. .. .. .. .. .. .
. .

Dobrotky z dezertnej formy TUPPERWARE - receptíky - RECEPT 2855

Martina T. (Tina) ID 6547
.
mimibazar.sk/tinataubingerova
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.9.2006
Naposledy: 13.12.2022 11:42
Aktualizácia: 13.9.2017 8:30
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 354
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
Pred objednaním si prosím prečítajte PODMIENKY PREDAJA. CENY SÚ KONEČNÉ, prosím nezjednávajte! Ďakujem za pochopenie.

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


Dobrotky z dezertnej formy TUPPERWARE - receptíky


[ recept č. 2855 zo dňa  ]


Dobrotky z dezertnej formy TUPPERWARE - receptíky


POTREBNÉ PRÍSADY

minule som pýtala inšpirácie na dobrotky z dezertnej formy Tupperware, tu => http://www.lukea.szm.sk/top/recepty/recepty.html som našla receptíky, okrem toho aj na dobroty, ktoré sa pripravujú za pomoci iných Tupperware výrobkov......tak klik a skúšajte :-))))

POSTUP PRÍPRAVY

JOGURTOVÁ TORTA
Suroviny : 1 šľahačková smotana v prášku, 1 želatína prášková, 2 balíčky vanilkového cukru, 0,5 l bieleho jogurtu alebo kyslej pochúťkovej smotany, 1,5dl mlieka, kompót - maliny, čučoriedky, černice..., piškóty
Postup : Šľahačku v prášku s mliekom vyšľaháme v Maxi-mixe a zmiešame spolu s jogurtom. Želatínu,
1/2 kompótovej šťavy, vanilkový cukor a troškou vody uvaríme, ešte teplú ju vylejeme do jogurtu so šľahačkou. Polovicu tejto masy vlejeme do dezertnej formy, ktorú sme vypláchli studenou vodou. Pridáme piškóty namočené v kompótovej šťave, ovocie a zalejeme jogurtovou hmotou. Uzavretú nádobu dáme
stuhnúť v chladničke .

SMOTANOVÁ TORTA
Suroviny : 2 balíčky detských piškót, 4 kyslé smotany, 4 balíčky vanilkového cukru, kakao a škorica, ovocie
Postup : Na dno dezertnej formy ukladáme okrúhle piškóty. Druhú vrstvu tvorí polovica zmesi kyslej smotany, rozmiešanej s vanilkový cukrom, prípadne s troškou škorice. Potom kladieme v súvislej vrstve ovocie (jahody, broskyne, marhule – môžu byť aj zavárané). Ďalšiu vrstvu tvoria piškóty, potom smotana. Dáme do chladničky stuhnúť. Po vybratí krájame TW lopatkou a môžeme ešte ozdobiť šľahačkou. Smotanu môžeme podľa chuti vymiešať aj s kakaom.

TVAROHOVÁ TORTA
Suroviny : 2 kocky jemného tvarohu, 150 g práškového cukru, 1/2 masla, 3 celé vajcia, 2 dl mlieka (90 o C), vanilkový cukor, prášková želatína, piškóty, ovocný sirup alebo rum, hrozienka, džem
Postup : Vanilkový cukor a želatínu rozpustíme v mlieku. Tvaroh, cukor, maslo vajcia vymiešame v Mernom mixe pridáme rozpustenú želatínu s cukrom. Do Dezertnej formy (vypláchneme studenou vodou) dáme piškóty poliate sirupom alebo rumom. Tretinu masy vylejeme na piškóty, môžeme posypať hrozienkami. Druhú tretinu vymiešanú s džemom nalejeme do formy. Tretiu tretinu vymiešame s kakaom, vylejeme do formy a dáme stuhnúť do chladničky.

ĽAHKÁ TVAROHOVÁ TORTA
Suroviny : 1 balíček piškót, ovocný sirup, čerstvé alebo kompótové ovocie, 4dl mlieka, 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou, 250g mäkkého tvarohu, 2-3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor
Postup : Piškóty navlhčíme v sirupe a rozložíme na dno i steny nádoby. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding. Spolu vyšľaháme mäkký tvaroh, cukor a ešte teplý puding. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, poukladáme ovocie pokrájané na kúsky a potrieme zostávajúcou časťou krému. Tortu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Obmena : jednu polovicu krému môžeme ochutiť napr. kakaom, pikantnou zaváraninou alebo instantnou kávou

JABLKOVÁ TORTA
Suroviny : 1 l hustého rozmixovaného jablkového kompótu, 2 zlaté klasy, 2 lyžice maizeny, piškóty
Postup : Do studeného rozmixovaného kompótu rozmiešame zlatý klas a maizenu a necháme prejsť varom. Piškóty namočíme v šťave z kompótu (pre dospelých v rume). Do vypláchnutej formy striedavo dávame uvarenú masu a piškóty. Tortu necháme v chladničke stuhnúť.

TORTA Z KRUPICE
Suroviny : 1 l mlieka, 150 g krupice, 7-8 lyžíc kryštálového cukru, 50 g kakaa, 100-150 g lekváru, 1 vanilkový puding.
Postup : Necháme zovrieť 0,5 l mlieka a do toho dáme variť krupicu, cukor, kakao až do zhustnutia. Zo zbytku mlieka pripravíme vanilkový puding, ktorým natrieme formu (FESTIVAL), na to dáme vrstvu pikantného lekváru. Vychladnutú krupicu nalejeme do formy a nakoniec vlejeme zbytok pudingu. Formu uzatvoríme a dáme do chladničky stuhnúť. Pri podávaní môžeme tortu ozdobiť šľahačkou.

MARHULE V RÔSOLE
Prísady : 700g marhúľ, šťava z 1 citrónu, 200g cukru, 50g sparených olúpaných mandlí, 1 l vody, 25g želatíny
Postup : Umyté, vykôstkované marhule dáme do Micro plusu, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme cukor, vodu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým namočíme do 1 dl vody želatínu a necháme napučať. Potom ju na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme. Mandle a želatínu zmiešame s marhuľami. Zmesou naplníme dezertnú formu a necháme stuhnúť v chladničke. Stuhnutý rôsol vyklopíme (lepšie pôjde vyklopiť, keď na formu nalejeme teplú vodu). Ozdobíme šľahačkou a čokoládou.

JAHODOVÁ TORTA S PIŠKÓTAMI
Suroviny : 1 fľaša jahodového kompótu resp. 300g čerstvých jahôd, 2 balíky piškót, 150g džemu, 2 smotany na šľahanie. Krém : 3dl mlieka, 2 žĺtky, 4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 2-3 lyžice výberovej múky
Postup : Piškóty spojíme s džemom a pokvapkáme šťavou z kompótu. Do formy plníme po vrstvách : jedna vrstva piškót, jedna vrstva krému, jedna vrstva jahôd... Necháme stuhnúť v chladničke. Zdobíme šľahačkou.

JAHODOVO JOGURTOVÁ TORTA
Suroviny : 1 balíček detských piškót, ovocná šťava alebo likér,
Krém : 2 lyžice želatíny, 1 dl mlieka, 3 biele jogurty (450ml), 3-4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 250g jahôd
Rôsol : 1 l ovocnej šťavy, 1 l vody, 1 pudingový prášok s jahodovou príchuťou
Na zdobenie : vyšľahaná smotana, jahody
Postup : Dno a steny nádoby vyložíme piškótami, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme napučať. Biely jogurt, cukor, rozpustenú želatínu a jahody našľaháme do hladkého krému. Nádobu vypláchneme studenou vodou. Na dno naukladáme jahody. Z ovocnej šťavy, vody a pudingového prášku uvaríme rôsol, ktorým zalejeme jahody v nádobe. Na to poukladáme piškóty, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, pokryjeme piškótami a zakryjeme zostávajúcim krémom, opäť poukladáme pokvapkané piškóty. Tortu necháme stuhnúť.
Pred podávaním ju vyklopíme a ozdobíme pevne ušľahanou šľahačkou (môžeme ju prevariť deň vopred) a jahodami.
Obmena
1. Ak necháme rôsol trochu stuhnúť, môžeme dať krém priamo na rôsol (vynecháme vrstvu piškót).
2. Túto tortu môžeme pripraviť aj z iného druhu ovocia – podľa toho prispôsobíme aj príchuť pudingového prášku.

MOZARTOVA TORTA
Suroviny : 3 balíčky piškót, nálev z kompótu višní, brandy, KRÉM: 1 l smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 150g mäkkého tvarohu, 3 lyžice bieleho jogurtu, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, kompótové višne OZDOBA: 1/8 l šľahačky, 1 balíčka stužovača šľahačky, kompótové višne POLEVA: 100g čokolády na varenie 1/8 l smotany na šľahanie.
Postup : Piškóty pokvapkáme troškou nálevu z kompótu a brandy. Príprava krému : smotanu vyšľaháme
so stužovačom. Tvaroh premiešame s jogurtom, potom ľahko primiešame šľahačku a trochu odkôstkovaných višní, práškový cukor a vanilkový cukor. Dezertnú formu vrstvíme piškótami a krémom. Horná vrstva končí piškótami. Necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním polejeme polevou a ozdobíme šľahačkou a višňami. Príprava polevy : čokoládu zalejeme smotanou a za stáleho miešania privedieme do varu. Miešame až kým sa čokoláda neroztopí a poleva nezhustne (hneď ju použijeme).

ASPIK Z UHORKOVÉHO NÁLEVU
Suroviny : želatína v prášku, sterilizovaná zelenina – hrášok, mrkva, kukurica, uhorky, kapia..., vajíčka, šunka
Postup : Želatínu rozpustíme vo vode s uhorkovým nálevom. Do vypláchnutej formy poukladáme suroviny a zalejeme pripraveným nálevom. Dáme stuhnúť do chladničky.

VAJÍČKOVÁ TLAČENKA
Suroviny : 5 natvrdo uvarených na kocky pokrájaných vajec, 100 g šunky alebo šunkovej salámy pokrájanej na kocky, 1 konzerva kukurice alebo hrášku s mrkvou, 5 pokrájaných uhoriek, 4 pokrájané kapie, 1 tatársku omáčku, želatína v prášku, masox
Postup : Prísady spolu premiešame. V 2 dl vody uvaríme jednu kocku masoxu, rozpustíme želatínu a necháme trochu vychladnúť. Nalejeme do masy a všetko dobre premiešame a vylejeme do formy vypláchnutej studenou vodou. Dáme stuhnúť do chladničky.

ZELENINOVÝ ŠALÁT V ASPIKU
Suroviny : pre 8-10 osôb (2 dezertné formy) 40dkg uvarených zemiakov, 25 dkg hrášku, 25dkg kukurice, 25dkg mrkvy, 15dkg sterilizovaných uhoriek. 20dkg kapie, 3dl majonézy, 4dl kyslej smotany, 2dl mlieka, 1 lyžica horčice, 1 cesnak, soľ, mleté čierne korenie, trošku cukru, 4 lyžice želatíny
Postup : Zeleninu ak nie je sterilizovaná uvaríme. Zemiaky pokrájame nadrobno, majonézu a smotanu vymiešame na hladko, pridáme horčicu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a cukor. Zahrejeme mlieko so želatínou (nevariť), necháme aby trošku vychladla a zamiešame do masy. Pridáme zemiaky a zeleninu, nalejeme do formy a necháme stuhnúť.

HUSPENINA
Uvaríme huspeninu. Mäso vykostíme a na drobno pokrájame. Necháme vychladnúť a nalejeme do formy.
Dobrotky z dezertnej formy TUPPERWARE - receptíky | Smotanovo-jogurtový dezert s hruškami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva P. (axa) ID 21519 (12.1.2008, 15:13)
Formu mám už 10 rokov a ešte v nej nič nebolo, 100 x vďaka za receptíky!!! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina T. (Tina) ID 6547, mimibazar.sk/tinataubingerova (14.1.2008, 17:13)
rado sa stalo (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu