíme, kým nie je mäso mäkké, cca 2 hodiny. Pred odstavením pridáme nastrúhané strúčiky cesnaku a kto chce pred posledným zovretím môže pridať aj 1 dcl červeného vína. Na konci ak je šťavy málo, pridáme vodu koľko myslíme a dochutíme ak treba, necháme zovrieť. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
...pridáme na kocky nakrájané mäso a pražíme, kým sa nezatiahne...
...potom pridáme 1PL mletej červenej papriky, pomiešame, prilejeme trošku vody, cca 1/2 dcl a pod pokrievkou dusíme do polomäkka.
Keď sa šťava odvarí, prilejeme vždy len po 1/2 dcl vody, lebo mäso sa musí dusiť v hustej šťave, inak by malo varenú chuť. Cca po jednej hodine dusenia pridáme nakrájané paradajky, nakrájané papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, osolíme, okoreníme a ďalej dusíme.
Dusíme, kým nie je mäso mäkké, cca 2 hodiny.
Na konci pridáme nastrúhané strúčiky cesnaku a kto chce pred posledným zovretím môže pridať aj 1 dcl červeného vína.
Ak je šťavy málo, pridáme vodu koľko myslíme a dochutíme ak treba, necháme zovrieť. Hotovo.
Podávame s knedľou, haluškami, chlebom.... Dobrú chuť!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< krtko Filipko | Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov | Klobučik >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.9.2014, 18:19)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea Nagyová S. (andika131) ID 104286, mimibazar.sk/andika131 (upravené 5.9.2014, 11:34)
No teda, presne toto som tu hľadala, ale ani vo sne by ma nenapadlo, že tento recept nájdem od sestry :-) :-) :-) Ďakujem segruška moja, už sa to varí a ako prílohu dám halušky (Y) (Y) (Y) (Y)

- ak pridáte hneď na začiatku na mäso sódabikarbónu, stačí 1lyžička, mäso skôr zmäkne ,samozrejme soľ pridáme na konci :)
ODPOVEDAŤ
Andrea G. (Andyša) ID 185433 (29.9.2012, 22:17)
Bolo to vyborne (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (Evičko) ID 29334 (13.4.2012, 17:52)
:-p :-p :-pSkvelá mnamka!!!!JE super!!! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (31.8.2011, 8:34)
tak tento dnes určite urobím-mňam. (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (7.2.2011, 21:10)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (10.7.2010, 22:07)
jeeej super, konečne som natrafila na recept na maďarský guláš. totižto môj frajer ho má najradšej na svete a stále do mňa hučí, aby som mu ho navarila doma ale ja nemám ani potuchy ako na to. teraz sa do toho snáď fakt pustím! (dance)
ODPOVEDAŤ
Kristína V. (Kira13) ID 57637 (10.7.2010, 22:41)
Určite vyskúšaj, stojí to za to.... Manželovi aj deťom tak chutilo, že na večeru z gulášu skoro nič nezostalo a to som varila z 1kg mäsa... Ináč ja som dnes robila tento recept tiež po prvý krát, včera som celý deň hladala ten správny recept na madarských web stránkach... a oplatilo sa... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.7.2010, 20:15)
mňaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu